"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Router - Wifi router

Tegenwoordig wil iedereen draadloos internet. Buitenshuis kunt u met uw smartphone gebruik maken van uw mobiele netwerk als dat in uw telefoonabonnement zit. Aan internetgebruik via mobiele netwerk hangt wel een prijskaartje, dus veel mensen proberen dit te vermijden. In uw huis wilt u ook gebruik maken van draadloos internet en dan wel via een WiFi verbinding. U betaalt dan via uw provider een vast bedrag per maand voor uw internetverbinding, ongeacht hoeveel u ervan gebruik maakt. Uw provider levert een modem, meestal inclusief router. Deze router kan los meegeleverd worden, maar tegenwoordig zit deze al verwerkt in de modem. Heeft u geen goed WiFi-bereik in uw huis? Een WiFi router is een goede oplossing. Allekabels geeft u graag advies, zodat u de gewenste Wifi routers kunt kopen via onze webshop. Lees meer

Andere artikelen van Router

RJ45 afdekkap - Delock
  • Kleur:
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 4,59
RJ45 afdekkap - Delock
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 3,19

Verschil tussen modem en router

Het is vaak verwarrend voor mensen wat nu het verschil is tussen een modem en een router. Een modem is eigenlijk de basis voor het internetsignaal. Vanaf de straat komt er via een kabel- (coax), DSL- of glasvezelverbinding een signaal uw huis binnen. Dit signaal wordt als eerste verbonden met uw modem. Het modem zet het binnenkomende signaal onder andere om in een internetsignaal. Als u alleen een modem heeft, dan kunt u maar één apparaat aansluiten op het internet via een netwerkkabel. Waarschijnlijk wilt u meerdere apparaten aansluiten op het internet. Daarvoor is een router nodig. Een router zorgt ervoor dat u meerdere verbindingen kunt maken via één internetaansluiting. Aangezien de meeste mensen meerdere apparaten in huis gebruiken, zoals een smartphone, tablet en laptop, is een router een noodzakelijk product. Vaak levert de provider een modemrouter (modem inclusief router), zodat u niet nog apart een WiFi Router moet kopen. Het is alleen afhankelijk van uw huis of die specifieke modemrouter het gewenste signaal levert.

Wat doet een (WiFi) router?

Een router zorgt ervoor dat u met diverse apparaten verbinding kunt maken met het WiFi netwerk. Afhankelijk van de soort router kan dit bekabeld en/of draadloos. Bij een ‘gewone’ router zult u altijd netwerkkabels moeten gebruiken om een internetverbinding te maken. Maar uw smartphone en tablet heeft helaas geen mogelijkheid om een netwerkkabel aan te sluiten. Daarom is tegenwoordig de WiFi router, ofwel draadloze router, meer standaard. Een WiFi router heeft een ingebouwde access point. De access point stuurt door de ether gegevens (pakketjes) door via radiogolven en kiest daarvoor de kortste weg. Zo kan uw computer of laptop dus verbinden maken met het draadloze internet. De meeste (WiFi) routers hebben een DHCP server. Dit houdt in dat de router IP adressen aan uw computers, laptops, tablets en smartphones uitdeelt, zodat u dat niet allemaal handmatig hoeft in te stellen. Handig toch? Ideaal voor thuisgebruik. Daarnaast hebben de meeste routers ook een ingebouwde firewall, zodat ‘aanvallen’ van buitenaf worden voorkomen.

Soorten WiFi routers

Een WiFi router kan op verschillende frequenties werken. Deze frequenties zijn in het algemeen 2.4 GHz en 5 GHz. De ene WiFi router werkt op 2.4 GHz, de andere op 5GHz. Sommige Wifi routers werken op zowel de frequentie 2.4 GHz als 5 GHz. Houd er ook rekening mee dat uw apparatuur ook op een bepaalde frequentie werkt. Verstandig is om een WiFi router te kopen die zowel 2.4 als 5 GHz aankan. Als u namelijk een smartphone heeft die alleen werkt op 2.4 GHz, dan heeft u weinig aan een router die alleen de 5 GHz frequentie gebruikt. Vooral oudere apparatuur ondersteunt vaak 5 GHz nog niet. Daarnaast is een WiFi router met een combinatie van beide frequenties handig, omdat in uw omgeving bij u thuis ook de buren van WiFi frequenties gebruiken maken met hun router. Als uw buren bijvoorbeeld allemaal op 5 GHz zouden zitten, dan zou het voor u beter zijn om de 2.4 GHz te gebruiken en vice versa. Allekabels heeft verschillende merken WiFi routers in het assortiment, zoals TP-Link, Asus, Zyxel en Netgear. Bekijk welke router voor u het meest geschikt is om uw huis van draadloos internet te voorzien en koop eenvoudig uw WiFi router via onze webshop.

WiFi routers met verschillende snelheden

Het is belangrijk om op de snelheid van de router te letten. Routers zijn namelijk verkrijgbaar met verschillende snelheden. De meest gebruikte snelheid is 10/100 Mbit/sec. Daarnaast zijn er routers met 1000 Mbit/sec. 1000 Mbit wordt ook wel gigabit genoemd. Deze routers zijn sneller en bieden ook nog eens ondersteuning voor lagere snelheden. Het is dan ook aan te raden om voor deze snellere router te gaan als u een keuze moet maken. Ongeacht welke snelheid uw provider levert, deze router kan de snelheid dan aan. Als we kijken naar de WiFi routers, dan is daar ook nog eens onderscheid tussen verschillende snelheden. Deze snelheden hebben als kenmerk een letter. Wireless A/B hebben snelheden tot 11 Mbit/sec, de letter G tot 54 Mbit/sec en de Wireless N tot snelheden van 300 Mbit/sec. Mbit/sec staat voor Megabit per seconde. Megabit is iets anders dan Megabyte. Een mp3-bestand bestaat bijvoorbeeld uit 4 Megabyte. 1 Megabit = 8 Megabyte. Zo kunt u ongeveer berekenen hoe snel u bestanden kunt downloaden of overzetten.

Plaatsen van WiFi router

Als uw modem met ingebouwde WiFi router is meegeleverd door uw provider dan heeft u weinig keuze over de plaatsing. Deze wordt in het algemeen in de meterkast dan wel in de woonkamer geplaatst, afhankelijk van het aansluitpunt. Als u wilt dat uw modemrouter op een andere plek komt te staan, zal dat meerkosten opleveren en er kan door de lengte van de netwerkkabel ook kwaliteitsverlies ontstaan. Het kan dus verstandig zijn om een WiFi router te kopen zodat u de plek van uw bron van draadloos internet zelf kunt bepalen. De WiFi router verbindt u dan met uw modem via een netwerkkabel. Plaats de WiFi router zo dicht mogelijk bij de apparaten waarmee u verbinding wil maken. Als u bijvoorbeeld vaak WiFi gebruikt op zowel de begane grond als de tweede verdieping, dan is het verstandig om een WiFi router centraal te plaatsen op de eerste verdieping. Als er antennes op de router zitten, kunt u deze ook nog draaien en richten naar de juiste plek in huis. In ons assortiment hebben wij ook routers met tweedrie of zelfs vier antennes.

Uw WiFi router online kopen

Een WiFi router koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een WiFi router of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.