Overige producten uit: Kunstkerstboom

Herkomst kerstboom

Kunstkerstbomen had men vroeger niet. Al helemaal niet met kunstmatige verlichting. De christelijke kerk heeft vroeger het gebruik van de kerstboom overgenomen van een oorspronkelijk Heidens gebruik. Heidenen zagen namelijk dat in de winter sommige bomen groen bleven. Zij dachten dat deze bomen magische krachten bezaten en namen wat takken van die bomen mee naar huis om te versieren. De bomen zelf lieten ze staan, omdat Heidenen veel respect voor de natuur hebben. Naderhand zijn mensen in de omgeving van Duitsland of Letland hele bomen in huis gaan zetten om vervolgens te versieren. In eerste instantie wilde de christelijke kerk niets weten van dit Heidense gebruik, maar er uiteindelijk een eigen betekenis aan gegeven. Christenen zien de driehoeksvorm als symbool voor de vader, de Zoon en de Heilige Geest: de heilige Drie-eenheid. Hedendaags zetten ongelovigen ook gewoon een kerstboom op.

Voordelen kunstkerstboom met verlichting

Veel mensen willen liever een ‘echte’ kerstboom dan een kunstkerstboom. De reden is vaak nostalgie, voornamelijk door de dennengeur die een echte kerstboom verspreidt. Een natuurlijke kerstboom heeft wel als nadeel dat de naalden op den duur loslaten, dus de boom snel kaal zou kunnen worden. U moet ook niet vergeten de boom water te geven. Een natuurlijke kerstboom kunt u met kluit of al afgezaagd kopen. Met kluit kunt u hem herplanten en eventueel het jaar erna opnieuw gebruiken. Een afgezaagde kerstboom sterft af en zal weggegooid of verbrand moeten worden. Dit gedoe heeft u allemaal niet met een kunstkerstboom. Elk jaar kunt u deze kerstboom gebruiken. Hoewel sommige bomen er ook echt uitzien als kunstkerstbomen, zijn de wat duurdere in het segment zijn niet van echt te onderscheiden. Als u wilt is er ook dennengeurspray om de nostalgie ook bij een kunstkerstboom op te roepen. Het wordt voor u nog gemakkelijker als u een kunstkerstboom met verlichting koopt. Zo hoeft u alleen nog versiering op te hangen in de boom.

Verschillende soorten kunstkerstbomen met verlichting

Zoals er ook verschillende natuurlijke kerstbomen zijn, zijn er ook diverse varianten bij de kunstkerstbomen met verlichting. Meestal hebben kunstkerstbomen de groene natuurlijke kleur, maar er zijn ook witte kunstkerstbomen, abstracte modellen en ook ander soortige kunstkerstbomen die het vooral moeten hebben van de verlichting om de warme en gezellige uitstraling te geven. Er zijn kunstkerstbomen die met hun verlichting de omtrek van de boom accentueren. Als u echt een keer iets aparts wilt dan de standaard kegelvormige kerstboom, dan zijn er lichtbomen. Dit zijn bomen die er vrij algemeen uitzien, maar door de warme witte lampjes wel de sfeer creëren die u zo graag heeft met de feestdagen: warm en gezellig. Ook kunt u kiezen tussen verschillende formaten. Of u een grote kunstkerstboom in de woonkamer wilt hebben staan of een klein boompje op tafel, het is allemaal mogelijk. Allekabels heeft diverse kunstkerstbomen met verlichting in het assortiment. Bekijk de verschillende modellen en koop eenvoudig via onze webwinkel.

Batterij of netstroom

Kunstkerstbomen met verlichting zijn er in verschillende formaten, maar ook met verschillende stroomvoorzieningen. De kunstkerstbomen op ware grootte zijn meestal voorzien van netstroom van 24 Volt. Dit heeft er mee te maken dat de grotere kunstkerstbomen ook meer verlichting in de boom hebben. Als de verlichting van deze kunstkerstbomen dan op batterijen zouden moeten werken, zijn de batterijen in een mum van tijd leeg en moet u ze weer verwisselen, waarschijnlijk al gedurende de Kerstmis zelf. De kleinere kunstkerstbomen die u op tafel, op uw bureau of op een kast kunt zetten (meestal tot een hoogte van 60 cm), zijn over het algemeen voorzien van batterijen. Zorg er dus voor dat u bij deze boompjes 3 AA-batterijen heeft of aanschaft. De kleinere boompjes kunt u wel overal plaatsen waar u wilt. Allekabels heeft breed assortiment aan kunstkerstbomen met verlichting.

Kunstkerstboom met LED verlichting

LED verlichting zit tegenwoordig in vrijwel alle kunstkerstbomen. LED verlichting heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van gloeilampen in de kunstkerstboom. LED lampjes zijn energiezuiniger, duurzamer en worden vrijwel niet warm. Led is dus goed voor uw portemonnee, goed voor het milieu en u hoeft niet te vrezen voor brandgevaar met een kunstkerstboom die is voorzien van LED verlichting. Geen frustratie en onrust meer bij he toptuigen van de kerstboom. Vooral het ophangen van de lampjes kan voor de nodige frustratie leiden, vooral als u voorafgaand eerst het snoer uit de knoop moet halen voordat u aan versieren toekomt. Deze onrust is allemaal niet meer nodig als u een kunstkerstboom met verlichting in huis haalt. U tuigt de kerstboom op en de lampjes zitten er al in. U hoeft alleen nog de diverse kerstversieringen in de boom te hangen, de lampjes aanzetten en voilà: u bent klaar voor de Kerst!

Uw kunstkerstboom met verlichting online kopen

Wilt u zonder te veel gedoe een kunstkerstboom met verlichting in uw woonkamer? Een kunstkerstboom met verlichting koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kunstkerstboom met verlichting of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie