Kabels 
Overige Producten 
Account  

Muismat - Gaming muismat

Met een gaming muismat maakt u meer kans om uw spelletje te winnen. Uiteraard gaat uw muis er niet echt sneller van rollen of klikken, maar uw pols en arm worden er wel een stuk blijer van. Vaak wordt bij de marketing voor een gaming muismat gewezen op het gevaar van RSI, maar vermoeidheid en ongemak zijn uiteraard net zo vervelend. Kortom: met een gaming muismat wordt het spelen er altijd leuker op. Lees meer

Een gaming muismat is … een muismat

Uiteraard heeft een gaming muismat een aantal extra’s aan boord die het gamen veraangenamen, maar in de kern is het toch ook een gewone muismat. Dat betekent dus onder meer een ondergrond die het werken met een muis gemakkelijk maakt, een slijtvast oppervlak en bij de iets duurdere modellen nog wat toeters en bellen zoals een polssteun. Het belangrijkste echter is dat het gamen gemakkelijker wordt gemaakt. Dit wordt bereikt doordat de game muismat een ondergrond biedt, die veel handiger is dan de standaard ondergrond. Denk aan een tafeloppervlak met krassen en vlekken, of aan een bureau dat behoorlijk glad is. Dit heeft te maken met weerstand, die bij een gaming muismat precies goed is. Niet te glad en niet te stroef. Sommige mensen prefereren bij een gaming muismat een extra glad oppervlak. Ook het feit dat de mat een beperking heeft qua lengte en breedte, heeft zijn voordelen. Het te bespelen oppervlak wordt beperkt en de hersens stellen zich in op de beschikbare ruimte zodat het spelen meer routine krijgt.

Geschikt voor welke muis?

Het is uiteraard een open deur, maar een gaming muismat is bedoeld om zo comfortabel mogelijk samen te werken (spelen) met een muis. Een gaming muismat is dan ook optimaal aangepast aan een spelmuis. Er zijn verschillende types muizen, die elk van een eigen tracking techniek gebruikmaken. De oorspronkelijke mechanische muizen die werken met een balletje zie je tegenwoordig steeds minder. Dat heeft onder meer te maken met het opnemen van vuil door dit mechanisme met bewegende bal, iets dat een gaming muismat overigens enigszins voorkomt. Optische muizen (met een led) en laser muizen (met een laser) zie je het meest. Optische muizen waren in het begin afhankelijk van een speciale gaming muismat, maar inmiddels is dat opgelost. Bij elke gaming muis in ons assortiment wordt aangegeven voor welk type muis ze geschikt zijn, voor een mechanische, optische of lasergestuurde muis.

Printje op een muismat of toch liever niet?

Muismatten zijn er in ontelbare varianten, zo lijkt het. Eigenlijk valt dat mee, omdat meestal alleen de bovenkant er iets anders uitziet en de rest van de mat veelal hetzelfde blijft. Al vele jaren ziet u de meest uiteenlopende prints op muismatten, ook op een gaming muismat komt u dat dus tegen. Een afbeelding bijvoorbeeld van het spel dat u bij voorkeur speelt. Is dat nu handig? In principe maakt het niet zoveel uit, een print heeft geen invloed op de werking van de muis. Ook zou je kunnen verwachte dat zo’n afbeelding afleidt, maar ook dat is verwaarloosbaar. De noodzaak voor een specifieke opbouw van een muismat was bij de allereerste optische muizen nog nodig omdat anders het tracken niet goed ging, maar dat is al lang verleden tijd. Wel kunt u kiezen voor een bepaalde kleur, gewoon omdat het een rustig effect geeft om omdat het goed past bij de resterende gaming spulletjes of zelfs meubilair.

Polssteun en andere hulpmiddelen bij een gaming muismat

Er zijn meerdere methodes om de juiste gaming muismat te kiezen, het ligt er vaak maar aan waar u zelf behoefte aan heeft. Behalve op print kunt u ook selecteren op materialen en hulpmiddelen bij een gaming muismat. Eigenlijk is dat ook veel belangrijker, het gaat immers om het optimaal gemak tijdens het spelen van een spel. De ondergrond van een muismat is bijvoorbeeld per definitie anti slip. Vaak wordt dit effect bereikt door een rubber coating onder de mat. Dat is logisch ook, anders zou u tijdens het spelen niet alleen met de muis maar ook met de gaming muismat schuiven. De bovenkant van een gaming muismat is veelal iets gladder, zodat er meer snelheid kan worden bereikt. Het mag echter ook niet al te glad worden, omdat u dan alle kanten op schuift. Verder is het ook nog eens zo, dat Een goede gaming muismat bereikt een evenwicht tussen al deze vereiste eigenschappen. In dat kader: soms is het handig om een iets bredere mat te kiezen. Uiteraard ligt dat ook aan het spel zelf: moet u meer beweging maken om een bepaalde actie te realiseren, dan is een aangepaste breedte van de muismat best handig. Probeer ook eens delengte en breedte te wisselen.

Online uw gaming muismat kopen

Wij hebben voor elke spelsituatie de juiste muismat in ons assortiment. Een gaming muismat koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een gaming muismat of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Muismat

Klantenservice & Informatie