Kabels 
Overige Producten 
Account  

Router - VPN Router

Het is een nieuwe vorm van criminaliteit en is een probleem dat steeds vaker in het nieuws naar voren komt: cybercrime. De gegevens van de nietsvermoedende internetgebruikers worden massaal geregistreerd, maar kwaadwillende personen kunnen deze gegevens ook gebruiken voor criminele doeleinden. Wat dacht u ervan dat uw computer of social media gehackt wordt. Erger nog, uw bankgegevens komen in handen van een persoon met slechte intenties. Een VPN router kan u helpen om zonder veel moeite onder andere uw thuisnetwerk te beveiligen. Allekabels heeft diverse VPN routers in het assortiment, welke u eenvoudig en snel kunt kopen via onze webshop. Lees meer

Andere artikelen van Router

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Het is eigenlijk een privénetwerk binnen een groter netwerk. Voorheen werd VPN alleen gebruikt in de zakelijke wereld, zodat werknemers overal toegang konden krijgen tot het bedrijfsnetwerk. We zien nu steeds meer dat particulieren ook VPN gebruiken, voornamelijk omdat het internetgedrag en –verkeer dan niet meer door iedereen te zien is. Steeds meer instanties gluren mee wat u doet op het internet. U bent natuurlijk niet volledig anoniem, want uw provider weet wel nog via de VPN-dienst wat u doet. Echter zal daar over het algemeen geen logboek over bijgehouden worden. Dus een VPN router kopen is geen overbodige luxe. De meest gebruikte vormen van VPN verbindingen zijn LAN-to-LAN (lokale netwerken worden via router met elkaar verbonden) of Remote Dial-in (enkele computer bouwt verbinding op en krijgt toegang tot lokale netwerk van de router).

VPN router

Een VPN router versleutelt net zoals een VPN dienst uw netwerk thuis, zodat u zo goed als zeker uw anonimiteit gegarandeerd kan worden. Er zit echter wel verschillen tussen de diverse soorten VPN routers. De duurdere varianten kunnen meerdere afzonderlijke VPN verbindingen maken waarbij u de keuze heeft om een VPN verbinding per apparaat al dan niet toe te voegen. U kunt dan per netwerkpoort een andere verbinding opzetten, mocht u dat willen. Hoogstwaarschijnlijk zult u niet tientallen verbindingen willen opzetten en heeft u aan een basismodel VPN router voldoende. Waar u wel op moet letten bij de aanschaf is of de VPN router ondersteuning geeft aan de belangrijkste protocollen, zoals OpenVPN, PPTP en L2TP/IPsec. U dient er wel rekening mee te houden dat oudere VPN routers wellicht ook langzamer werken. Bij Allekabels hebben wij alleen recentere VPN routers in het assortiment.

WiFi: thuis en/of onderweg

De meeste mobiele apparaten zoals een laptop, tablet en smartphone zullen voor het gebruik van internet thuis aangesloten zijn op het WiFi netwerk. U betaalt maandelijks uw internetabonnement en u kunt onbeperkt websurfen. Buitenshuis is dat wel anders, als u een internetabonnement bij uw smartphone heeft. Dan kunnen de kosten al hoog oplopen als u even een paar filmpjes bekijkt. U ziet daarom ook steeds meer dat onder andere de horeca gratis WiFi aanbieden. Maar een beetje hacker kan via zo’n WiFi-verbinding al snel toegang krijgen tot uw toestel. Dat kunt u voorkomen met een VPN server en VPN router. U maakt met de VPN server dan ook onderweg gebruik van uw eigen internetverbinding thuis. Uw internetverkeer kan dan buitenshuis niet worden afgeluisterd en u kunt hiermee veilig op een open netwerk. U kunt met een VPN server ook met een Nederlands IP-adres in het buitenland surfen.

Voordelen VPN router

Een VPN router heeft het grote voordeel gebruiksvriendelijk te zijn. U hoeft niet aan de slag te gaan met het installeren van apps of andere toepassingen op elk afzonderlijk apparaat. U verbindt de router met de VPN dienst en klaar. Niets meer aan doen. Daarbij is een VPN router ook nog handig als u niet thuis bent. U kunt een beveiligde verbinding opzetten naar uw thuisnetwerk. Zelfs op vakantie kunt u dan veilig internetten via de VPN router. Bent u iemand die veel gebruik maakt van uw smart-tv of spelcomputer? Dan zult u merken dat de instellingen niet altijd een VPN-service toelaten. Met een VPN router maakt ook dit verder niets uit. Al uw apparaten zijn anoniem als ze in verbinding staan met het thuisnetwerk. U heeft zelfs kans dat u via Netflix ook de Amerikaanse inhoud kunt bekijken. Hoe leuk is dat? U dient natuurlijk wel nog verbinding te maken met een VPN dienst, maar er zijn dus genoeg voordelen.

Wanneer een VPN router gebruiken?

Zit u onderweg vaak op internet en wilt u niet dat iedereen ziet wat u op internet doet? Dan kunt u een VPN verbinding met het thuisnetwerk van uw VPN router opzetten. Uw internetverkeer gaat vanaf uw smartphone via uw internetverbinding thuis, zodat u veilig op openbare wifi-netwerken kunt surfen. Er zijn betaalde en gratis VPN verbindingen die u met uw VPN router kunt verbinden. Gratis VPN verbindingen hebben wel vaker als nadeel dat de snelheid, datahoeveelheid en/of aantal verbindingen beperkt zijn, tenzij u een snelle verbinding heeft via uw provider. VPN gaat dan ook ten koste van uw internetsnelheid, omdat het opvragen van een bepaalde website niet direct naar de webserver gaat maar eerst naar de VPN server en via dezelfde weg weer terugkomt op uw apparaat.

Uw VPN router online kopen

Een VPN router koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een VPN router of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.