Overige Producten 
Kabels 
Account  

Bouwradio

BOUWRADIO € 138,20

Bouwradio kopen: waar moet u op letten

Er zijn diverse bouwradio’s verkrijgbaar, maar waar moet u nu op letten bij de aanschaf? De basiszaken waar u sowieso rekening mee kunt houden is de uiterlijke verschijning. Daarbij kunt u zich richten op de afmetingen van de bouwradio, maar daarnaast zijn dit soort radio’s vaak voorzien van een kooi. De afmetingen bepalen in grote mate ook het gewicht van dit soort radio’s. Een kooi om de radio kan handig zijn als u op (steiger)hoogte werkt of als er zware materialen op de bouwradio zouden kunnen vallen. Als u inhoudelijk gaat kijken naar de eigenschappen, dan komt u al gauw uit bij de stroomvoorziening (bouwradio met accu of netstroom), optie voor randapparatuur (AUX, USB en/of bluetooth) en het soort radio-ontvangst (FM/AM of DAB+). Daarnaast kan de IP-waarde ook een belangrijke specificatie voor u zijn bij een bouwradio. Aan de hand van de IP-waarde kunt u zien in hoeverre de radio bestand is tegen stof dan wel (spat)water. Zeker als u veel buiten klust, is de waterbestendigheid een belangrijke factor bij een bouwradio.

Een bouwradio moet ergens tegen kunnen

Schilderen, metselen, zagen, timmeren, tegels zetten; welke klus u ook moet klaren, een bouwradio is uw steun en toeverlaat. Het maakt het werk een stuk leuker en aangenamer. Vooral als u samen met collega’s staat mee te zingen met de grootste hits. Een standaard radio voorziet u natuurlijk ook van muziek, maar in de bouw en tijdens klussen moet zo’n radio wel ergens tegen kunnen. Een standaard radio kan niet zo goed tegen een stootje, opwaaiend stof of (spat)water. Dan gaat hij al vrij snel kapot. Daarom is een bouwradio ontworpen: stoer en robuust. In weer en wind zorgt zo’n radio ervoor dat hij u kun genieten van muziek als ondersteuning tijdens de zware werkzaamheden. Welk soort muziek ook uit de boxen galmt tijdens de werkzaamheden, bouwradio’s geven een scherper en harder geluid in hogere kwaliteit. Zo’n radio moet natuurlijk wel boven de rumoerige omgevingsgeluiden van machines en andere klusgeluiden kunnen uitkomen. Koop dus een bouwradio voor uw dagelijkse dosis arbeidsvitaminen.

FM/AM, DAB(+)

De meeste mensen zijn (tot nu toe) opgegroeid met radiozenders te beluisteren via de FM/AM-frequentie. FM/AM werkt nog altijd goed, echter heeft dit analoge signaal zijn beperkingen. De geluidskwaliteit is afhankelijk van het bereik. Daardoor heeft een radiozender per regio een andere radiofrequentie. Als u op één plek werkt of in een bepaalde regio, dan zult u weinig last van hebben van wegvallende radiozenders, maar als u kiest voor digitale radio, dan brengt dat meerdere voordelen met zich mee. Met DAB (Digital Audio Broadcasting) en DAB+ heeft u altijd ontvangst zonder storingen of ruis. Het geluid is helder en zuiver. U hoeft niet meer op zoek te gaan naar de juiste radiofrequentie. Het gebruiksgemak bij een DAB bouwradio is aanzienlijk verbeterd en u luistert met nog meer plezier naar uw favoriete radiozender(s). Door deze digitalisering heeft u ook nog eens een ruimere keuzes aan radiozenders, aangezien u dan ook niet meer beperkt bent tot de afstand, de ontvangst en het bereik van een radiofrequentie via FM/AM.

Randapparatuur aansluiten

Via een bouwradio luistert u uiteraard naar uw favoriete radiozender(s). Maar als u zelf de muziekkeuze wilt bepalen, dan is het wel handig als u dit via dezelfde radio kunt doen. Zo kunt u via de AUX-ingang (3.5 mm jack-aansluiting) externe apparatuur aansluiten zoals een smartphone, tablet, iPod of mp3-speler. Dan kunt u samen met uw collega’s genieten van muziek die op voorhand is samengesteld. Naast de AUX-ingang, kan een bouwradio ook voorzien zijn van een USB-ingang. Zo kunt u uw smartphone ook gemakkelijk aansluiten. Het voordeel hiervan is dat u muziek vanaf uw smartphone kunt afspelen via de bouwradio, terwijl uw smartphone wordt opgeladen. Er zijn tegenwoordig ook bouwradio’s met bluetooth die draadloos contact maken met externe apparatuur. Als u uw smartphone via USB of bluetooth heeft verbonden met de bouwradio, kunt u via deze radio een telefoongesprek aannemen, terwijl u aan het klussen bent. Dan neemt u handsfree het telefoongesprek aan via de radio. U hoeft zo niet uw handschoenen uit te trekken of uw handen te wassen. U klust gewoon door, terwijl u een vriend, kennis of nieuwe klant te woord staat.

Uw bouwradio online kopen

Een bouwradio koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een bouwradio of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie