Kabels 
Overige Producten 
Account  

100 Volt speakers

Een 100 volt luidspreker gebruikt u voor een geluids- of omroepinstallatie binnen een bedrijf, winkelcentrum, kantoorgebouw of zelfs woning. Voordeel van een 100 volt speaker ten opzichte van luidsprekers met een lage weerstand (in Ohm) is dat u niet met ingewikkelde berekeningen de gewenste impedantie voor uw versterker hoeft te vinden. De impedantie staat daarom ook niet in de specificaties van een 100 volt luidspreker aangegeven. Het opzetten van een geluidssysteem is daarom een stuk makkelijker met dit type luidsprekers. Lees meer

Kenmerken van een 100 volt luidspreker

De 100 volt luidspreker is een bijzondere speaker die een aantal kenmerken heeft die verschillend zijn van de meeste andere luidsprekers. Zo is bijvoorbeeld bij een 100 volt speaker de impedantie niet belangrijk. U hoeft hier dan ook niet op te letten bij het kopen van een 100 volt luidspreker. Een positieve eigenschap hiervan is dat er geen signaalverlies zal optreden wanneer lange kabels worden gebruikt om een audiosignaal naar de 100 volt speakers over te brengen. Dit maakt de 100 volt luidspreker ideaal voor een omroepinstallatie waarbij het geluid via meerdere speakers door een heel gebouw, straat of wijk te horen moet zijn. Een nadeel is dat het bereik van de frequentie en de dempingsfactor van een 100 volt luidspreker slechts beperkt is. Voor het doel waar een 100 volt speaker voor ingezet wordt is dit echter niet belangrijk. Dit soort geluidssystemen functioneren prima met wat minder volume.

Verschillende vermogens van een 100 volt luidspreker

In de specificaties van de 100 volt luidsprekers in ons assortiment zie je het opgenomen vermogen uitgedrukt staan in watt. Hier staan bij een 100 volt speaker meerdere cijfers vermeld. Dit type luidspreker kan namelijk verschillende vermogens aan geluid produceren. Meestal varieert het aantal watt tussen de 1 en 25 watt voor een 100 volt luidspreker. Dit is niet een bijzonder hoog wattage, vergeleken met andere soorten luidsprekers. Voor de taak waar deze speakers voor gebruikt worden is het aantal watt echter voldoende. De reden waarom er meerdere watt waardes staan aangegeven is dat de luidsprekers op verschillende transformator taps kunnen worden aangesloten. Deze transformator taps zorgen ervoor dat het geluid uit de 100 volt luidspreker op verschillende volumes te horen is, terwijl de versterker die het audiosignaal verstuurt, op eenzelfde volume blijft staan. Dit komt goed van pas als u het geluid van een omroepsysteem door een compleet bedrijfspand wilt laten horen. De speakers in een klein kantoor kunnen op een zachter niveau ingesteld worden dan de 100 volt luidsprekers in bijvoorbeeld een magazijnruimte waar veel lawaai te horen is.

Versterker voor 100 volt speaker systeem: wattages optellen

Een geluidssysteem met een 100 volt luidspreker moet ook een versterker hebben waarmee het audiosignaal naar alle luidsprekers in het systeem verstuurd wordt. Hoewel de impedantie bij dit type speakers niet van belang is, moet u wel goed opletten welke versterker u kiest. Het vermogen van de versterker moet namelijk voldoende zijn om alle (!) luidsprekers in het 100 volt speaker systeem van een sterk signaal te voorzien. Om dit te bepalen moet u de wattages van alle 100 volt luidsprekers in het systeem bij elkaar optellen. Het totale aantal watt dat uit deze som komt moet onder het maximale aantal watt van de versterker liggen. Alleen op deze manier weet u namelijk zeker dat het complete systeem van een zo goed mogelijk audiosignaal voorzien kan worden. Bestaat het systeem bijvoorbeeld uit tien 100 volt speakers van 20 watt dan koopt u hierbij een versterker die minimaal 200 watt aan vermogen produceert.

Afmetingen, vormen en montagemogelijkheden van een 100 volt speaker systeem

Door de manier waarop een 100 volt luidspreker in de meeste gevallen gebruikt wordt, hebben de luidsprekers afmetingen, vormen en montagemogelijkheden die hierop afgestemd zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde 100 volt luidspreker die 120mm in diameter is en als inbouw in het plafond geplaatst kan worden. Een andere mogelijkheid is een opbouw 100 volt speaker die u met een beugel aan de muur kunt bevestigen. Alle speakers hebben in ieder geval met elkaar gemeen dat deze gemakkelijk te monteren zijn op plekken waar de 100 volt luidspreker niet te opvallend in een ruimte aanwezig is. Op deze manier kunnen de 100 volt luidsprekers op een onopvallende wijze een compleet pand van een geluidsinstallatie voorzien, die gebruikt kan worden voor het uitzenden van muziek of dienst kan doen als omroepinstallatie. Het vermogen van het geluidssysteem is meer dan voldoende om deze doelstellingen te vervullen. Zodoende is een 100 volt speaker kopen een uitstekende en onopvallende oplossing voor (grote) gebouwen.

Toepassingen 100 volt luidspreker geluidsinstallatie

Mensen die een 100 volt luidspreker kopen doen dit meestal om deze te gebruiken in een geluidsinstallatie die gebruikt wordt als omroepinstallatie. U moet dan onder andere denken aan een systeem waarbij omroepen via een microfoon en versterker door het gehele gebouw ten gehore gebracht kunnen worden. De 100 volt luidspreker kan tegelijkertijd ook voor muziek in het pand zorgen. Een dergelijk systeem met 100 volt speakers ziet u vaak in winkelpanden waar tijdens openingstijden zachte achtergrondmuziek te horen is en men dezelfde geluidsinstallatie kan gebruiken om meldingen voor het personeel om te roepen. Dit zijn geluidsinstallaties waarbij eigenlijk zonder uitzondering een 100 volt luidspreker voor wordt gebruikt. In het systeem kunnen controlepanelen aangebracht worden waarmee u bijvoorbeeld in het kantoorgedeelte de muziek kunt uitschakelen en alleen de omgeroepen meldingen via het systeem te horen krijgt. Voor deze toepassingen hebben de 100 volt luidsprekers meer dan voldoende vermogen.

Uw 100 volt luidspreker online kopen

Een 100 volt luidspreker en benodigdheden koopt u online bij Allekabels. Ook de benodigde bekabeling krijgt u bij ons. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een 100 volt speaker of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie