Overige Producten 
Kabels 
Account  

Keukenweegschaal

Welke keukenweegschaal kiezen?

Een keukenweegschaal is, zoals de naam al zegt, een weegschaal van klein formaat die al dan niet voorzien is van een bakje om ingrediënten in af te wegen. Daarbij wordt in hoofdlijnen een onderscheid gemaakt tussen analoge varianten en digitale varianten. Beide hebben hun eigen specifieke voordelen. Het verschilt daardoor per gebruiker welk soort weegschaal de voorkeur geniet. Voorheen droegen alleen de analoge keukenweegschalen een hoger gewicht. Denk hierbij aan een belastingvermogen tot 3 of 5 kilogram. De digitale soorten gingen doorgaans tot maximaal een gewicht van 1 of 2 kilogram. Inmiddels kan ook digitaal voor een hogere belasting gekozen worden. Verder is het zo dat een digitale keukenweegschaal als voordeel heeft dat ze eenvoudig op nul gezet kan worden. Daardoor wordt het mogelijk iets in bijvoorbeeld een pan af te wegen die niet bij de weegschaal hoort. Ook het zogenoemde doorwegen is hierdoor bij de digitale keukenweegschaal mogelijk. Dit betekent dat bij de toevoeging van een extra ingrediënt niet gerekend hoeft te worden. Daarnaast is het zo dat digitale keukenweegschalen nauwkeuriger aflezen dan analoge soorten. Bij de digitale weegschalen is dit tot op de gram nauwkeurig en bij de analoge soorten is dit niet mogelijk.

De analoge keukenweegschaal

Er zijn dus tal van voordelen aan de digitale weegschalen verbonden. Ten opzichte van hun analoge broertjes kunnen ze op nul gezet worden, kan ermee doorgewogen worden en lezen ze nauwkeuriger af. Betekent de digitalisering in de weegschaalwereld nu het einde van de analoge weegschaal? Welnee, dat is zeker niet het geval. Niet iedereen is een keukenprins- of prinses, dus niet iedereen hecht waarde aan deze geavanceerde opties. Zolang de ingrediënten maar grofweg afgewogen kunnen worden op het aantal gram dat in het recept staat is het voor velen werkbaar. Daaraan voldoen de analoge weegschalen meer dan voldoende. Doordat er geen speciale detailfuncties in geïntegreerd zitten, zijn de analoge weegschalen vaak ook iets goedkoper in prijs. Dus wanneer u een eenvoudige keukenweegschaal zoekt zonder technische snufjes en voor een relatief lage prijs, dan haalt u met de analoge soort een prima product in huis. Generaties voor ons hebben er immers de meest heerlijke gerechten en baksels mee gemaakt.

Met afneembare RVS schaal

Een andere eigenschap van de analoge weegschalen die door veel gebruikers gewaardeerd wordt, is de afneembare roestvrijstalen schaal of kom. Vergeleken met de digitale soorten, bieden de analoge weegschalen dus een handig hulpmiddel. Eerst weegt u het ingrediënt af in de RVS schaal, deze neemt u er vervolgens af om het ingrediënt daarna toe te voegen aan het gerecht of het bakdeeg. Deze handelingen herhaalt u net zolang totdat u alle benodigde ingrediënten heeft toegevoegd. Omdat alle ingrediënten doorgaans in hetzelfde gerecht of baksel gebruikt worden, hoeft u de RVS schaal na het afwegen in principe niet te reinigen. Maar mocht u de ingrediënten nu wel in verschillende gerechten of baksels willen toevoegen, dan kunt u de RVS schaal na ingrediëntweging- en toevoeging eenvoudig reinigen. Uiteraard geldt dit ook voor wanneer u klaar bent met het afwegen en toevoegen van de verschillende ingrediënten. U neemt de schaal of kom van de weegschaal, spoelt de RVS schaal even om met lauwwarm water, u droogt deze af en uw keukenweegschaal is weer helemaal klaar voor gebruik voor een volgende kook- of baksessie.

De retrolook

Erf zijn verschillende keukeninterieur stijlen, zoals hypermoderne keukens die van alle technische hoogstandjes zijn voorzien. Daarbij zijn digitale keukenweegschalen natuurlijk een fantastische toevoeging. Maar bij sommigen geniet de meer traditionelere keukenlook de absolute voorkeur. Dan valt een digitale weegschaal nogal uit de toon. Bij een landelijk keukeninterieur bijvoorbeeld, wordt dan gezocht naar een bijpassende weegschaal. Ook daarin biedt de analoge soort weegschaal de perfecte uitkomst. Zo heeft Allekabels.nl een brede keuze aan de retro keukenweegschaal in het assortiment. Wat u zich hierbij moet voorstellen? Een weegschaal die is vormgegeven volgens de traditionele looks. Retrostijl ten top. U kiest bijvoorbeeld voor een bolvormige weegschaal in crèmekleur met een rond afleesscherm. Daar bovenop prijkt dan een mooie RVS schaal zoals u die van vroeger kent, maar met hedendaagse kwaliteit. Naast een crèmekleurige keukenweegschaal kunt u bij Allekabels.nl ook terecht voor de retrolook in rood of zwart.

De moderne keukenweegschaal

Er is een ruime keuze aan digitale weegschalen. Deze vullen uw moderne en trendy keukenstijl feilloos aan. Ook voor een tussenvariant hebben wij een fraai exemplaar in huis. Deze vindt u in de keukenweegschaal Philina-Bamboo. Dit is weliswaar een digitale weegschaal, maar door de houten look past deze in nagenoeg ieder keukeninterieur. Wanneer u toch liever een moderner ogende keukenweegschaal wilt, kunt u qua vormgeving terecht bij ons assortiment digitale weegschalen. Bij Allekabels.nl prijken zowel ronde als vierkante en rechthoekige digitale keukenweegschalen in het assortiment. Zelfs een driehoekvariant behoort tot de mogelijkheden. Deze zelfde verscheidenheid vindt u overigens terug in de kleuren. Of u nu een zwarte, een witte, een grijze of een crèmekleurige weegschaal zoekt: uiteraard ontbreken ook digitale weegschalen van roestvrijstaal niet aan ons assortiment.

Toonbeeld van gemak

Naast de diverse mogelijkheden in uitstraling van digitale weegschalen gaat het natuurlijk ook om het gebruikersgemak. Wanneer u veel in de keuken te vinden bent, dan zijn de digitale weegschalen de ideale hulpmiddelen. Door de gramnauwkeurigheid, het afleesgemak, het op nul zetten en het doorwegen, kunnen we gerust stellen dat deze keukenweegschaal een must-have is voor de kook- en bakfanatici. Denk nu niet dat u hiervoor veel meer geld kwijt bent dan voor de keukenweegschaal die analoog is. U heeft namelijk al een basis weegschaal van het digitale soort voor een vergelijkbare prijs. Deze basis keukenweegschaal is strak vormgegeven en kent een uiterst precieze werking door de individuele en gevoelige sensoren. Op het LCD display leest u vervolgens eenvoudig en duidelijk af wat de meetresultaten zijn. Door middel van de knoppen aan de voorzijde stelt u uw gewenste meetopdracht eenvoudig in. Daarbij heeft deze weegschaal een geharde glasplaat die eenvoudig te reinigen is.

Multifunctionele digitale keukenweegschalen

Naast de basis keukenweegschaal van het digitale soort zijn er bij Allekabels.nl tal van andere varianten om uit te kiezen. Zo is bij ons de kom bovenop de keukenweegschaal niet alleen voorbehouden aan de analoge soorten. Neem bijvoorbeeld onze geheel uit roestvrijstaal opgetrokken keukenweegschaal met kom er bovenop. Op de voet van deze keukenweegschaal leest u van het display helder de meetgegevens af. Ditzelfde geldt voor de keukenweegschaal die geheel uit kunststof is opgetrokken. Daarnaast hebben we een keukenweegschaal die digitaal is en de vorm heeft van een heuse beslagkom. De sensoren onderin deze keukenweegschaal meten uiterst nauwkeurig het aantal toegevoegde grammen. Deze zijn af te lezen op het LCD display aan het handvat van de digitale beslagkom. Daarnaast hebben we ook de keukenweegschaal in de vorm van een kookplaatpit. Strak, trendy en eveneens zeer nauwkeurig. Een stijlvolle aanvulling op de moderne keukenlook en bovendien eenvoudig om te gebruiken.

Online uw eigen keukenweegschaal kopen

Op het gebied van de keukenweegschaal valt heel wat te kiezen. Zoals genoemd, is het sterk afhankelijk van uw keukenactiviteiten welk soort het beste bij u past. Analoog of digitaal. Daarnaast is ook de uitstraling van de weegschaal voor veel mensen belangrijk. Zo is een weegschaal met retrolook een fantastisch mooie aanvulling op menig keukenblad. Bij een design keukeninterieur brengt u met de keukenweegschaal van het digitale soort een trendy accent aan. Ook haalt u met deze keukenweegschaal de meest nauwkeurige variant in huis. Twijfelt u welke weegschaal u het beste kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij zitten 7 dagen per week voor u klaar en geven u een vakkundig advies. U kunt hen bellen op 045 5717001 of een e-mail sturen via het contactformulier op onze site. Bestelt u uw keukenweegschaal voor 22.00 uur dan is hij morgen bij u thuis.

Klantenservice & Informatie