Kabels 
Overige Producten 
Account  

Plafond speakers

Op deze pagina vindt u ons assortiment aan plafond speakers. Deze speakers worden ingebouwd in uw plafond of muur voor een zo onopvallend mogelijke geluidsinstallatie. Plafond speakers worden dan ook vaak gebruik in winkel- of kantoorpanden als vaste geluidsinstallatie. Een eigenschap van 100V-speakers is dat het geluidssignaal haast geen kwaliteit verliest over lange afstand. Ook voor grote ruimtes die voorzien moeten worden van een geluidsinstallatie zijn dit dus ideale luidsprekers. Lees meer

Eigenschappen

De plafondspeakers in ons assortiment zijn 100V-speakers. Deze worden gebruik met een 100V-versterker, en hebben voor bepaalde gebruiksdoeleinden een aantal grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld luidsprekers zoals we ze thuis gebruiken. Vooral het minimale verlies van geluidskwaliteit over lange afstanden is een voordeel bij het installeren van geluidssystemen in grote ruimtes of in meerdere verschillende ruimtes. Hier staat tegenover dat het bereik qua frequentie van deze plafond speakers lager is dan van de gemiddelde gangbare luidspreker, maar dit is voor de gebruiksdoeleinden van 100V-speakers meestal geen probleem. Een sublieme geluidskwaliteit heeft immers niet de hoogste prioriteit, een gestroomlijnd systeem dat op meerdere plekken synchroon geluid produceert wel. Dit type speaker verkoopt Allekabels in verschillende maten, met verschillende vermogens en al dan niet met bescherming tegen hoge temperaturen en/of (zee)water.

Gebruik

Deze laatste eigenschappen zijn bedoeld voor buitengebruik en gebruik op boten, of bijvoorbeeld in zwembaden of sauna’s. Voor de rest is dit soort luidsprekers geschikt voor alle omgevingen waar een uitgebreid speakersysteem nodig is, denk aan winkelpanden, kantoren, magazijnen, etc. Voor gesproken mededelingen of achtergrondmuziek zijn 100V-speakers dan ook uitermate handig. Door het beperkte signaalverlies hebt u overal in uw zaak, kantoor of welke ruimte dan ook helder en synchroon geluid. Verder is het met dit type vaak mogelijk om een bepaald deel van de aangesloten exemplaren op een lager (of hoger) vermogen te laten functioneren. Als u dus bijvoorbeeld op een bepaalde plek een lager volume wenst (denk aan bij een toonbank of receptie) dan is dit mogelijk. De plafond speaker moet dan wel op verschillende vermogens kunnen functioneren, dit kan aangegeven worden met de specificatie “trafo matching” of “transformator taps”.

Versterking

Om plafond speakers met volledige functionaliteit te kunnen gebruiken moet u een bijpassende versterker gebruiken. Dit betekent simpelweg dat u een versterker van 100 volt moet gebruiken met plafondspeakers die ook op 100 volt functioneren. Verder is het belangrijk om er op te letten dat het vermogen (dus in watt) van de plafond speakers nooit groter is dan het vermogen van de versterker. Met andere woorden, een installatie met een versterker van 150 watt die tien speakers van 30 watt gebruikt gaat niet werken omdat de versterker overvraagd wordt. Het vermogen dat de luidsprekers aankunnen is dan groter dan dat van de versterker, wat kan leiden tot vervorming van het geluidssignaal. Dit is natuurlijk net niet de bedoeling bij een dergelijk speakersysteem, vooral als het bijvoorbeeld als omroepinstallatie wordt gebruikt.