Kabels 
Overige Producten 
Account  

Luidspreker doeken

Maak hier uw keuze uit het Luidspreker zelfbouw Luidsprekerdoek aanbod van Allekabels.nl, de grootste kabelspeciaalzaak van Nederland en België. Naast Luidspreker zelfbouw Luidsprekerdoek bieden wij ruim 170.000 andere elektronica producten aan. Allekabels, véél meer dan alleen maar kabels!

Waarom een luidsprekerdoek?

Dit doek heeft een beschermende en esthetische functie voor de speaker. Dat betekent dat het niet alleen voor bescherming zorgt, maar het laat uw luidspreker ook mooier ogen. Door de akoestische transparantie dempt het geen geluid en verliest het hierdoor geen kwaliteit. Door de hoogwaardig dun geweven stof waar het product van gemaakt is, laat het geluidsgolven goed door. Dit betekent dat u kunt genieten van muziek van goede kwaliteit. Ook de spraakverstaanbaarheid is met dit doek gewaarborgd.

Bescherming en uitstraling

Zoals al aangegeven zorgt een luidsprekerdoek ook voor bescherming van uw luidspreker. Het zorgt ervoor dat stof niet in directe aanraking komt met uw luidspreker. Hierdoor zal er ook geen ophoping van stof en vuil plaatsvinden, wat er weer voor zorgt dat uw luidsprekers kwalitatief langer goed blijven en langer meegaan. Daarbij komt natuurlijk ook dat uw luidspreker door middel van een luidsprekerdoek een mooier design zal verkrijgen, doordat u met een van onze doeken maatwerk naar eigen inzicht kunt leveren. Geef uw luidspreker(s) daarom net dat beetje extra en bekijk ons assortiment.

Kwaliteit

In ons assortiment hebben wij meerdere doeken opgenomen. Deze verschillen enigszins in kwaliteit, maar niet bijzonder veel. Het prijsverschil wordt voornamelijk veroorzaakt door het formaat. Bij ons hebt u de mogelijkheid om te kiezen voor een formaat luidsprekerdoek dat bij uw wensen past. Bent u er niet zeker van dat u met het kleinere doek voldoende materiaal hebt om uw speakers te beschermen? Neem dan het zekere voor het onzekere en bestel de grotere variant. Ook kunt u overwegen om een groter formaat onder te verdelen in enkele kleinere doeken.

Montage

Het luidsprekerdoek word in de meeste gevallen gemonteerd met een geschikte lijmsoort. Het is van belang dat u, alvorens u gaat plakken, het luidsprekerdoek goed strak strekt om plooien te voorkomen. Vervolgens kunt u het beste een textiellijm gebruiken, gezien dit voor een goede en directe hechtkracht zorgt. Ook zou textielband de klus kunnen klaren. Het ligt er maar net aan waar u de voorkeur aan geeft en wat u het prettigste vind werken. Verder wordt dit doek niet uitsluitend op speakerkasten toegepast, maar bijvoorbeeld ook bij hoedenplanken. Meestal wordt er ook nog een beschermende grill geplaatst, waarbij het doek dan de speaker beschermt tegen stof en dergelijke. Voor een uitgebreide instructie over hoe u het beste dit materiaal kunt spannen en bevestigen zijn er vele online video’s en handleidingen beschikbaar.

Luidspreker zelfbouw

Klantenservice & Informatie