Overige Producten 
Kabels 
Account  

Koelkast en Diepvries


Koelkast onderdelen zelf vervangen

Koelkast onderdelen zelf vervangen hoeft niet lastig te zijn. Het is vooral belangrijk dat u de juiste koelkast accessoires in huis haalt voordat u aan de slag gaat. Eventueel kunnen wij u adviseren welke koelkast onderdelen u voor de klus nodig heeft. Voordat u koelkast onderdelen gaat vervangen is het slim om eerst te controleren welk onderdeel stuk is of welke koelkast accessoires u nodig heeft. Neem bijvoorbeeld een kapotte koelkast thermostaat. U kan eenvoudig checken of de thermostaat kapot is. Zet de thermostaat van uw koelkast op de hoogste stand en wacht tot de koelkast aanslaat. Slaat de koelkast niet meer aan? Dan is de thermostaat stuk en dient u deze te vervangen. U kunt deze koelkast onderdelen vervangen door de koelkast open te schroeven. U herkent de thermostaat door deze te vergelijken met uw nieuwe koelkast onderdeel. Schroef de thermostaat los en sluit deze op dezelfde manier aan zoals deze aangesloten was. Als alles weer op z’n plaats zit, dan kunt u de koelkast gewoon weer aansluiten en gebruiken.

Koelkast accessoires in alle soorten en maten

Voor een paar tientjes kut u online de koelkast accessoires bestellen die u nodig heeft. Als u zelf handig bent kan u de thermostaat eventueel zelf vervangen. Het is net als bij de ventilator vrij eenvoudig om koelkast onderdelen te vervangen. Het vervangen van de thermostaat is net zo eenvoudig als een ventilator. U hoeft alleen de koelkast onderdelen los te schroeven en het nieuwe onderdeel weer vast te maken. Vergeet alleen niet om de vriezer van het stroomnet te halen als u aan de slag gaat. Bent u in het bezit van een Amerikaanse koelkast? In een Amerikaanse koelkast zit meestal een wateraansluiting. Aan de voorkant kan u bijvoorbeeld water tappen via de wateraansluiting. Alleen het water uit de waterleiding is vrij hard. Er kan chloor en klak in het water zitten. Dit kan de smaak van het water beïnvloeden. Met een waterfilter zorgt u ervoor dat u altijd vers water krijgt. 6 maanden lang wordt je water gezuiverd. Daarna hebt u weer een nieuwe filter nodig. Een waterfilter kan u eenvoudig zelf vervangen, als u het onderdeel in huis haalt. Een waterfilter is één van de vele koelkast accessoires die u online kunt bestellen in onze koelkast onderdelen shop.

Een koelkast ventilator vervangen

Een koelkast ventilator zorgt ervoor dat de lucht in de koelkast constant circuleert. Het circuleren van de lucht zorgt ervoor dat de koele lucht niet alleen onderin de koelkast zit. Als de ventilator kapot is merkt u dit al snel. De koelkast begint een hoop herrie te maken en is niet meer geruisloos. U merkt dit vooral als u de koelkastdeur openzet. Als uw koelkast veel geluid maakt is het slim om de ventilator te controleren. Check bijvoorbeeld of er iets tussen de propellerbladen zit. Of dat de propellerbladen ergens tegenaan lopen tijdens het ronddraaien. Als er geen zichtbare oorzaak is, dan kunt u de koelkast onderdelen vervangen. De oude ventilator van uw koelkast is mogelijk kapot. U kunt deze koelkast onderdelen eenvoudig zelf vervangen. Dit doet u door de koelkast van het stroom te halen en de ventilator met een schroevendraaier los te draaien. Vervolgens schroeft u de nieuwe ventilator en eventuele andere koelkast accessoires vast en sluit u de koelkast weer aan op het stroomnet. Na het vervangen maakt uw koelkast ventilator minder lawaai.

Koelkast onderdelen voor onderhoud

Net als andere apparatuur heeft uw koelkast onderhoud nodig. Een koelkastlampje wordt bijvoorbeeld van alle koelkast onderdelen regelmatig vervangen. Als u de koelkast opent en het lampje gaat niet meer aan, dan is deze waarschijnlijk kapot. De eenvoudigste manier om erachter te komen is door het lampje te vervangen. In de meeste moderne koelkasten kunt u eenvoudig het oude lampje losdraaien en er een nieuwe indraaien. Bij de koelkast accessoires komt u de E14 lampjes tegen. E14 is de standaard fitting voor uw koelkast. U kan eventueel overwegen om bij het vervangen van koelkast onderdelen meteen te kiezen voor LED. Met LED kan u besparen op de stroomkosten en u hoeft het lampje minder vaak te vervangen. Het enige nadeel is dat LED koelkast onderdelen iets duurder zijn in aanschaf. Alleen dit verschil verdient u al snel terug met de langere levensduur. Bij de koelkast onderdelen voor onderhoud komt u ook een antibacterieel filter tegen. Met dit filter kan u bacteriën in uw koelkast doden. Niet elke koelkast heeft zo’n filter, maar als u wel een antibacterieel filter heeft moet u deze regelmatig vervangen. Deze koelkast accessoires vindt u in onze shop.

Diepvries onderdelen vervangen

Net als bij de koelkast kunnen er diepvries onderdelen kapot gaan. Vooral de thermostaat wil het bij oude vriezers weleens begeven. Bij de koelkast onderdelen komt u een nieuwe thermostaat voor de vriezer tegen. Voor elk type vriezer kan u vriezer accessoires in onze shop voor koelkast accessoires aanschaffen. Bij de koelkast onderdelen verkopen we bijvoorbeeld een thermostaat voor actieve vriezers. Als de thermostaat het begeeft hoeft u dus niet direct een nieuwe vriezer aan te schaffen. Het vervangen van de thermostaat is een stuk voordeliger. Voor een paar tientjes heeft u het onderdeel in onze shop besteld. Heeft u geen flauw idee hoe u aan deze klus moet beginnen? U kan een monteur laten langskomen om het onderdeel te vervangen. Soms is het voordeliger om de koelkast onderdelen zelf al in huis te halen. U moet dan wel zeker weten dat uw koelkaste onderdelen kapot zijn.

Online koelkast onderdelen kopen

Koelkast onderdelen en koelkast accessoires koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over koelkast onderdelen of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen over koelkast accessoires zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.