Kabels 
Overige Producten 
Account  

Stekkerdoos - Stopcontact schakelaar

Met een stopcontact schakelaar zet je een stopcontact eenvoudig aan en uit door middel van een knop of remote. Er zijn handmatig en op afstand bedienbare varianten. Er zijn meerdere uitvoeringen, geschikt voor binnen of voor buiten. Lees meer

Andere artikelen van Stekkerdoos

Kabelbox
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 19,99
Voor 22u besteld, morgen in huis!

Handmatig en op afstand bedienbaar

De meest eenvoudige stopcontact schakelaar is de uitvoering met handmatig bedienbare aan-en-uit knop. Het is een handig hulpmiddel om sluipverbruik van stroom tegen te gaan. Ook kunt u een dergelijk stopcontact ter beveiliging gebruiken, bijvoorbeeld om uw elektrische garagepoort van de stroom af te halen. Daarnaast is er de smart stekker, een stopcontact schakelaar die u op afstand kunt bedienen. Dat kan soms met een meegeleverde afstandsbediening, vaak kunt u een dergelijk stopcontact ook koppelen aan andere afstandsbedieningen.

Veiligheid

Bij elke schakelaar stopcontact in ons assortiment wordt vermeld wat de maximale belastbaarheid ervan is. Houd hiermee rekening bij het bestellen, bedenk eerst welke apparaten u wilt koppelen. Ook is er een verschil tussen de modellen geschikt voor binnen en buiten. De stopcontact schakelaar buiten beschikt vrijwel steeds over minimaal een IP44 beveiliging. Daarmee is het stopcontact spatwaterdicht. Veel producten worden ten slotte ook geleverd met een kinderbeveiliging zodat jonge kinderen geen spullen in de contacten kunnen steken.


Klantenservice & Informatie