Overige Producten 
Kabels 
Account  

Keukenweegschaal

3-5 dagen levertijd
€ 20,95
Leverbaar: 600
3-5 dagen levertijd
€ 30,95
Leverbaar: 600

Welke keukenweegschaal kiezen?

Een keukenweegschaal is een toestel van klein formaat die al dan niet voorzien is van een bakje om ingrediënten in af te wegen. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen analoge en digitale varianten. Voorheen droegen alleen analoge keukenweegschalen een hoger gewicht. Denk hierbij aan een belastingvermogen tot 3 of 5 kilogram. De digitale soorten gingen doorgaans tot maximaal een gewicht van 1 of 2 kilogram. Inmiddels kan ook digitaal voor een hogere belasting gekozen worden. Verder is het zo dat een digitale keukenweegschaal als voordeel heeft dat ze eenvoudig op nul gezet kan worden. Daardoor wordt het mogelijk iets in bijvoorbeeld een pan af te wegen die niet bij de weger hoort. Ook het zogenoemde doorwegen is hierdoor bij een digitale keukenweegschaal mogelijk. Dit betekent dat bij de toevoeging van een extra ingrediënt niet gerekend hoeft te worden. Daarnaast is het zo dat digitale modellen nauwkeuriger aflezen dan analoge soorten. Bij de digitale versies is dit tot op de gram nauwkeurig, analoog is dit niet mogelijk.

Analoge keukenweegschaal

Er zijn tal van voordelen aan de digitale weegschalen verbonden. Ten opzichte van hun analoge broertjes kunnen ze op nul gezet worden, kan ermee doorgewogen worden en lezen ze nauwkeuriger af. Betekent de digitalisering in de weegschaalwereld nu het einde van de ouderwetse weegschaal? Zolang de ingrediënten maar grofweg afgewogen kunnen worden op het aantal gram dat in het recept staat is het voor velen werkbaar. Daaraan voldoen analoge weegschalen meer dan voldoende. Doordat er geen speciale detailfuncties in geïntegreerd zitten, zijn de analoge weegschalen vaak ook iets goedkoper in prijs. Dus wanneer u een eenvoudige keukenweegschaal zoekt zonder technische snufjes en voor een relatief lage prijs, dan haalt u met de analoge soort een prima product in huis. Generaties voor ons hebben er immers de meest heerlijke gerechten en baksels mee gemaakt.

Met afneembare RVS schaal

Een andere eigenschap van analoge weegschalen die door veel gebruikers gewaardeerd wordt, is de afneembare roestvrijstalen schaal of kom. Vergeleken met de digitale soorten, bieden de analoge weegschalen dus een handig hulpmiddel. Eerst weegt u het ingrediënt af in de RVS schaal, deze neemt u er vervolgens af om het ingrediënt daarna toe te voegen aan het gerecht of het bakdeeg. Deze handelingen herhaalt u net zolang totdat u alle benodigde ingrediënten heeft toegevoegd. Omdat alle ingrediënten doorgaans in hetzelfde gerecht of baksel gebruikt worden, hoeft u de RVS schaal na het afwegen in principe niet te reinigen. Maar mocht u de ingrediënten nu wel in verschillende gerechten of baksels willen toevoegen, dan kunt u de RVS schaal na ingrediëntweging- en toevoeging eenvoudig reinigen. Uiteraard geldt dit ook voor wanneer u klaar bent met het afwegen en toevoegen van de verschillende ingrediënten. U neemt de schaal of kom van de weegschaal, spoelt de RVS schaal even om met lauwwarm water, u droogt deze af en uw keukenweegschaal is weer helemaal klaar voor gebruik voor een volgende kook- of baksessie.

De retrolook

Er zijn verschillende keukeninterieur stijlen, zoals hypermoderne keukens die van alle technische hoogstandjes zijn voorzien. Daarbij zijn digitale keukenweegschalen natuurlijk een fantastische toevoeging. Maar bij sommigen geniet de meer traditionelere keukenlook de absolute voorkeur. Bij een landelijk keukeninterieur bijvoorbeeld, wordt dan gezocht naar een bijpassende weger. Ook daarin biedt de analoge soort de perfecte uitkomst. Zo heeft Allekabels.nl een brede keuze aan de retro keukenweegschaal in het assortiment. Wat u zich hierbij moet voorstellen? Een weegschaal die is vormgegeven volgens de traditionele looks. Retrostijl ten top. U kiest bijvoorbeeld voor een bolvormige uitvoering in crèmekleur met een rond afleesscherm. Daar bovenop prijkt dan een mooie RVS schaal zoals u die van vroeger kent, maar met hedendaagse kwaliteit. Naast een crèmekleurige keukenweegschaal kunt u bij Allekabels.nl ook terecht voor de retrolook in rood of zwart.

De moderne keukenweegschaal

Bij Allekabels.nl prijken zowel ronde als vierkante en rechthoekige digitale keukenweegschalen in het assortiment. Zelfs een driehoekvariant behoort tot de mogelijkheden. Deze zelfde verscheidenheid vindt u overigens terug in de kleuren. Of u nu een zwarte, een witte, een grijze of een crèmekleurige weegschaal zoekt: uiteraard ontbreken ook digitale weegschalen van roestvrijstaal niet aan ons assortiment. Naast de diverse mogelijkheden in uitstraling van digitale weegschalen gaat het natuurlijk ook om het gebruikersgemak. Wanneer u veel in de keuken te vinden bent, dan zijn de digitale weegschalen de ideale hulpmiddelen. Door de gramnauwkeurigheid, het afleesgemak, het op nul zetten en het doorwegen, kunnen we gerust stellen dat dit keukenapparaat een must-have is voor de kook- en bakfanatici. Denk nu niet dat u hiervoor veel meer geld kwijt bent dan voor de keukenweegschaal die analoog is. U heeft namelijk al een basismodel van het digitale soort voor een vergelijkbare prijs. Dit basismodel is strak vormgegeven en kent een uiterst precieze werking door de individuele en gevoelige sensoren. Op het LCD display leest u vervolgens eenvoudig en duidelijk af wat de meetresultaten zijn. Door middel van de knoppen aan de voorzijde stelt u uw gewenste meetopdracht eenvoudig in. Daarbij heeft deze weegschaal een geharde glasplaat die eenvoudig te reinigen is.

Multifunctionele digitale keukenweegschaal

Naast de basis digitale model zijn er bij Allekabels.nl tal van andere varianten om uit te kiezen. Zo is bij ons de kom bovenop de weger niet alleen voorbehouden aan de analoge soorten. Neem bijvoorbeeld onze geheel uit roestvrijstaal opgetrokken weegschaal met kom er bovenop. Op de voet hiervan leest u van het display helder de meetgegevens af. Ditzelfde geldt voor de uitvoering die geheel uit kunststof is opgetrokken. Daarnaast hebben we een digitale keukenweegschaal die de vorm heeft van een heuse beslagkom. De sensoren onderin deze schaal meten uiterst nauwkeurig het aantal toegevoegde grammen. Deze zijn af te lezen op het LCD display aan het handvat van de digitale beslagkom. Daarnaast hebben we ook een digitale keukenweegschaal in de vorm van een kookplaatpit. Strak, trendy en eveneens zeer nauwkeurig. Een stijlvolle aanvulling op de moderne keukenlook en bovendien eenvoudig om te gebruiken.