Overige Producten 
Kabels 
Account  

Klikaanklikuit

Uw hele huis draadloos met KlikAanKlikUit

Met KlikAanKlikUit creëert u gemakkelijk een complete “smart home” die aansluit op uw eigen woonsituatie. Een smart home wil zeggen dat elektronische producten onderling met elkaar communiceren, en idealiter ook vanaf buitenshuis bestuurbaar zijn met behulp van een app. Was domotica in uw eigen woning ooit nog toekomstmuziek, door merken als KlikAanKlikUit komt dat huis van de toekomst ook in uw eigen huis toch al aardig dichtbij. Door het compleet koppelbare systeem van KlikAanKlikUit zijn de mogelijkheden bijna eindeloos; u schaft verschillende zenders en ontvangers aan en creëert zelf de koppeling zoals u dat prettig vindt. Zo kunt u vanaf uw bank of vanuit bed uw lampen, rolluiken en beveiliging bedienen. Gemak dient de mens, daarom zijn de producten van KlikAanKlikUit ook niet ingewikkeld in installatie. Allemaal worden ze geleverd inclusief handleiding, en voor extra informatie kunt u ook op de website van KlikAanKlikUit terecht voor uitgebreide instructievideo’s. Ook kunt u de KlikAanKlikUit producten gebruiken in combinatie met uw bestaande installaties, zonder functionaliteiten te verliezen van bijvoorbeeld bestaande wandschakelaars en stopcontacten.

Zenders en ontvangers

Het concept van KlikAanKlikUit is eigenlijk heel eenvoudig en is gebaseerd op een principe van zenders en ontvangers. U schaft een zender aan, dit is een afstandsbediening, wandschakelaar of een bewegingssensor. Daarbij kiest u de gewenste ontvangers. Dit kunnen stopcontactschakelaars zijn waarop u uw bestaande verlichting of apparatuur kunt aansluiten, maar ook speciale KlikAanKlikUit lampen of fittingen, beveiligingssystemen of IP camera’s. Kijk bij de aanschaf van stopcontactschakelaars, lampen en fittingen wel na of er alleen aan Aan/Uit functie op zit, of ook een functie om de verlichting te dimmen indien gewenst. Met behulp van de bijgeleverde handleiding koppelt u vervolgens gemakkelijk uw zender aan de ontvangers. Zo kunt u bijvoorbeeld uw verlichting bedienen met een afstandsbediening, maar ook door middel van een draadloze wandschakelaar of zelfs met een sensor die de verlichting automatisch inschakelt bij schemering of beweging.

Afstandsbedieningen

Zoals u in ons KlikAanKlikUit assortiment kunt zien, zijn er nogal wat verschillende afstandsbedieningen die te koppelen zijn met de systemen van KlikAanKlikUit. Koopt u een losse afstandsbediening, dan dient u allereerst te letten op de gebruikte frequentie. KliKAanKlikUit werkt met twee frequenties: 433 Mhz en 868 Mhz. Hierover later meer, maar let er dus op dat u een afstandsbediening koopt die geschikt is voor het systeem waarmee u werkt. Wat verder nog van belang is, is het aantal kanalen op een afstandsbediening. Dit bepaalt namelijk hoeveel KlikAanKlikUit ontvangers u kunt koppelen aan de afstandsbediening. Er zijn afstandsbedieningen met meer dan 16 kanalen en verschillende extra opties, zoals een timer functie of een plaatje voor muurbevestiging. Zelfs op sleutelhangerformaat heeft KlikAanKlikUit afstandsbedieningen, ideaal om uw beveiligingssysteem vanaf uw voordeur aan- of uit te zetten. Wat verlichting betreft dient u ook bij de aanschaf van uw afstandsbediening op te letten of er alleen een aan/uit functie op zit, of ook een dimmerfunctie.

Schakelaars en sensoren

Als zender kunt u een afstandsbediening gebruiken, maar er zijn nog veel meer zendermogelijkheden in het KlikAanKlikUit assortiment. Zo zijn er verschillende draadloze schakelaars, die u op de muur kunt bevestigen en die gewoon het uiterlijk van een wandschakelaar hebben. Wilt u uw oude wandschakelaars behouden, dan zijn er uiteraard ook inbouwschakelaars beschikbaar die u achter uw huidige schakelsysteem kunt plaatsen. Ook voor uw elektrische zonwering of ruilluiken is een inbouw schakelaar verkrijgbaar, die u achter uw huidige schakelaar plaatst. Daarnaast heeft KlikAanKlikUit verschillende sensoren die zowel voor verlichting, rolluiken als beveiliging geschikt zijn. Met een bewegingssensor kunt u niet alleen uw beveiligingssysteem laten aansturen, maar bijvoorbeeld ook uw verlichting laten uitschakelen wanneer er geen beweging meer wordt gedetecteerd in een ruimte. Kiest u voor een schemersensor, dan kunt u uw lampen automatisch laten aanspringen wanneer het buiten langzaam donker wordt. Deze schemersensor is bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor het automatisch bedienen van uw rolluiken of zonwering bij schemering.

Verschil in systemen en frequenties

KlikAanKlikUit hanteert twee verschillende systemen, die met behulp van een Internet Control Station wel met elkaar kunnen samenwerken. De twee verschillende systemen zijn gebaseerd op frequenties. Het merendeel van de producten van KlikAanKlikUit werkt via één-weg communicatie op een 433 Mhz frequentie. Dit wil zeggen dat de zender een 433 Mhz (of om precies te zijn 433,92 Mhz) signaal stuurt naar de ontvanger, waarop de ontvanger reageert door aan of uit te gaan of te dimmen. De ontvanger stuurt geen signaal terug, u kunt dus niet op de zender aflezen of uw lamp bijvoorbeeld daadwerkelijk aan of uit is. Daarnaast zijn er ook producten die werken op basis van twee-weg communicatie op een 868 Mhz frequentie. De zender verstuurt een 868 Mhz radiosignaal naar de ontvanger, die vervolgens eenzelfde signaal terugstuurt naar de zender. Bij dit soort KlikAanKlikUit producten kunt u bijvoorbeeld op afstand zien of uw verlichting of alarminstallatie is ingeschakeld. Beide radiosignalen kunnen door ramen, deuren en muren heen en hebben geen effect op het WiFi-signaal.

Frequentiebereik

Bovengenoemde verschillende frequenties kunnen door muren, deuren en ramen, maar hebben wel een verschillend bereik. De 433 Mhz frequentie heeft binnenshuis een bereik van ongeveer 30 meter, terwijl de 868 Mhz frequentie een bereik tussen de 70 en 150 meter heeft. Hierbij gaat het om theoretisch bereik, het daadwerkelijke bereik is wel nog altijd afhankelijk van de constructie van uw woning, zoals bijvoorbeeld de dikte van muren. Het signaal kan hier wel doorheen, maar kan wel licht beïnvloed worden. Heeft u meer bereik nodig, dit zou met name voor de 433 Mhz frequentie van toepassing kunnen zijn in een grote woning of kantoor, dan heeft KlikAanKlikUit ook signaalversterkers voor u in het assortiment. Deze vangen het radiosignaal op en zenden dit weer door, waardoor het bereik van een 433 Mhz radiosignaal nogmaals verlengd wordt met ongeveer 30 meter. Zo kunt u KlikAanKlikUit zonder beperkingen overal in huis gebruiken.

KlikAanKlikUit bedienen met smartphone of tablet

Zoals aangegeven kunnen de twee verschillende systemen en frequenties van KlikAanKlikUit wel samenwerken door plaatsing van een Internet Control Station. Dit apparaat zorgt er ook voor dat u al uw KlikAanKlikUit producten kunt koppelen in de bijbehorende app en daarmee uw smart home op afstand kunt bedienen via uw smartphone of tablet. Zo hoeft u zich bijvoorbeeld nooit meer zorgen te maken als u het licht in huis aan heeft gelaten, u schakelt alles gemakkelijk op afstand uit. De beveiligingsinstallatie thuis? Die zet u vanuit uw werk of zelfs vanaf uw vakantieadres nog aan. Het Internet Control Station maakt het ook mogelijk om via de app verschillende functies te koppelen en handmatig programma’s samen te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld een stand programmeren, waarmee u met een druk op de knop uw verlichting dimt en de rolluiken omlaag doet, terwijl u zich ondertussen op de bank voor de TV nestelt. Met het Internet Control Station zijn de mogelijkheden haast oneindig. U kunt uw smart home volledig op maat maken en zelf instellen.

Toepassingen: verlichting en rolluiken

De eenvoudigste toepassingen voor KlikAanKlikUit zijn de producten voor verlichting en rolluiken. Voor verlichting kunt u kiezen om uw lampen te gebruiken door middel van een stopcontactschakelaar. Kijk bij het aanschaffen wel even goed naar het schakeltype, sommige zijn alleen geschikt voor het aan- en uitzetten, anderen voor het dimmen van lampen. Deze stopcontactschakelaars zijn apart maar ook in sets inclusief afstandsbediening verkrijgbaar. Vindt u de stopcontactschakelaars wat te lomp, dan kunt u er ook voor kiezen uw lampen te vervangen door speciale KlikAanKlikUit lampen. Deze lampen zijn voorzien van een ontvanger en kunt u dus rechtstreeks dimmen of uitschakelen met van de KlikAanKlikUit zenders, bijvoorbeeld met een draadloze wandschakelaar maar ook met een afstandsbediening of eventueel met een bewegingssensor. Uw elektrische rolluiken ook bedienen met KlikAanKlikUit? U hoeft ze dan enkel te voorzien van een losse KlikAanKlikUit ontvanger. Koppel ze via de app en u hoeft nooit meer van de bank op te staan om wat sfeer te creëren in de woonkamer.

Uw huis beveiligd met KlikAanKlikUit

Ook voor beveiliging heeft KlikAanKlikUit diverse complete systemen en losse onderdelen. Het KlikAanKlikUit beveiligingssysteem is volledig draadloos en is uiteraard uit te breiden met andere KlikAanKlikUit zenders en ontvangers. Zo zijn er losse sirenes en IP camera’s die u aan uw systeem kunt koppelen. Met een KlikAanKliKUit IP-camera kunt u zelfs uw huis op afstand in de gaten houden via uw tablet of smartphone. Ook deur/raam contactsensoren kunt u aan uw beveiligingssysteem toevoegen. Dit zijn zenders, die bijvoorbeeld een sein geven aan een KlikAanKlikUit sirene wanneer een deur of raam geopend wordt. Met behulp van de app kunt u deze sensoren dan weer aan- of uitzetten wanneer u thuis vertrekt of wanneer u weer thuis aankomt. Zelfs uw verlichting is met KlikAanKlikUit te koppelen aan uw beveiligingssysteem. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat op het moment dat het beveiligingssysteem iets detecteert, alle verlichting in huis aan moet springen. Ook hier zijn de mogelijkheden van KlikAanKlikUit oneindig, het vergt alleen wat creativiteit en de koppeling vanuit uw kant.

KlikAanKlikUit online kopen

KlikAanKlikUit producten koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over KlikAanKlikUit of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie