Kabels 
Overige Producten 
Account  

Luidspreker kabels per meter

Kabels en fabels

Heeft u al vele jaren dezelfde luidsprekerkabels liggen? Het zou goed kunnen dat alleen al het vervangen van deze kabels door (dezelfde) nieuwe exemplaren uw audio hoorbaar zal verbeteren. Dat heeft te maken met vervuiling en (niet-zichtbare) beschadiging door bijvoorbeeld stofzuigers, knikjes, verbuigingen en dergelijke. Onder normale omstandigheden zijn vuil en beschadiging namelijk de 2 meest belangrijke redenen waarom een snoer “hoorbaar” niet goed (meer) is. Dus ja, er is hoorbaar verschil tussen types bekabeling. Dat verschil zal echter niet iedereen horen. Dat geldt in veel mindere mate voor een hoorbaar verschil tussen dure en betaalbare bekabeling. Hoe dikker het snoer hoe beter is meestal technisch waar, maar hoorbaar is het verschil maar in zeer beperkte mate. Zeker nu de meesten van ons (en zeker de jongere generaties) audio beluisteren via streams (met compressie) is het kopen van dure luidspreker kabel per meter meestal niet zinvol.

Diameter en lengte

Welk snoer kunt u nu het beste kopen? Slaat u er rustig maar eens de nodige online artikelen op na of vraag uw bevriende muziekliefhebber. De nuchtere techneuten onder ons zullen “gewoon stevig dik netsnoer” adviseren, gevraagd naar de beste luidspreker kabel per meter. Die dikte heeft met het verminderen van de weerstand te maken. Dat houdt in dat de verbinding tussen speaker(s) en versterker optimaal is. Bovendien is dikke luidspreker kabel per meter nu eenmaal steviger en gaat langer mee. Een tikje met de stofzuiger zal geen schade opleveren. Voor de prijs hoeft u het tegenwoordig niet te laten, uitstekende luidspreker kabel per meter kost nog maar slechts enkele euro’s al naar gelang de gewenste lengte. Is de audiotoepassing niet kritiek en moet u relatief lange afstanden overbruggen, dan valt de prijs al helemaal mee.

Prijs en kwaliteit

Concluderend kunnen we stellen dat goede bekabeling tegenwoordig niet meer duur hoeft te zijn. Ook zogenoemde “instapkabels” leveren een geweldige prestatie. Wel kunt u beter de allergoedkoopste links laten liggen. Hier zijn de signaaldoorgifte, bescherming tegen storing van buitenaf en de robuustheid geen garantie voor een lang leven. Let dus ook eens behalve op de kern ook op de buitenmantel. Deze mag rustig stevig zijn zodat beschadiging en vuil geen kans hebben, maar te stug is ook geen goed teken. Onze laatste tip: geef geen geld uit aan mooie marketingverhalen, maar koop online luidspreker kabel per meter waarbij er een goede balans is tussen prijs en kwaliteit.

Luidspreker kabel

Klantenservice & Informatie