Kabels 
Overige Producten 
Account  

100 Volt speakers

Een 100 volt speaker gebruikt u voor een geluids- of omroepinstallatie binnen een bedrijf, winkelcentrum, kantoorgebouw of zelfs woning. Voordeel van een 100 volt versie ten opzichte van luidsprekers met een lage weerstand (in ohm) is dat u niet met ingewikkelde berekeningen de gewenste impedantie voor uw versterker hoeft te vinden. De impedantie staat daarom ook niet in de specificaties van een 100 volt luidspreker aangegeven. Het opzetten van een geluidssysteem is daarom een stuk makkelijker met dit type luidsprekers. Lees meer
Speaker - Visaton - DL5 - Visaton
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 22,99
Leverbaar: 43
Vandaag besteld, maandag in huis
Speaker - Visaton - DL18 - Visaton
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 39,99
Leverbaar: 6
Vandaag besteld, maandag in huis
Speaker - Visaton - DL18/2 SQ - Visaton
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 54,99
Leverbaar: 8
Vandaag besteld, maandag in huis
Speaker - DAP-audio - MHS-30S
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 109,99
€ 39,99
Leverbaar: 1
Vandaag besteld, maandag in huis

Kenmerken

De 100 volt speaker is een bijzondere speaker die een aantal kenmerken heeft die verschillend zijn van de meeste andere luidsprekers. Zo is bijvoorbeeld bij een 100 volt speaker de impedantie niet belangrijk. U hoeft hier dan ook niet op te letten bij het kiezen. Een positieve eigenschap hiervan is dat er geen signaalverlies zal optreden wanneer lange kabels worden gebruikt om een audiosignaal over te brengen. Dit maakt de 100 volt luidspreker ideaal voor een omroepinstallatie waarbij het geluid via meerdere speakers door een heel gebouw, straat of wijk te horen moet zijn. Een nadeel is dat het bereik van de frequentie en de dempingsfactor van een 100 volt speaker slechts beperkt is. Voor het doel waar deze speakers voor ingezet worden is dit echter niet belangrijk. Dit soort geluidssystemen functioneren prima met wat minder volume.

Verschillende vermogens

In de specificaties van de 100 volt luidspreker in ons assortiment ziet u het opgenomen vermogen uitgedrukt staan in watt. Hier staan meerdere cijfers vermeld. Dit type luidspreker kan namelijk verschillende vermogens aan geluid produceren. Meestal varieert het aantal watt tussen de 1 en 25 watt. Dit is niet een bijzonder hoog wattage, vergeleken met andere soorten luidsprekers. Voor de taak waar deze speakers voor gebruikt worden is het aantal watt echter voldoende. De reden waarom er meerdere watt waardes staan aangegeven is dat de luidsprekers op verschillende transformator taps kunnen worden aangesloten. Deze transformator taps zorgen ervoor dat het geluid uit de 100 volt speaker op verschillende volumes te horen is, terwijl de versterker die het audiosignaal verstuurt, op eenzelfde volume blijft staan. Dit komt goed van pas als u het geluid van een omroepsysteem door een compleet bedrijfspand wilt laten horen. De speakers in een klein kantoor kunnen op een zachter niveau ingesteld worden dan de 100 volt speakers in bijvoorbeeld een magazijnruimte waar veel lawaai te horen is.

Versterker voor 100 volt speaker systeem: wattages optellen

Een geluidssysteem met een 100 volt speaker moet ook een versterker hebben waarmee het audiosignaal naar alle luidsprekers in het systeem verstuurd wordt. Hoewel de impedantie bij dit type speakers niet van belang is, moet u wel goed opletten welke versterker u kiest. Het vermogen van de versterker moet namelijk voldoende zijn om alle (!) luidsprekers in het systeem van een sterk signaal te voorzien. Om dit te bepalen moet u de wattages van alle luidpsrekers in het systeem bij elkaar optellen. Het totale aantal watt dat uit deze som komt moet onder het maximale aantal watt van de versterker liggen. Alleen op deze manier weet u namelijk zeker dat het complete systeem van een zo goed mogelijk audiosignaal voorzien kan worden. Bestaat het systeem bijvoorbeeld uit tien keer 20 watt luidsprekers dan koopt u hierbij een versterker die minimaal 200 watt aan vermogen produceert.

Afmetingen, vormen en montagemogelijkheden

Door de manier waarop een 100 volt speaker in de meeste gevallen gebruikt wordt, hebben de luidsprekers afmetingen, vormen en montagemogelijkheden die hierop afgestemd zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde 100 volt luidspreker die 120mm in diameter is en als inbouw in het plafond geplaatst kan worden. Een andere mogelijkheid is een model dat u met een beugel aan de muur kunt bevestigen. Alle speakers hebben in ieder geval met elkaar gemeen dat deze gemakkelijk te monteren zijn op plekken die niet te opvallend zijn in een ruimte. Op deze manier kunnen de 100 volt luidsprekers op een onopvallende wijze een compleet pand van een geluidsinstallatie voorzien, die gebruikt kan worden voor het uitzenden van muziek of dienst kan doen als omroepinstallatie. Het vermogen van het geluidssysteem is meer dan voldoende om deze doelstellingen te vervullen. Zodoende is een 100 volt speaker kopen een uitstekende en onopvallende oplossing voor (grote) gebouwen.

Toepassingen

Mensen die een 100 volt speaker kopen doen dit vaak om deze te gebruiken in een geluidsinstallatie die gebruikt wordt als omroepinstallatie. U moet dan onder andere denken aan een systeem waarbij omroepen via een microfoon en versterker door het gehele gebouw ten gehore gebracht kunnen worden. De 100 volt luidspreker kan tegelijkertijd ook voor muziek in het pand zorgen. Een dergelijk systeem ziet u vaak in winkelpanden waar tijdens openingstijden zachte achtergrondmuziek te horen is en men dezelfde geluidsinstallatie kan gebruiken om meldingen voor het personeel om te roepen. Dit zijn geluidsinstallaties waarbij eigenlijk zonder uitzondering een 100 volt speaker voor wordt gebruikt. In het systeem kunnen controlepanelen aangebracht worden waarmee u bijvoorbeeld in het kantoorgedeelte de muziek kunt uitschakelen en alleen de omgeroepen meldingen via het systeem te horen krijgt. Voor deze toepassingen hebben dit type luidsprekers meer dan voldoende vermogen.