Overige Producten 
Kabels 
Account  

Wafelijzer

Welk wafelijzer kiest u?

Brusselse wafels, Luikse wafels, hartjes wafels, ronde wafels, rechthoekige wafels: er zijn ontelbaar veel wafelsoorten. Wanneer u dus een wafelijzer wilt kopen, is het verstandig voor uzelf eerst de vraag te beantwoorden welk soort wafels u graag wilt gaan bakken. Kiest u voor de Brusselse wafel, dan heeft u een heel ander wafelijzer nodig dan wanneer u bijvoorbeeld van hartjes wafels houdt. En hoewel ze eveneens uit België komen, behoeven Luikse wafels weer een compleet ander wafelijzer dan de Brusselse wafels. Wanneer u uit het oosten of het noorden van Nederland komt, bent u misschien wel op zoek naar het wafelijzer waarmee u de traditionele ‘kniepertjes’ kunt bakken. Deze wafeltjes horen hard en knapperig te zijn waardoor ze geenszins lijken op de wafels die juist een zachtere en luchtige structuur hebben. We hebben de verschillende soorten wafelijzers voor u in een handig overzicht gezet.

Het wafelijzer voor traditionele lekkernijen

In het oosten en noorden van Nederland is het al sinds eeuwen de traditie om rond de jaarwisseling zogeheten ‘kniepertjes’ en ‘nieuwjaarsrolletjes’ te eten. De ‘kniepertjes’ zijn plat van vorm en de ‘nieuwjaarsrolletjes’ zijn logischerwijs rolvormig. Deze vormen zijn niet zomaar bedacht, daar ligt symboliek aan ten grondslag. Zo symboliseren ‘kniepertjes’ het afgelopen jaar. Het jaar dat zich al geheel ontvouwen heeft. De ‘nieuwjaarsrolletjes’ daarentegen, symboliseren het komende jaar. Hierin liggen alle toekomstige gebeurtenissen nog opgerold. Volgens de traditie behoort u ‘kniepertjes’ daarom op oudejaarsdag te serveren en ‘nieuwjaarsrolletjes’ op de eerste dag van het nieuwe jaar. Vergelijkbare wafels met dezelfde symboliek treft u hierdoor in heel Europa aan. Uiteraard verschillen de vormen en de maten van deze wafels per regio, maar overal worden ze op zeer hoge temperaturen gebakken, meestal in een wafelijzer. Deze wafelmaker tovert al uw “symbolische” wafels letterlijk in een handomdraai tevoorschijn. Dit komt onder andere door de anti-aanbaklaag waarover deze wafelmaker beschikt, zodat uw wafels nooit aan het ijzer blijven plakken.

Wafelijzer Brusselse wafels

Bekend in heel Nederland en afkomstig uit België zijn de Brusselse wafels. Deze zijn veel dikker dan bijvoorbeeld de ‘kniepertjes’ en hebben een rechthoekige vorm. Opvallend genoeg is de Brusselse wafel niet van Brusselse oorsprong maar van Gentse. Dit komt doordat wafels indertijd als een luxeproduct werden beschouwd. De wafels waren dus alleen als lekkernij voor de welgestelden weggelegd. Omdat de rijkeren vooral in steden zoals Brussel woonden, is toen bedacht de wafel zijn huidige naam te geven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Luikse wafels worden Brusselse wafels van beslag gemaakt. Luikse wafels van deeg. De strakke vorm dankt de Brusselse wafel dan ook aan het beslag en daarnaast de precieze afmetingen. Deze zijn exact 16 bij 18 centimeter, met een gewicht van 110 gram en met het reliëf van twintig vierkante kuiltjes. In tegenstelling tot de Luikse wafel bevat de Brusselse wafel geen zichtbaar kristalsuiker, iets dat het bakproces eenvoudiger maakt. Bij Luikse wafels loopt u de kans dat het suiker gaat karamelliseren en hierdoor aan de ijzers van de wafelmaker vast gaat zitten. Dit is bij de Brusselse wafelmaker niet aan de orde.

Eigenschappen Brusselse wafelijzers

Er is een ruime keuze aan het Brusselse wafelijzer, variërend in aanschafprijs en specifieke kenmerken. Uiteraard hebben al onze Brusselse wafelijzers de juiste afmetingen en zijn ze stuk voor stuk voorzien van het twintig vierkante kuiltjes-reliëf. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een Brusselse wafelmaker te kopen die van geborsteld RVS is gemaakt. Dit wafelijzer heeft een hoog vermogen van 1000 Watt en maakt gelijktijdig twee wafels. Daarnaast is deze wafelmaker voorzien van zogeheten ‘cool-touch’ handgrepen. Dat is wel zo prettig aangezien de temperatuur zeer hoog oploopt. Bovendien is dit wafelijzer voorzien van een anti-aanbak laag. Dit betekent dat u de ijzers eenvoudig en doeltreffend kunt reinigen na gebruik van het wafelijzer. Ongeacht welk wafelijzer uw voorkeur heeft, zal u merken dat alle wafelmakers van Allekabels.nl over een anti-aanbak laag beschikken. Dat geldt ook voor de Brusselse wafelmaker met regelbare thermostaat. De thermostaat van dit wafelijzer helpt u de perfecte goudbruine kleur van uw Brusselse wafels te realiseren. Daarnaast is dit wafelijzer voorzien van een display met indicatie of uw wafels gereed zijn.

Hartjes wafels

De hartjes wafels zijn naast in Nederland ook in Duitsland ongekend populair. Zoals de naam al prijsgeeft zijn deze wafels, en daardoor ook de ijzers van de wafelmaker, in hartjesvorm gemaakt. In de meeste wafelijzers voor hartjes kunt u vijf wafels tegelijk bakken. Qua kenmerken zijn de hartjes wafels aanmerkelijk dunner dan de Brusselse wafels en de Luikse wafels, maar dikker dan de traditionele ‘kniepertjes’. Ook zijn ze minder hard in vergelijking met de ‘kniepertjes’. Doorgaans worden hartjes wafels gegeten ter gelegenheid van een feest of jubileum en wordt er rijkelijk poedersuiker overheen gestrooid. Bij de hartjes wafelmaker is het belangrijk dat de ijzers goed en egaal heet worden. Ook dient de wafelmaker aan te geven of de ijzers op temperatuur zijn. Bij veel van onze wafelijzers kunt u bovendien zelf de temperatuur bepalen. Dat is ideaal wanneer u zelf uw gewenste bruingraad wenst te kiezen.

Diverse soorten hartjes wafelijzers

Er is een veelzijdige keuze aan wafelijzers voor hartjeswafels. Hierbij zijn enkel en alleen de beste wafelijzermerken voor u geselecteerd. Denk hierbij aan het wafelijzer van de merken Cloer en Clatronic. De diverse wafelijzers voor hartjeswafels uit ons assortiment variëren onder meer in wattage, van 930 Watt tot 1000 Watt, en in doorsnede van de bakplaat. Zo is de kleinste doorsnede 16,5 centimeter en de grootste doorsnede van dit type wafelmaker 20 centimeter. Zoals al onze wafelmakers beschikken ook de wafelmakers voor hartjeswafels allemaal over een anti-aanbak laag. Het reinigen na gebruik wordt hierdoor sterk vereenvoudigd en veraangenaamd. Bovendien is bij veel van deze wafelmakers de bruingraad traploos instelbaar. Dit doet u door de schuifregelaar te gebruiken aan de voorzijde van het apparaat. De controlelampjes op het wafelijzer geven vervolgens aan hoe het bakproces van de wafels vordert. Daarnaast beschikken de meeste van deze wafelijzers over een flexibele scharnier die ervoor zorgt dat u de wafels er eenvoudig uit kunt halen. Het geïntegreerde gootje voor vetopvang zorgt ervoor dat het reinigingsproces nog eenvoudiger verloopt.

Online uw eigen wafelijzer kopen

Bekijk op uw gemak ons assortiment van het wafelijzer en maak de keuze die helemaal bij uw smaakvoorkeur past. Ook wanneer u kinderen heeft is de aanschaf van een wafelmaker een absolute aanrader. De wafelmaker staat garant voor gezellige momenten samen in de keuken en uiteraard het smullen zodra de goudbruine lekkernijen klaar zijn. Naast wafels kunt u er ook voor kiezen om samen met uw jongste telg muffins te gaan maken. Dan kiest u bijvoorbeeld voor de Clatronic Muffin-Maker van Allekabels.nl. Wilt u graag meer informatie over het wafelijzer of de Muffin-Maker? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan 7 dagen per week voor u klaar met een veelzijdig advies over onder meer het wafelijzer. U kunt telefonisch contact opnemen via 045 - 5717001, of uiteraard een e-mail sturen. Dit kunt u doen via het contactformulier dat u op onze site vindt.

Klantenservice & Informatie