Kabels 
Overige Producten 
Account  

Micro SD naar SD adapter

Een micro SD adapter is een ideaal hulpmiddel bij het gebruik van een micro SD geheugenkaartje. Met een micro SD adapter maakt u een microkaartje geschikt voor gebruik in het grotere standaard SD kaartslot. Wij leveren diverse microkaartjes waarbij een gratis micro SD adapter meegeleverd wordt. Deze combi van micro SD kaart met verloopstuk is ideaal als u het kaartje wilt gebruiken in zowel apparatuur met een standaard SD kaartslot, als in apparatuur met een micro SD kaartslot. U kunt ook een losse micro SD adapter bij ons bestellen. Lees meer

Wat doet een micro SD adapter precies?

Een micro SD adapter ziet eruit als een standaard SD (Secure Digital) kaartje, maar heeft aan de achterkant een micro SD kaartslot. Door een microkaartje in de micro SD adapter te steken, wordt het kleinere geheugenkaartje geschikt gemaakt om in een normaal SD kaartslot te steken. Het verloopstuk met daarin een microkaartje kan in ieder fototoestel, videocamera, kaartreader of ander apparaat gestoken worden dat geschikt is voor een Secure Digital geheugenkaartje. Ga voor het plaatsen van een micro geheugenkaartje in een normaal SD kaartslot als volgt te werk. Plaats het geheugenkaartje door het geheel in de micro SD adapter te duwen. Plaats de micro SD adapter vervolgens in het kaartslot van fototoestel, video camera of smartphone. Let op: het geheugenkaartje past maar op één manier in het verloopstuk. Hou de opschriften van kaarten en verloopstuk beiden naar boven, als u het kaartje in het verloopstuk plaatst. Het apparaat waar u de micro SD adapter in heeft geplaatst kan daarna normaal gebruikt worden.

Secure Digital: kaart, adapter en snelheid

Een micro en een standaard SD kaart maken beiden gebruik van dezelfde technologie voor overdracht van gegevens tussen de interne flash geheugenchip en het apparaat waar het kaartje in is geplaatst. Hierdoor zal het gebruik van een micro SD adapter de prestaties van een geheugenkaartje niet nadelig beïnvloeden. Maakt u gebruik van een UHS II of UHS III kaartje lees dan ook de volgende paragrafen. Bij het gebruik van een UHS II of III kaartje wordt er gebruikgemaakt van een extra rij contacten, die door een standaard micro SD adapter niet worden ondersteund. De micro SD adapter zorgt ervoor dat de aansluitcontacten van de kaart op de juiste manier doorverbonden worden met de SD aansluitcontacten op het verloopstuk. Hierdoor vindt er een één op één dataoverdracht plaats. Net als een standaard SD geheugenkaartje beschikt een micro SD adapter over een schakelaar voor schrijfbeveiliging. Met dit schakelaartje kunt u de geheugenkaart beschermen tegen overschrijven. Helaas wordt deze voorziening niet door alle apparatuur ondersteund. De schrijfbescherming werkt dus niet in elk apparaat en is daardoor nooit 100% waterdicht.

Micro SD naar SD adapter gebruiken

Veel apparaten zijn geschikt voor een Secure Digital kaartje. Heeft u apparatuur met een dergelijk geheugenkaartje, maar een kaartreader waar alleen een normaal kaartje in past? Een micro SD adapter is dan een prima hulpmiddel om data van het micro SD kaartje te kunnen kopiëren. Ga hiervoor als volgt te werk. Haal het microkaartje uit uw apparaat. Plaats het geheugenkaartje in de micro SD adapter. Let op: het kaartje past gaat maar op één manier in het verloopstuk. Hou de labels van kaartje en verloopstuk beiden naar boven bij het plaatsen van het kaartje in het verloopstuk. Steek de adapter in het slot van de SD kaartlezer op uw computer. Zodra de computer het verloopstuk met daarin het microkaartje herkent, verschijnt er een icoontje op de desktop van uw computer met de naam externe opslag. Dubbelklik op dit icoontje om de inhoud van het kaartje te bekijken. U kunt daarna foto’s, video’s en andere bestanden selecteren en naar uw computer kopiëren door ze naar een map op uw computer te slepen.

Gebruik van micro SD kaart adapter bij UHS II en III geheugenkaartjes

Een standaard SD en micro SD geheugen met een snelheidsklasse UHS I heeft een enkele rij aansluitcontacten. De veel snellere UHS II en III kaartjes hebben naast de eerste rij contacten nog een extra tweede rij contacten. Apparatuur die aan de UHS II of UHS III standaard voldoet kan door gebruik te maken van deze tweede rij contacten een veel snellere verbinding met UHS II en III kaarten opzetten. De meeste standaardmodellen hebben maar één rij contacten. Wilt u micro SD UHS II of III geheugen gebruiken in apparatuur die UHS II of III ondersteunt maar een standaard SD kaartslot heeft? Dan is het belangrijk om te weten dat een standaard micro SD adapter invloed kan hebben op de schrijfsnelheid. Steekt u een micro SD HS II of UHS III kaartje in deze standaard uitvoering dan zal alleen maar het signaal van de eerste rij contacten worden doorgegeven. Hierdoor kan een apparaat met een standaard SD kaartslot dat UHS II of III ondersteunt toch niet gebruikmaken van de hoge overdrachtssnelheid bij UHS II of UHS III.

Micro SD kaart

Klantenservice & Informatie