Overige producten uit: Feestverlichting

Tuin opmeten en elektriciteitspunten in kaart brengen

Dit soort buitenverlichting wordt vaak gekocht op lengte. Het is dan ook handig om enig vooronderzoek te doen voordat u feestverlichting buiten gaat gebruiken. Zo dient u de tuin op te meten voordat u verlichting ophangt. Dit is nodig omdat het snoer waar de lichtjes aan hangen voldoende lengte moet hebben. Het is niet de bedoeling dat het snoer te kort is, omdat u dan een slechte balans tussen verlichte en onverlichte ruimte hebt. Naast de grootte van de tuin dient u ook het aantal elektriciteitspunten in kaart te brengen. Onderzoek of er voldoende stopcontacten in de buurt zijn. Is dit niet het geval? Gebruik dan een verlengsnoer geschikt voor buitengebruik, bij voorkeur op een haspel. Uiteraard moeten de lampjes van de feestverlichting buiten wel goed blijven werken. Zodoende dient u altijd voldoende ruimte te laten tussen de lampjes. Daardoor kunnen ze hun warmte kwijt en het ziet er ook beter uit.

Materialen en plaatsing

Feestverlichting buiten wordt gemaakt van verschillende materialen. Zo kunt u kiezen voor plastic, maar behoort ook feestverlichting buiten van glas tot de mogelijkheden. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de glazen feestverlichting buiten stuk gaat. Zodoende kunt u het beste de peertjes uit de fitting draaien tijdens het ophangen. Draai ze er weer in nadat u de feestverlichting buiten hebt bevestigd. Er zijn veel manieren om feestverlichting buiten op een creatieve manier op te hangen. Zo staat het erg leuk wanneer u meerdere slingers kruislings over een hek heen drapeert. Of hang ze in een mooie boog over een heg heen. Een andere optie is het plaatsen van enkele lange palen of zuilen in de grond. Deze vormen een ideaal ophangpunt. Een van de voordelen van feestverlichting buiten is dat u ze overal kunt ophangen. Wees wel steeds voorzichtig. Zorg er bijvoorbeeld voor dat slingers niet te dicht bij elkaar worden gehangen. Bij wind kunnen ze namelijk in elkaar verstrengeld raken en het uit elkaar halen is een vervelende klus.

Feestverlichting buiten ophangen

Feestverlichting buiten kunt u aan een boom bevestigen. Het vereist wel enige voorbereiding voordat je de lichtsnoeren of lichtslingers rondom een tak van een boom hangt. Zo dient u de lengte van het lichtsnoer per hoofdtak te berekenen. De lengte moet kloppen omdat er anders niet genoeg verlichting is. Bedenk goed hoe vaak u het lichtsnoer rondom de stam en de hoofdtakken wilt wikkelen. Voor normale verlichting heeft een lichtsnoer gemiddeld twee keer de lengte van een tak nodig. Voor volle verlichting moet het lichtsnoer drie keer de lengte van de tak hebben en voor zeer veel verlichting vier keer. Minstens zo belangrijk als de lengte van een boom wanneer het gaat om feestverlichting buiten is de omtrek. De dikte van de stam en de takken bepaalt hoeveel meter feestverlichting buiten u nodig heeft. Heeft u vragen? Onze klantenservice staat voor u klaar. Op werkdagen telefonisch en schriftelijk bereikbaar tot 21:00 uur, in het weekend beantwoorden wij uw schriftelijke vragen! Heeft u geschikte partyverlichting buiten gevonden? Als wij het op voorraad hebben en u bestelt voor 22:00 uur, dan heeft u uw bestelling morgen al in huis.


Klantenservice & Informatie