Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Nintendo DS kabel

Nintendo DS kabel, wanneer heeft u er een nodig?

Hoewel de naam een beetje Zuid-Europees aandoet, is Nintendo een Japans bedrijf. Ook DS doet iets anders vermoeden, de benaming DS wordt immers doorgaans verbonden met de beroemde Franse auto Citroen DS. In dit geval staat DS echter voor Double Screen. Daarmee is in feite ook al precies uitgelegd wat een NDS is: een Nintendo DS is een Japanse spelcomputer met 2 schermen. Toen het apparaatje in 2004 werd uitgebracht, werd het vanwege de aanwezigheid van 2 schermen gelanceerd als innovatie. Dat klopte niet helemaal, er was al een eerdere versie met 2 screens maar die hadden bijvoorbeeld geen touchscreenmogelijkheden. Het apparaat kent verschillende versies die elk met eigen Nintendo DS kabels en opladers werden geleverd. Zoekt u een Nintendo DS kabel zodat u geen afscheid hoeft te nemen van uw gouwe ouwe Mario Bros, dan bent u bij ons dus aan het juiste adres.

Nintendo DS oplader en Nintendo DS autolader

De Nintendo DS was vanaf de presentatie zeer populair en een echte kaskraker. De NDS beschikte behalve over connectiviteit via Nintendo DS kabels ook over WiFi (draadloos) functionaliteit. Alle toeters, bellen en mooie spelletjes zijn echter geen stuiver waard als het apparaat niet kan worden opgeladen. De NDS gebruikte door alle extra grafische mogelijkheden toch redelijk wat stroom. Opladen doet u met een Nintendo DS oplader dan wel Nintendo DS adapter. Bij Allekabels kunt u een aantal varianten op de Nintendo DS accessoires kopen. Veel gevraagd is nog steeds de Nintendo DS autolader. Ideaal voor als u straks op vakantie gaat en de kinderen toch gewoon door willen blijven spelen met hun Nintendo DS. Naast de autolader hebben wij diverse types thuislader dan wel DSi lader. De verschillen bij deze Nintendo DS kabels zitten voornamelijk in de uitgangsstroom en het aantal meter kabel.

Nintendo DS kabels en verschillen tussen DS, 2DS, 3DS en DSI

Nadat de oorspronkelijke Nintendo DS in 2004 werd gelanceerd, zijn er nog de nodige opvolgers verschenen die allemaal op de een of andere wijze de code DS dragen. De Nintendo DS lite werd na de NDS gelanceerd en werd op de markt gebracht in 2006. De lite was bijna de helft kleiner en woog ongeveer een kwart minder dan de originele NDS, met recht dus een “light” uitvoering. Opvallend was ook dat bij het gebruik van een Nintendo DS kabel het laden nog maar iets langer dan 2 uur duurt, bijna de helft van de originele versie. In 2009 verscheen de opvolger, de Nintendo DSi, en een jaartje later de grote broer daarvan, de Nintendo DSi XL. Ze hebben grotere screens en veel extra opties. Al deze modellen inclusief de Nintendo DS kabels waren spin offs van de originele DS, de officiële opvolger van de DS werd pas in 2011 uitgebracht: de 3DS. Opvallend: diens opvolger was niet de 4DS maar 2DS.

Juiste Nintendo DS kabel en toch geen beeld?

Hebt u de juiste kabel aangesloten en verschijnt er toch geen beeld? Controleer dan of de accu van de DS wel volledig is opgeladen. U kunt dit zien aan het groen oplichten van het powerlampje. Is dit niet het geval, moet u de DS even opladen met behulp van de lader of autolader. Een niet opgeladen accu kan er ook voor zorgen dat u wel iets ziet op het scherm, maar dat gaat dan wel gepaard met zwarte strepen en andere storingen. Andere bekende problemen met het scherm zijn wanneer u uw console wil aansluiten op een tv of ander scherm. U kunt bijvoorbeeld de foute beeldratio kiezen. Ook kan het zijn, bij gebruik van een scart kabel, dat deze kabel intern niet op de juiste wijze is verkabeld. U kunt dan het beste even een andere scart proberen of een composiet kabel gebruiken.

Nintendo DS Stylus en touchscreen

U vindt in ons Nintendo DS assortiment behalve Nintendo DS kabels ook diverse stylus packs, ter vervanging van de originele DS stylus pen. Deze pen, die gebruikt wordt om te werken op het touchscreen, is geschikt voor alle modellen DS die een dergelijk scherm aan boord hebben. Werkt het touchscreen toch niet naar behoren? Dan kan het zijn dat het scherm opnieuw gecalibreerd moet worden. U leest in de handleiding van het apparaat of online hoe u dat moet doen. Hiervoor heeft u wel een stylus nodig. Om het werken te vergemakkelijken, verkopen wij behalve Nintendo DS kabels ook Nintendo DS accu’s en Nintendo DS beschermfolie. Houd er rekening mee dat de gevoeligheid van het touchscreen door een dergelijke folie kan verminderen. Ook kan de folie niet goed zijn aangebracht, ook dat kan merkbaar zijn in het reactiegedrag van het screen. U kunt in een dergelijk geval het beste de folie verwijderen, het scherm opnieuw kalibereren en vervolgens de folie weer aanbrengen.

Uw Nintendo DS kabel online kopen

Een Nintendo DS kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de aankoop van de juiste Nintendo DS kabel. Als wij de Nintendo DS kabel op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u hem morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een Nintendo DS kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen over een Nintendo DS kabel of andere kabels zijn wij bereikbaar, zodat u het juiste product bestelt.