Overige Producten 
Kabels 
Account  

Gasslang

Waar moet een gasslang aan voldoen?

Een gas slang moet enerzijds flexibel zijn zodat u hem met gemak op elke gewenste plek kunt aansluiten. Van de andere kant echter moet de slang zeer robuust zijn zodat hij tegen slijtage bestand is. Uiteraard moet hij ook de gasdruk aankunnen. Om te waarborgen dat een gas slang aan deze eisen voldoet, is het Qa Keurmerk in het leven geroepen. Al onze gasslangen dragen dit keurmerk, tenzij anders aangegeven. Het Gastec Qa Keurmerk wordt door Kiwa Nederland verleend. De certificeringseisen zijn bepaald door alle spelers in het gasveld: overheid, fabrikanten én gebruikers. Waar relevant staat het specifieke QA certificaat met nummer vermeld.

Rubber, RVS en Superflex

Een gasslang kan uit verschillende soorten materiaal bestaan. In ons assortiment vindt u 3 soorten materiaal: rubber, RVS en Superflex Premium RVS. De rubber gasslang is de meest goedkope van de drie, maar is dan ook niet overal voor geschikt. U mag een rubber gasslang bijvoorbeeld niet achter een oven gebruiken. Ook zijn ze niet zo slijtagebestendig als RVS en kunnen ze niet tegen UV-straling. Een RVS gasslang is al een stuk robuuster, maar heeft als nadeel dat de slang iets minder flexibel is dan de andere 2 soorten. Ze is ook lastig schoon te maken. De beste (en duurste) keuze is de RVS Superflex Premium gasslang. Overigens dragen alle 3 soorten gas slang het Qa keurmerk.

Lengte, aansluiting en andere details

Onze gasslangen komen in diverse lengtes. De kortste lengte bedraagt een gas slang van 0,6 meter, terwijl in ons assortiment de langste gas slang 2 meter bedraagt. De koppeling van de gas slang geschiedt via een M24 Wartel, tenzij anders aangegeven. Bij elke gas slang wordt verder op de productpagina aangegeven hoe de afdichting geschiedt, wat de maximale werkdruk is en wat de toegestane buigradius van de gas slang is. Soms worden ook nog specifieke eigenschappen van de beschermmantel vermeld. De mantel van de superflex premium gas slang bijvoorbeeld is vlamdovend, hetgeen wel eens erg handig kan zijn.

Welke gasslang voor welk toestel?

Er zijn nogal wat toestellen die u op gas kunt aansluiten. Dit kan variëren van vast opgestelde apparaten tot aan mobiele apparaten zoals BBQ gasflessen en persluchtflessen. Al deze toestellen kennen verschillende eisen waaraan ze moeten voldoen. Welke gasslang kunt u nu waarvoor gebruiken? Superflex premium kunt u overal voor gebruiken waar gas aan te pas komt, de andere twee niet. U zult per toestel even moeten opzoeken welk soort gasslang u mag gebruiken. Bent u niet geheel zeker van uw keuze of voorkeur voor een bepaalde gasslang, neem dan even contact met ons op.

Uw gasslang online kopen

Een gas slang koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een gas slang of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie