Modulaire krimptang

Op werkdagen vVoor 22u besteld, morgen in huis.
Materiaal: Metaal,
Functies: Krimpen, snijden en strippen,
Geschikt voor: RJ10, RJ11, RJ12, RJ45.
Productcode: 1752
voorraad: 6.640
€ 14,99 (Incl. BTW)
Productcode: 1752
Meer artikelen? Meer korting!
Aantal 1-9: € 14,99Aantal 10-49: € 14,47Aantal 50-249: € 13,19Aantal 250+: € 11,99
Meer informatie over dit product

Kabels die gebruikt worden voor het verbinden van apparaten met een netwerk zijn vaak voorzien van speciale stekkers. Deze RJ-stekkers zijn bedoeld om de verbinding te leggen en beschikken over meerdere connectoren die verbonden zijn met draden in de kabel zelf. Het is natuurlijk mogelijk om gebruik te maken van dergelijke kabels met een standaard lengte. Omdat dit niet altijd het geval is kan er ook gekozen worden om zelf een exemplaar op maat te maken en de stekkers na afloop te monteren. Dit kan door gebruik te maken van de Allteq KA 100 modulaire krimptang. Met deze tang kunnen verschillende soorten stekkers aan netwerkkabels worden gemonteerd voor een internetverbinding of voor andere doeleinden.

Technische eigenschappen

Deze modulaire krimptang is gemaakt van metaal en is voorzien van twee handgrepen die gemaakt zijn van kunststof. Dit zorgt ervoor dat de tang tijdens het gebruik comfortabel in de hand ligt. Met deze tang is het onder andere mogelijk om kabels in een gewenste maat te knippen, te snijden en om deze te strippen voor het monteren van kabelschoenen in verschillende formaten. Dergelijke kabelschoenen worden gebruikt om de connectie te kunnen maken met de aansluiting op bijvoorbeeld een computer, een telefoon, een modem of een router.

Overige eigenschappen

Het is met de Allteq KA 100 modulaire krimptang mogelijk om de volgende kabelschoenen vast te klemmen: RJ10, RJ11, RJ12 en RJ45. De aderparen die in de stekkers aan de connectoren verbonden moeten worden moeten hiervoor eerst in de juiste volgorde worden gelegd. Vervolgens worden deze aderparen op maat geknipt met de tang en kan de kabelschoen over de draden worden geschoven. Het is hierbij belangrijk dat de aderen de connectoren precies raken. Met de krimptang is het dan mogelijk om de kabelschoen vast te klemmen en vast te krimpen aan de kabel.

Extra informatie

Zodra er aan beide uiteinden van de kabel een kabelschoen is gemonteerd is de kabel geschikt om gebruikt te worden. Deze tang kan gebruikt worden voor het vastklemmen van stekkers die gebruik maken van vier, zes polen of acht polen. Om voor de juiste aansluiting van de aanwezige aderparen in een kabel te zorgen is het aan te raden om de bijpassende schema’s voor de gebruikte kabels op te zoeken. Voor het gebruik van deze krimptang dienen nog wel kabelschoenen te worden gekocht. Deze worden niet met de tang meegeleverd en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Specificaties

FunctiesKrimpen, snijden en strippen
Geschikt voorRJ10, RJ11, RJ12, RJ45
KleurBlauw
MateriaalMetaal
Andere producten in deze categorie
Telefoonkabel op rol
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 16,99
Voor 22u besteld, morgen in huis!
Klantenservice & Informatie