Kabels 
Overige Producten 
Account  

Speaker kabels

U kunt speakers stapelen tot aan het plafond, er zal geen geluid uitkomen als u ze niet koppelt aan een versterker. Een speaker kabel gebruikt u om zo’n verbinding tussen uw versterker en de speakerkast te maken. Gebeurde dat nog niet zo lang geleden door de “gestripte” speakerkabel in de geluidsbox te klemmen, tegenwoordig gebeurt dat vrijwel altijd met specifieke connectoren. Met behulp van een speakerconnector sluit u speaker kabel aan op zowel versterker als speakers. U kunt ook losse speakerkabel bestellen, bijvoorbeeld per meter. Lees hierna meer over hoe u het beste speakerkabel kiest. Lees meer

Speaker kabel, waar moet u op letten?

Als u eens op internet een verrassend gesprek wilt voeren, zoek dan eens een online forum voor audiofielen op en vraag naar de beste speakerkabel. Geheid dat u een paar uur zoet bent met alle meningen, tips en goede bedoelingen. De een zweert bij speaker kabel X, de ander bij speakerkabel Y. Ook wordt u beslist door deze of gene aangeraden om de speaker kabel vooral met handschoenen aan te installeren. Toch is het helemaal niet zo lastig om door de (kabel)bomen het bos terug te vinden. Als het om de beste audiokwaliteit gaat, moet u speaker kabel kiezen met zo weinig mogelijk weerstand, capaciteit en zelfinductie. De capaciteit en de zelfinductie van de speakerkabel moeten zo laag mogelijk zijn en de weerstand niet te hoog omdat dit onder andere een negatief effect op de correcte weergave van de hoge tonen kan hebben. Al deze kenmerken hebben te maken met de dikte van de kabel, met het materiaal van de kern van de kabel en met de afscherming.

Dik en dun, kort en lang

Dikke speaker kabels zijn doorgaans beter dan dunne speakerkabels. Bij elke betreffende speaker kabel staat bij de productspecificaties dan ook telkens de aderdikte van de kabel vermeld. Ook de lengte van de speakerkabel doet ertoe: hoe korter hoe beter het resultaat. Maatwerk is daarom altijd het beste. U kunt uw speakerkabel bij Allekabels dan ook in alle lengtes verkrijgen. Kies daartoe bijvoorbeeld voor speakerkabel op rol of voor een standaard speakerkabel per meter, bijvoorbeeld voor een speakerkabel van 10 meter. U kunt in het keuzemenu ook kiezen voor een kabel van 100 meter. Deze megalange speaker kabel wordt geleverd op haspel of rol. U kunt op deze wijze steeds precies die speakerkabel kopen die u nodig heeft.

Per meter, op rol of met connectoren

Behalve op de aderdikte en de lengte moet u ook even letten op de gebruikte connector of plug. U zult meestal de namen Neutrik en Speakon aantreffen. Dit geldt voor zowel de pluggen als de chassisdelen. Hoewel dit in principe verschillende namen voor hetzelfde zijn, zit er een addertje onder het gras. Neutrik is de naam van de fabrikant, Speakon de naam van het connectorsysteem. Hoewel beide namen beschermd zijn, treft u ook van andere fabrikanten hetzelfde kliksysteem aan. Behalve de soort plug moet u ook even goed kijken of het een male of female connectie betreft. Heeft u een speakerkabel nodig voor professioneel gebruik? U kunt ze per meter bestellen tot maximaal 100 meter, check wel steeds of ze geleverd worden met voorgemonteerde connectoren.

Speakerkabel accessoires

U kunt speaker kabel connectoren natuurlijk ook los bij ons krijgen, eventueel in dezelfde bestelling als de speaker kabel. In ons assortiment vindt u speaker stekkers in meerdere uitvoeringen zoals 2 polig, 4 polig en 8 polig. Verder ook de losse chassisdelen waarin de speaker stekkers geplaatst moeten worden. Verder hebben wij ook een speaker koppelstuk te koop waarmee u meerdere speaker kabels aan elkaar koppelt. Handig als u al enkele kortere kabels hebt en geen zin heeft om ook nog eens een lange speaker kabel op rol te kopen. Ten slotte hebben wij ook een speaker verloopstekker. Met deze verloopstekker koppelt u een 6,3 mm jack aan een NL 4 male. Dit is soms handig voor het aansluiten van andere soorten apparatuur middels een speaker kabel.

Uw speaker kabel online kopen

Een speaker kabel koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een speaker kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Luidspreker kabel

Klantenservice & Informatie