Overige Producten 
Kabels 
Account  

Koffiezetapparaat

Soorten koffie voor in een koffiezetapparaat

Espresso is wellicht de meest bekende van alle koffiesoorten, die je met een koffiezetapparaat kunt zetten. Espresso is ongeveer 30 ml koffie die wordt bereid met water op een temperatuur van 95°. Dit water wordt dan onder hoge druk geperst door 7 gram koffie heen. Na pakweg 25 seconden is deze koffie met overheerlijk crème laagje klaar. Lungo is espresso waarvoor twee keer zoveel water wordt gebruikt met dezelfde temperatuur en hoeveelheid koffie als bij espresso. De koffie smaakt bitterder dan een espresso. Cappuccino is een andere uiterst populaire koffiesoort. Deze bestaat uit espresso, melk en melkschuim. Eerst wordt espresso gezet, waarover melk gegoten wordt en waaraan dan nog eenzelfde hoeveelheid melkschuim wordt toegevoegd. Latte is espresso gemengd met veel melk. Als je het vergelijkt met cappuccino wordt hier veel meer melk gebruikt, maar geen melkschuim. Deze ook wel in het Frans café au lait genoemde koffiesoort, heeft een bekendere variant onder de naam latte macchiato. Dit is een gewone espresso, maar dan met een laagje melkschuim. Daardoor is deze minder sterk als espresso. Doppio is gewoon een dubbele espresso, oftewel 60 ml espresso. Ristretto is ook vaak te vinden op de menukaart en is een kleine sterke espresso van 15 ml, waarvoor minder water bij dezelfde hoeveelheid koffie als bij gewone espresso wordt gebruikt. Het bevat minder cafeïne.

Types koffiezetapparaten

Ooit moest grootmoeder nog handmatig koffie malen met een koffiemolen, een kistje met schotel er bovenop en een zwengel. Tegenwoordig bestaat die nog, maar dan zonder zwengel en volledig elektrisch met klopper. Het principe van een koffiezetapparaat is heel eenvoudig. Het bevat een groot reservoir voor het water en een koffiekan om de koffie in op te vangen. De koffie kan op verschillende manieren worden toegevoegd: via een koffiezetapparaat filter of met koffiepads. Bij de eerste manier druppelt het aan de kook gebrachte water in het waterreservoir en gaat vervolgens door het met koffie gevulde filter in de koffiekan. Achter blijft een koffiedrab. Tegenwoordig worden in plaats van koffiekannen ook thermoskannen/bekers gebruikt. Bij de tweede manier wordt gewerkt met pads, kleine filterkussentjes waarin reeds koffie zit. Het principe van doorstromen van het water is hetzelfde. Pads komen in diverse smaken op de markt: cappuccino pads, espresso pads en chocolademelk pads. Deze pads worden gebruikt in de overbekende Senseo koffiezetapparaten. De pad wordt in de padhouder geplaatst en er wordt heet water naar het bovenste deel met de koffiepad gepompt. Via een gaatje in de padhouder loopt het koffiewater naar het onderste deel, waar schuim wordt toegevoegd.

Senseo, Nespresso en Dolce Gusto

Bij Senseo wordt een pad met een hoeveelheid koffie voor één kopje geplaatst in een padhouder, die dan in het Senseo koffiezetapparaat geschoven wordt. Er zijn ook padhouders voor twee koppen koffie. De smaak is minder stevig dan van espresso. Dit type koffiezetapparaat is ideaal voor alleenstaanden, singles en samenwonende paren. Nespresso werkt met koffie capsules/cups. Een koffiezetapparaat voor de ware koffieliefhebber. Het koffiezetapparaat pompt met hoge druk het water door de koffie heen. Hierdoor ontstaat espresso met het typische crèmelaagje. De hoeveelheden water zijn variabel: 25 ml voor ristretto, 40 ml voor espresso en 110 ml voor lungo. Er zijn veel soorten koffiesmaken mogelijk met dit koffiezetapparaat. Dolce gusto is bedoeld voor één kopje koffie per keer. Hierbij wordt een capsule in de houder geplaatst. De houder wordt in het koffiezetapparaat geschoven. Met het overhalen van een hendel wordt een naald bediend, die de capsule doorprikt. Door het drukken van de knop voor heet water wordt vervolgens water door de capsule geperst. Met dit koffiezetapparaat kun je bijvoorbeeld espresso, lungo en latte macchiato zetten.

Koffiezetapparaat schoonmaken/onderhoud

Omdat er water wordt gebruikt bij koffiezetapparaten, dat een zekere hardheid heeft, ontstaat er kalkaanslag. De hardheid van water wordt uitgedrukt in Duitse hardheid oftewel dH. We spreken pas van hard water als de hardheid boven de 12 dH bedraagt. Met één van de ontkalkers of de reinigingstabletten in onze catalogus kunt u dit probleem gemakkelijk oplossen, tenzij u een automatische ontkalker heeft in uw koffiezetapparaat, dan kunt u het beste de onderhoudsset gebruiken uit ons assortiment. Vooral bij Nespresso koffiezetapparaten is het aan te bevelen om na gebruik even een straaltje water door te laten lopen zonder capsule, om eventuele koffieresten te verwijderen. Ook de zetgroep moet schoongehouden worden. Dit is het compartiment dat de gemalen koffie samendrukt en het water laat wellen oftewel bijna aan de kook brengt, 95°. Doe dat schoonmaken met stromend lauw water en vooral geen zeep, dat tast het vet en de olie van de ingevette en geoliede onderdelen aan. Bij een half- of volautomatisch melksysteem: reinig regelmatig het reservoir, de melkslang en het stoompijpje. Dit voorkomt zure melk, schimmel of gewoon witte aanslag.

Accessoires

Wij hebben een keur aan koffiezetapparaten voor u variërend van een 300 W handzame uitvoering voor het zetten van een enkel kopje koffie tot 1100 W voor het zetten van 10-15 koppen koffie. De meesten zijn voorzien van een warmhoudplaat. We hebben eveneens uitvoeringen die heel handzaam zijn in een caravan of bouwkeet, zelfs met accu! Voor Nespresso en Dolce gusto koffiezetapparaten hebben we aparte opbergrekken voor capsules in verschillende vormen. Voor Senseo kunt u bij ons coffeeducks krijgen, lepelvormige houders, waarmee u in uw Senseo koffiezetapparaat in plaats van pads ook gemalen koffie kunt gebruiken. Zo hebben we ook chocopad houders voor het geval dat u chocolademelk wilt maken. Net zoals voor de Nespresso kunt bij ons terecht voor opbergmateriaal voor Senseo padhouders: de bewaartoren. Maar nog niet genoeg: voor gebruikte pads is er de pad disposer, een afvallade om de pads in op te vangen, zodat u niet voor elk verbruikt pad naar de afvalbak hoeft te lopen. Handig! Uw watertank voor de Senseo is kapot, geen nood; diverse formaten voor de diverse typen Senseo koffiezetapparaten staan te wachten om een bijdrage te mogen leveren aan uw koffiebeleving. Voor perfecte melkschuim voor cappuccino of latte macchiato hebben we nog de melkopschuimers voor u. Om de koffie nog wat langer warm te houden kunt u bij ons thermobekers in vele kleuren verkrijgen.

Onderdelen

Voor de doe-het-zelver hebben we nog enkele onderdelen in ons assortiment om uw koffiezetapparaat weer aan de praat te krijgen. Een universele pomp met 48 Watt vermogen, die een druk levert van maximaal 7 bar en met een maximale waterdoorvoer van 1000 cc/min oftewel 1 liter/min. Let wel: hiermee kunt u alleen koffie zetten zonder crème oftewel crema, dus de gewone espresso koffie. Door het vele gebruik willen schakelaars nog wel eens de geest geven. We hebben 1-polige/enkele en 2-polige/dubbele schakelaars met geïntegreerd lampje. Deze schakelaars zijn geschikt voor een stroomsterkte van 16 A en de gangbare 230 V netspanning.

Uw koffiezetapparaat online kopen

Een koffiezetapparaat koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een koffiezetapparaat of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook schriftelijk zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.