Overige Producten 
Kabels 
Account  

Oplaadbare AAA batterijen

Een veelgebruikt formaat batterijen is AAA. Dit formaat batterij wordt ook wel mini penlite of triple A genoemd. Een heleboel apparaten die u iedere dag gebruikt werken hierop, denk bijvoorbeeld maar eens aan camera’s, scheerapparaten, afstandsbedieningen, klokken en allerlei soorten speelgoed. Doordat deze veelvuldig gebruikt worden is het een duurzamere en milieuvriendelijkere optie om te kiezen voor oplaadbare AAA batterijen. Allekabels levert deze in diverse merken en capaciteiten. Lees meer

Andere artikelen van AAA Batterij

Waarom oplaadbare AAA batterijen?

Het belangrijkste voordeel van oplaadbare producten is natuurlijk dat u ze vaker kunt gebruiken. Dit maakt ze op de lange termijn een stuk goedkoper dan reguliere alkaline varianten, onder andere omdat u niet steeds nieuwe hoeft te kopen. Alles wat u hoeft te doen is de oplaadbare AAA batterijen in de lader plaatsen. Deze steekt u in het stopcontact en binnen een paar uur zijn ze weer opgeladen. Een nadeel is wel dat ze uit zichzelf een stuk sneller leeglopen dan de traditionele alkaline types. Waar een alkaline iedere week ongeveer 1% van zijn capaciteit verliest, daar verliezen oplaadbare AAA batterijen tussen de 3 en 10% capaciteit per week. Dit is de reden dat deze met name worden aangeraden voor apparaten die in korte tijd veel stroom verbruiken. Denk bijvoorbeeld aan controllers van spelcomputers, digitale camera’s en walkietalkies. Ze kunnen tot wel 1000 keer worden opgeladen en worden ook wel gezien als een soort accu’s. Het is belangrijk dat het formaat en de spanning van de oplaadbare AAA batterij gelijk zijn aan die van de traditionele alkaline.

Verschillen oplaadbare AAA batterij

Behalve het verschil in merken zijn er nog een hoop andere verschillen aan te merken, bijvoorbeeld het materiaal waar de batterij van gemaakt is. Een aantal jaar geleden was een oplaadbare AAA batterij meestal van het type NiCd. Dit betekende dat hij gemaakt was van Nikkel-Cadmium. Omdat deze door de zware metalen alsnog behoorlijk belastend voor het milieu is, zijn tegenwoordig veel oplaadbare AAA batterijen van het NiMh type, gemaakt van Nikkel-Metaalhydride. Dit soort is een stuk minder belastend voor het milieu en werkt erg goed. Ook zijn er speciale NiMh varianten die zichzelf minder snel ontladen, vaak aangeduid onder namen als MaxE, Active Charge en Low self discharge. Als u zelfontlading tegen wilt gaan kunt u ook zelf maatregelen nemen. Zo is het aan te raden een NiMh oplaadbare AAA batterij nooit helemaal leeg te laten lopen. Voorkom ook blootstelling aan hoge temperaturen en laten zitten in een ongebruikt apparaat.

Capaciteit en voltage oplaadbare batterij AAA

Het vermogen of de capaciteit geeft aan hoeveel stroom je uit een oplaadbare AAA batterij kunt halen. De capaciteit wordt uitgedrukt in milli-Ampère per uur. Deze eenheid wordt meestal afgekort met mAh. Misschien komt de eenheid u wel bekend voor, als het gaat om vermogen van de accu van tablets en smartphones. Een oplaadbare AAA batterij heeft meestal een vermogen van tussen de 600 mAh en 1200 mAh. Een capaciteit van 1000 mAh betekent dat hij een apparaat met een vermogen van 1 watt en een spanning van 1 volt een uur draaiende kan houden. De meeste oplaadbare AAA batterijen voorzien echter een zuinig apparaat als een klok van stroom. In een dergelijk apparaat kan hij in theorie vaak een aantal maanden mee. Ook apparaten die maar heel zelden om stroom vragen zoals een afstandsbediening zorgen ervoor dat de levensduur langer is. In theorie zou ook de spanning of het voltage van de producten kunnen verschillen. In de praktijk zien we echter dat eigenlijk iedere oplaadbare AAA batterij wordt geleverd met een voltage van 1,2 volt.

Uw oplaadbare AAA batterij kopen

De AAA batterij is de kleinste staafbatterij en wordt veel gebruikt in allerlei soorten apparaten. Het is dan ook altijd handig om een aantal van dit formaat en een passende lader in huis te hebben. Bij Allekabels vindt u allerlei soorten van verschillende merken. Er zijn onder andere oplaadbare batterijen AAA Duracell te koop. Maar ook andere grote merken zoals Varta, Camelion en GP vindt u hier. Over het algemeen is het aan te raden om een oplader te kopen van hetzelfde merk als de oplaadbare AAA batterij. Het is vaak wel mogelijk om te laden in laders van andere merken maar prestaties worden dan niet gegarandeerd. Let ook op laadtijd en formaat bij aanschaffen van een lader.


Klantenservice & Informatie