Kabels 
Overige Producten 
Account  

iPhone 7

De iPhone 7 doet meer met minder

Wanneer u kiest voor een iPhone 7 dan bent u vanaf dat moment de trotse bezitter van een heuse alleskunner op smartphone gebied. Apple slaagt er telkens weer in om de iPhone qua prestaties boven de meeste concurrenten te laten uit stijgen. Dat is, puur even kijkend naar de specificaties, toch wel zeer bijzonder te noemen. De iPhone 7 heeft met 1960mAh namelijk niet de meest krachtige accu, vergeleken met zijn directe concurrenten, en ook het werkgeheugen is met 2GB beduidend krapper bemeten. Toch hebben deze specificaties, die achter lijken te lopen bij die van de concurrentie, geen invloed op de prestaties van de iPhone 7. Omdat het besturingssysteem, iOS, exclusief voor de iPhone (en iPad) ontwikkeld wordt, hoeft Apple geen rekening te houden met andere fabrikanten, en hardware, die van dezelfde software gebruik moeten kunnen maken. Daardoor kan de samenwerking tussen de iPhone en iOS optimaal gefinetuned worden. En dat heeft dus een duidelijk positieve uitwerking op de eisen die aan processor, werkgeheugen en daardoor ook de accu, gesteld moeten worden. De iPhone doet feitelijk dus veel meer met minder.

Twee nieuwe camera’s met ISP

Bij de komst van iedere nieuwe iPhone wordt ook de camera vernieuwd. De iPhone 7 heeft een 12 megapixel sensor met een groter diafragma dat bijna twee keer zoveel licht kan opnemen. Daardoor kunnen nu nog betere foto’s in slecht verlichte omstandigheden of in het donker gekiekt worden. En waar de optische beeldstabilisatie bij het vorige model nog voorbehouden was aan de grotere (Plus) variant is die nu ook in de camera van de iPhone 7 aanwezig. Filmpjes zullen dus minder of zelfs helemaal niet meer trillen. Een belangrijke factor die bijdraagt aan betere foto’s en video’s is de vernieuwde camera processor. De ISP, Image Signal Processor, is het hart van de iPhone 7 camera. Die zorgt bij het maken van iedere foto voor het razendsnel scherpstellen en instellen van de meest optimale belichting, witbalans en dergelijke. Zo maakt u, zonder dat u daar zelf telkens over hoeft na te denken, de fraaiste foto’s en video’s. De camera van de iPhone 7 heeft ook een nieuwe flitser. Die bestaat uit 4 gecombineerde witte en kleuren LED’s. Tot slot; de selfie, of facetime, camera heeft nu een 7 megapixel sensor met optische beeldstabilisatie.

Mini-jack vs Lightning

Het was wereldnieuws toen Apple de iPhone 7 lanceerde. Het toestel had geen 3.5mm, mini-jack, headset aansluiting meer. Koptelefoons, luidsprekers en andere bekabelde audio accessoires moeten nu via de lightning connector gekoppeld worden. Maar betekent dat dan ook dat uw bestaande headsets en accessoires die een mini-jack aansluiting hebben niet meer gebruikt kunnen worden? Nee, dat is niet het geval. Apple levert in de doos van de iPhone 7 namelijk een verloopkabeltje mee, van mini-jack female naar lightning. Jammer is wel dat er maar 1 zo’n kabeltje bij zit en daarom kan het handig zijn dat u een, of een paar, extra exemplaren aanschaft. Ook die vindt u uiteraard in onze shop. Zoals alle iPhone accessoires zijn ze gecertificeerd door Apple. Dat is een voorwaarde om er zeker van te zijn dat het accessoire of de kabel naar behoren werken in combinatie met de iPhone 7; ook na een update. On-gecertificeerde accessoires kunnen voor problemen zorgen of na een iOS update niet meer functioneren.

De belangrijkste specificaties van de iPhone 7 op een rij:
  • 4.7 inch IPS display, 1334 x 750 pixels (326ppi)
  • Apple A10 Fusion quad core processor (4 x 2.3Ghz)
  • 2GB RAM, 32, 128 of 256GB ROM
  • 12 megapixel autofocus f/1.8 camera met quad-LED flitser en 4K (3840 x 2160) video opname
  • 7 megapixel front camera met full HD video opname functie
  • Lightning conector
  • 1960 mAh Li-Ion accu
  • Vingerafdruk sensor, 3D Touch ID
  • Waterdicht, IP67 (max. 1 meter diepte, max. 30 minuten)
  • iOS 10 (standaard)

Houd uw iPhone 7 heel met het juiste hoesje

Een van de nadelen van het bijzonder fraaie en stijlvolle design is dat de iPhone 7 nogal kwetsbaar is. Het glas is weliswaar door ionisatie versterkt en daardoor redelijk goed bestand tegen krassen en schade bij (kleine) valpartijen, maar het is natuurlijk heel vervelend wanneer uw iPhone 7 lakschade, krassen of, erger nog, een gebroken display oploopt. Wees dus slim en bescherm uw peperdure Apple smartphone daarom met een degelijk hoesje. Die zijn in vele stijlvolle designs verkrijgbaar. Het is misschien even wennen dat u met een iPhone 7 in een hoesje minder de ‘blits’ maakt, maar het heeft absoluut een positief effect op de levensduur van uw toestel. Neem ook even de tijd om het hoesje te kiezen dat bij u past en precies die bescherming geeft die voor uw iPhone 7 het meest ideaal is. Bewaart u het toestel regelmatig in een tas of (broek)zak met andere, metalen, voorwerpen, dan is een book- of flipcover, die het hele toestel omsluiten, de beste optie. Insteek hoesjes zijn vooral handig wanneer u de iPhone 7 ook regelmatig in een autohouder moet plaatsen. Uiteraard zijn er ook hoesjes met ingebouwde accu voor extra power onderweg.

Veilig de weg op met een autohouder en headset

Het gebruik van een smartphone in het verkeer wordt meer en meer aan banden gelegd. Wanneer u een motorvoertuig bestuurt dan is het vasthouden van een smartphone al even strafbaar als het gebruik zonder carkit of headset. Gaat u de weg op met uw iPhone 7, zorg dan ervoor dat het toestel in een stevige houder geplaatst wordt en gebruik hem alleen in combinatie met een carkit of headset. De standaard meegeleverde bekabelde oortjes zijn minder geschikt wanneer u achter het stuur zit en de iPhone 7 in een houder geplaatst is. De kabel van die headset kan namelijk verstrikt raken aan het stuurwiel of de bedieningshendels voor richtingaanwijzers en dergelijke. Het moge duidelijk zijn dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden. Het is dan echt veel verstandiger om een goede draadloze headset te gebruiken. En liefst een met maar één oortje zodat u altijd het verkeer en andere geluiden die van belang kunnen zijn, denk aan sirenes van hulpdiensten, blijft horen. Plaatst u een houder voor uw iPhone 7 in de auto, hou dan rekening met de plek waar die bevestigd wordt zodat het zicht naar buiten niet belemmerd wordt.

Ook handsfree op de fiets

Het is in Nederland nog altijd niet strafbaar om met een smartphone in de hand over straat te fietsen. Toch is ook dat niet echt verstanding. Het toestel opbergen in uw tas of binnenzak is het veiligst. Wanneer u uw iPhone 7 toch op de fiets wilt gebruiken, doe dat dan in ieder geval ook in combinatie met een (draadloze) headset. Nog veiliger is het wanneer u het toestel in een speciale houder plaatst die aan het stuur bevestigd wordt. Dan kunt u onderweg toch inkomende berichten en gesprekken zien zonder dat u het toestel daarvoor vast hoeft te houden. Met uw iPhone 7 in de houder is het ook zaak een draadloze headset te gebruiken. De kabel van de oortjes die bij het toestel geleverd worden is niet erg lang en kan tijdens het sturen verstrikt raken. Maar, belangrijker nog, ze hebben twee oordopjes waardoor het omgevingsgeluid van het andere verkeer minder goed hoorbaar wordt. En dat is niet heel erg veilig. Kortom, het gebruik van een draadloze headset met één oortje is feitelijk in alle situaties waarbij u een smartphone in het verkeer gebruikt het meest veilige alternatief.

Zwemmen met de iPhone 7

Het zal voor velen van u even wennen zijn, maar u kunt de iPhone 7 met een gerust hart mee naar het zwembad nemen. Sterker nog, het toestel is volledig waterdicht en mag daarom dus ook mee onder water. Dat zou u misschien niet zeggen wanneer u de iPhone 7 zo bekijkt. Aan de onderzijde zitten namelijk 16 gaatjes van de stereo luidspreker plus de lightning connector. Die zijn in de fabriek echter behandeld met een speciale coating zodat er geen water in het toestel kan binnendringen. Let er wel goed op dat de simkaart ingang goed dichtgedrukt is voordat u het toestel mee het water in neemt. Nu zal zeker niet iedereen meteen met de iPhone 7 in het water springen, maar het feit dat het toestel waterdicht is komt ook heel goed van pas wanneer u door de stromende regen loopt of fietst. Een belangrijke “maar” is er nog wel. Het is niet verstandig, en wordt ook afgeraden, om de iPhone 7 bloot te stellen aan zout (zee)water. Mocht dat toch gebeuren, spoel hem direct daarna dan goed af met zoet (kraan)water. De iPhone 7 is ook in zoutwater nog steeds waterdicht, maar het zout dat achterblijft kan op den duur corroderen en schade veroorzaken.

Extra geheugen voor de iPhone 7

Bij de keuze voor een iPhone 7 zult u ook moeten bepalen hoeveel opslagcapaciteit u nodig denkt te hebben. U kunt er immers geen extra, microSD, geheugenkaart in stoppen. De iPhone 7 is beschikbaar in drie uitvoeringen; 32GB, 128GB en 256GB. Uiteraard is elke grotere uitvoering ook weer duurder, ruwweg 100 euro per stap omhoog. U kunt er eventueel voor kiezen om een speciale USB stick, of flash drive, te kopen die direct op de lightning connector van de iPhone 7 aangesloten wordt. Als het interne geheugen van uw iPhone vol is dan kunt u ruimte vrij maken door foto’s en andere bestanden naar die flash drive te kopiëren. Maar, tegenwoordig wordt ook de iCloud opslag veel gebruikt. Daarmee worden foto’s, video’s en andere bestanden eenvoudig online opgeslagen zodat u er altijd, en ook met andere Apple apparaten (iPad, MacBook), via uw eigen Apple ID toegang toe heeft. Kortom, er zijn diverse oplossingen om ervoor te zorgen dat uw iPhone 7 nooit helemaal “vol” loopt.

Accessoires voor de iPhone 7 kopen

Het spreekt voor zich dat u al deze, en nog veel meer, iPhone 7 accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.

Klantenservice & Informatie