Overige producten uit: Kerstkrans

De oorspronkelijke betekenis van de kerstkrans

Kerstkransen zijn al een eeuwenoud gebruik. Germanen hadden deze al in de midwinterperiode. In het oude Rome was het een traditioneel gebruik bij de nieuwsjaarvieringen van 31 december tot en met 4 januari om geschenken uit te wisselen, voornamelijk groene takken in kransvorm. De takken heetten strenae, vernoemd naar Strenia de Godin van de gezondheid. Als men een tak kreeg en dus gezondheid werd toegewenst, hing men deze krans aan de voordeur om het geschenk te laten zien. Men mocht dus alleen de kerstkrans ophangen als men deze ook daadwerkelijk gekregen had. Later werd de kerstkrans ook als christelijk gebruik geïntroduceerd en mocht de krans voor een periode van 12 dagen aan de deur hangen. De cirkelvormige krans zou kwade geesten, heksen en duivels afschrikken en uit de woning houden. Tegenwoordig heeft de kerstkrans een gezelligere betekenis dan toen.

Huidige betekenis kerstkrans

Tegenwoordig is de kerstkrans met verlichting een traditioneel decoratie van de kerstviering. De kerstkrans heeft de betekenis behouden om mensen te verwelkomen. De krans heeft ook altijd nog de betekenis dat door zijn ronde vormen er geen begin of einde is. Dit staat dan weer symbool voor de eeuwigheid, met de nadruk op eeuwige liefde. Maar de kerstkrans met eventuele verlichting heeft in de loop der tijd ook nog de betekenis meegekregen dat de krans het symbool is voor de aankondiging van de winterse feestdagen. Tegenwoordig zijn er dus niet meer zo’n strakke regels rondom de kerstkrans. U hoeft zich dus niet strikt te houden aan de 12-daagse periode waarbinnen u de kerstkrans mag ophangen. Om een kerstkrans als cadeau te schenken aan iemand zal wel altijd gewaardeerd worden. Als u op zoek bent naar een geschikte kerstkrans met verlichting, dan bent u bij Allekabels aan het juiste adres.

Kerstkrans met verlichting

De kerstkrans staat symbool voor de aankondiging van de kerstdagen. Maar de kerstkrans met verlichting is een welkome accessoire dat nog net iets meer biedt om buiten aan de voordeur te hangen. Een standaard kerstkrans ziet men niet snel als het buiten al donker is. Maar als u een kerskrans met verlichting heeft en het is donker buiten, dan fonkelt de kerstkrans nog mooi aan de voordeur waarmee u ook ’s avonds kunt laten zien dat u mensen welkom heet en een warm hart toedraagt. Deze versiering geeft net dat accent rondom uw huis om de kerstdagen in te luiden. Bent u iemand van de subtiele versiering buiten, dan is de kerstkrans met verlichting ideaal. Met deze krans alleen straalt uw huis al genoeg om te laten zien dat de winterse feestdagen voor de deur staan.

Kerstkrans: decoratie in en rondom het huis

U ziet een kerstkrans met verlichting meestal hangen bij de voordeur van huizen. Dit is traditioneel gezien ook de juiste plek om de krans te hangen. Maar daar hoeft u zich natuurlijk niet aan te houden. Het is namelijk ook erg leuk om ergens anders in of om uw huis een kerstkrans met verlichting te hangen of te leggen. Wat dacht u van de achtertuin. Daar kunt u een kerstkrans bijvoorbeeld hangen aan de muur van de schuur, aan een boom of aan de schutting. Zo kunt u ’s avonds naar buiten kijken en genieten van de glinsteringen die de kerstkrans met verlichting uitstraalt. Of hang de kerstkrans met verlichting in huis aan de muur. Maar u kunt er ook eens over nadenken om een kerstkrans op tafel te leggen. Het gat in het midden kunt u dan eventueel opvullen met decoratie zoals kaarsen, een kerststuk of een aantal kerstballen. Er zijn genoeg mogelijkheden om de kerstkrans met kerstverlichting te gebruiken.

Verschillende kerstkransen met verlichting

Kerstkransen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. De traditionele kleur is de kerstkrans in het groen. Maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker de witte variant. Vooral als de witte kerstkrans voorzien is van verlichting, geeft de krans net dat beetje extra aan uitstraling die met de kerst zo gezellig en warm aanvoelt. Er zijn ook kerstkransen die juist tot hun recht komen door de hoeveelheid lampjes. De verlichting van de kerstkrans accentueert juist de cirkelvorm van de krans. De meeste kerstkransen zijn rond, die de eeuwigheid symboliseren en dan vooral de eeuwige liefde. Als u dan toch liefde wilt uitstralen, zijn er ook kerstkransen in een hartvorm. Daarnaast kunt u er voor kiezen om een kerstkrans met verlichting te kopen die al van alle versiering is voorzien. Of u koopt een kerstkrans met verlichting, waarbij u zelf nog decoratie kunt toevoegen zoals linten, kerstballetjes of dennenappels.

Uw kerstkrans met verlichting online kopen

Wilt u ook met Kerstmis uw voordeur of andere plek in huis versiert hebben met een mooie kerstkrans? Een kerstkrans met verlichting koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kerstkrans met verlichting of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie