Kabels 
Overige Producten 
Account  

Luidsprekerroosters

Luidsprekerrooster: finishing touch voor je luidspreker

Bij het zelf bouwen van luidsprekers is de bescherming van de speaker belangrijk. Luidsprekerroosters worden dan ook over de speakers gemonteerd zodat ze beschermd zijn tegen beschadigingen van buitenaf. In onze categorie voor luidsprekerzelfbouw vind je naast tweeters, woofers, full range luidsprekers en montagemateriaal ook deze afdekroosters om die speakers te beschermen. Deze zwarte metalen schijven zijn verkrijgbaar met een diameter tussen de 5 en 15 inch (12,7 tot 38,1 centimeter). Ook de tussenruimtes, quasi de gaatjes in de schijven, kunnen variëren. Daarnaast bieden wij montagesets voor deze roosters aan zodat u alle benodigdheden direct bij de hand hebt. Let er wel even op dat u de schroeven gebruikt die het meest geschikt zijn, veelal zullen de schroeven zodanig worden gemonteerd dat ze niet boven het luidsprekerrooster uitsteken.

Rubber ring en klemmateriaal

Een luidsprekerrooster wordt vrijwel standaard geleverd met een bijbehorende rubber ring. Deze ring wordt tussen speakerkast en speakerrooster geplaatst en zorgt ervoor dat het rooster niet trilt. Het is dan ook maar zelden de bedoeling dat een luidsprekerrooster direct op de ondergrond wordt gemonteerd, maar net iets erboven is de meest gebruikelijke montagemethode. Houd hier bij het ontwerp rekening mee. Houd er ook rekening mee dat vooral bij hoge volumes de bevestiging van het afdekrooster toch nog kan lostrillen. Gebruikt u stevig schroefmateriaal zal dat niet snel gebeuren, maar door de jaren heen komen er toch voldoende krachten vrij die zelfs de meest stevige bevestiging in beweging krijgt. Zorg er dan ook voor dat u de bevestiging om de zoveel tijd controleert. Uiteraard kunt u dat ook horen, omdat het deksel zal gaan trillen.

Zaken om op te letten

Een luidsprekerrooster van bijna veertig centimeter in diameter over een speaker van tien centimeter monteren ziet er natuurlijk niet mooi uit, dus kies voor afmetingen die bij elkaar in de buurt komen. Zorg bij het kiezen natuurlijk wel altijd voor een luidsprekerrooster dat over de speaker in je luidspreker heen past. Deze roosters zijn allemaal van zwart metaal, maar het is in principe mogelijk om ze in een kleur naar wens te spuiten of verven. Dit is aan te raden om te doen vóórdat het rooster is gemonteerd, zodat de rest van de speakerbox schoon blijft! Dit klinkt misschien nogal logisch, maar we vermelden het erbij als extra herinnering, zodat u niet het hele zaakje weer uit- en in elkaar moet halen doordat die stap onverhoopt over het hoofd gezien wordt.

Luidspreker zelfbouw

Klantenservice & Informatie