Overige Producten 
Kabels 
Account  

Camping Stekker

Campingstekker, hoe kies ik er een?

De bekende blauwe campingstekker heet formeel CEE campingstekker en is van oorsprong een industriële stekker. De internationale normering waar dit type stekker aan ontleend is, wordt IEC 60309 genoemd en de stekkers volgens deze norm zijn verkrijgbaar in 3-, 4- of 5-polige uitvoering. Ze zijn ontworpen voor het gebruik met krachtstroom. De campingstekker zoals wij hem kennen is meestal de 3-polige versie. Wij hebben echter ook 4-polige en 5-polige versies. Eveneens van de CEE normering afgeleid is de kleur van de stekker: blauw voor het AC net van 230 volt. Rood is gereserveerd voor AC 400 volt, in ons assortiment zijn er onder meer verloopstukken van rood (400 volt) naar blauw (230 volt).

Vrouwtjes, mannetjes, verloopstukken en verdeelkasten

Campingstekkers zijn er in diverse uitvoeringen. Al naar gelang de toepassing moet u een andere campingstekker kiezen. Uiteraard zijn er de campingstekker mannetje en de campingstekker vrouwtje. Verder zijn er diverse koppelstukken, niet alleen voor het verloop van male naar female, maar ook voor het koppelen van meerdere voltages. Ook zijn er splitters om meerdere campingaansluitingen te koppelen. Ten slotte hebben wij een ruim assortiment aan camping verdeeldozen en camping verdeelkasten. Met deze handige oplossingen voor al uw campingproblemen sluit u moeiteloos meerdere gasten aan op de stroomvoorziening. Ze zijn er in de vorm van een verdeeldoos en in de vorm van een verdeelkast, bijvoorbeeld voor wandmontage.

Standaardlengtes en lengte op maat

In ons assortiment campingstekkers hebben wij diverse campingstekkers met kabel. Daarbij zijn er kabels vanaf pakweg een halve meter tot 50 meter. Dit kan echter voor campinggebruik stevig in de papieren lopen. Meestal gebruikt u dan ook een campingstekker met kabel van 3 meter en koppelt deze aan een stevig waterbestendig verlengsnoer van niet-industriële kwaliteit. Gebruikt u echter inderdaad krachtstroom, dan kan deze laatste oplossing niet gekozen worden. Raadpleeg altijd de betreffende productpagina, omdat lengte van de kabel en de diameter ook bepalend zijn voor de belasting waarmee u deze CEE kabels kunt opzadelen. U kunt ook kijken in ons assortiment CEE kabels en losse CEE campingstekkers en zo zelf de lengte samenstellen die u nodig heeft. Of kijk eens naar onze CEE haspel dan wel campingkabel op haspel.

Campingstekker: IP44 beschermingsklasse

Over het algemeen is dit type stekker verkrijgbaar in 2 genormeerde beschermingsklassen: IP44 en IP67. Voor gebruik op de camping volstaat IP44 prima. Het beschermt de campingkabel tegen spitse voorwerpen en tegen beschadiging door gereedschap zoals bijvoorbeeld een schop of campinghamer. Ook kunnen er geen vaste voorwerpen binnendringen groter dan 1 millimeter. Verder bent u met IP44 beschermd als er een plensbui optreedt, waarbij het niet uitmaakt hoe de kabel en de stekker zijn gepositioneerd. Let er wel op dat de zelfsluitende veiligheidsdop niet beschadigd raakt tijdens het verplaatsen op de camping en dat u steeds de juiste kabel gebruikt, ook wanneer u verlengt en/of verloopt.

Online uw campingstekker kopen

Een campingstekker koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een campingstekker of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie