Kabels 
Overige Producten 
Account  

Computerslot - laptopslot

Een laptopslot helpt om uw laptop te beschermen tegen diefstal. Vanwege het gemak en de flexibiliteit kiezen veel particulieren en bedrijven voor deze draagbare computers. Ze zijn immers heel gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Helaas is dit voordeel ook meteen een nadeel: ook voor dieven zijn ze snel en eenvoudig mee te nemen. Preventie voorkomt dit en hoeft helemaal niet duur te zijn. Al vanaf een paar euro kunt u een laptopslot kopen. Lees meer

Gerelateerde Categorieën

Hoe werkt een laptopslot?

Tegenwoordig is vrijwel elke laptop en netbook, maar ook monitor en desktopcomputer voorzien van een aansluiting die speciaal is bedoeld voor het aanbrengen van een laptopslot. Elk apparaat dat is voorzien van een dergelijk slotgaatje kan hiermee worden vastgemaakt. Met het slot maakt u uw laptop vast aan een bureau of een ander groot object. Het is in feite net zo gemakkelijk als een fiets afsluiten. Het is een snelle manier om een laptop te beschermen tegen gelegenheidsdieven, die even snel een huis of kantoor binnengaan om spullen die voorhanden zijn mee te grissen. Denk ook eens aan hoe vaak we tegenwoordig in een café, op een flexibele werkplek of op een vliegveld zitten te werken. Ook op dit soort plekken en momenten is een laptop kabelslot ideaal. Dit kan worden beveiligd met een cijfercombinatie of met een setje sleutels. Allekabels.nl heeft een breed assortiment met voor iedereen een geschikt laptopslot. Zo verkopen we bijvoorbeeld sloten van het merk Kensington. Hiermee zit u eigenlijk altijd goed.

Andere toepassingen computerslot

Laptops zijn helaas niet de enige producten die erg geliefd zijn bij dieven en inbrekers. Alles van waarde en dat gemakkelijk meegenomen kan worden loopt gevaar. Als een dief wat langer de tijd heeft, dan zal hij zelfs grotere apparaten mee willen nemen, omdat deze vaak een mooi bedrag op kunnen leveren. Denk bijvoorbeeld eens aan spelcomputers, aan lcd-schermen of aan een beamer. Allemaal apparatuur die door dieven meegenomen kan worden. Gelukkig kunnen deze apparaten worden beveiligd met een laptopslot, mits zij hiervoor een geschikte aansluiting hebben. Controleer dit dus even voordat u een computerslot gaat kopen. Zeker voor bedrijven waar veel apparatuur staat is het aanschaffen van sloten absoluut aan te raden, want dit kan veel ellende besparen. Wanneer bedrijfslaptops worden gestolen komt het werk immers stil te liggen en kan bovendien gevoelige informatie op straat komen te liggen. De investering in een laptopslot weegt niet op tegen dit soort kosten.

Waar moet u op letten?

Als u een slot voor uw draagbare computer gaat kopen, dan zijn er enkele zaken om op te letten. Ten eerste is het van belang om te weten dat niet elk slot past op producten van Apple, zoals bijvoorbeeld een MacBook Pro. Het kan ook zijn dat het slot alleen past op Apple producten die na een bepaald jaar zijn gemaakt. Op Allekabels.nl staat altijd duidelijk bij ieder product aangegeven of het compatibel is met Apple. Ten tweede heeft u misschien voorkeur voor een cijferslot of juist voor sleutels. Met sleutels kunt u nooit de code vergeten, maar wel de sleutels zelf. Bedenk dus goed wat u het meest prettig vindt. Let ook op de lengte van de kabel en of die voldoende is voor de plek waarop u het laptopslot wilt gaan gebruiken. Als u van plan bent om het slot vooral onderweg te gaan gebruiken, dan is een oprolbaar laptopslot erg handig. Doordat het slot opgerold kan worden, bespaart u namelijk ruimte in uw tas of koffer. Er bestaan ook dubbele sloten, waarmee twee apparaten tegelijk via slechts één slot kunnen worden beveiligd. Dit is bijvoorbeeld handig voor een laptop met een los tweede scherm of andere apparaten die bij uw laptop horen.

Computerslot

Klantenservice & Informatie