Overige Producten 
Kabels 
Account  

Bouwradio

Sorry, de pagina die je zoekt kan helaas niet gevonden worden.

 
 

Door deze ontbrekende pagina te melden kun je ons helpen om de gebruikerservaring van Allekabels.nl nog verder te optimaliseren.

Wellicht is de informatie die u zoekt te vinden op een van de volgende pagina's

Allekabels, veel meer dan alleen kabels!

Bouwradio kopen: waar moet u op letten

Er zijn diverse bouwradio’s verkrijgbaar, maar waar moet u nu op letten bij de aanschaf? U kunt zich richten op de afmetingen van de bouwradio. De afmetingen bepalen in grote mate ook het gewicht van dit soort radio’s. Een kooi om de radio kan handig zijn als u op (steiger)hoogte werkt of als er zware materialen op de bouwradio zouden kunnen vallen. Als u inhoudelijk gaat kijken naar de eigenschappen, dan komt u al gauw uit bij de stroomvoorziening (bouwradio met accu of netstroom), optie voor randapparatuur (AUX, USB en/of bluetooth) en het soort radio-ontvangst (FM/AM of DAB+). Daarnaast kan de IP-waarde ook een belangrijke specificatie voor u zijn bij een bouwradio. Aan de hand van de IP-waarde kunt u zien in hoeverre de radio bestand is tegen stof dan wel (spat)water. Zeker als u veel buiten klust, is de waterbestendigheid een belangrijke factor bij een bouwradio. Verder geven bouwradio’s een scherper en harder geluid in hogere kwaliteit. Zo’n radio moet natuurlijk wel boven de rumoerige omgevingsgeluiden van machines en andere klusgeluiden kunnen uitkomen.

FM/AM, DAB(+)

De meeste mensen zijn (tot nu toe) opgegroeid met radiozenders te beluisteren via de FM/AM-frequentie. FM/AM werkt nog altijd goed, echter heeft dit analoge signaal zijn beperkingen. De geluidskwaliteit is afhankelijk van het bereik. Daardoor heeft een zender per regio een andere frequentie. Als u op één plek werkt of in een bepaalde regio, dan zult u weinig last van hebben van wegvallende zenders, maar als u kiest voor digitaal, dan brengt dat meerdere voordelen met zich mee. Met DAB (Digital Audio Broadcasting) en DAB+ heeft u altijd ontvangst zonder storingen of ruis. Het geluid is helder en zuiver. U hoeft niet meer op zoek te gaan naar de juiste radiofrequentie. Het gebruiksgemak bij een DAB bouwradio is aanzienlijk verbeterd en u luistert met nog meer plezier naar uw favoriete radiozender(s). Door deze digitalisering heeft u ook nog eens een ruimere keuzes aan radiozenders, aangezien u dan ook niet meer beperkt bent tot de afstand, de ontvangst en het bereik van een radiofrequentie via FM/AM.

Randapparatuur aansluiten

Via een bouwradio luistert u uiteraard naar uw favoriete radiozender(s). Maar als u zelf de muziekkeuze wilt bepalen, dan is het wel handig als u dit via hetzelfde apparaat kunt doen. Zo kunt u via de AUX-ingang (3.5 mm jack-aansluiting) externe apparatuur aansluiten zoals een smartphone, tablet, iPod of mp3-speler. Naast de AUX-ingang, kan een bouwradio ook voorzien zijn van een USB-ingang. Zo kunt u uw smartphone ook gemakkelijk aansluiten. Er zijn tegenwoordig ook bouwradio’s met bluetooth die draadloos contact maken met externe apparatuur. Als u uw smartphone via USB of bluetooth heeft verbonden met de bouwradio, kunt u via deze radio zelfs een telefoongesprek aannemen, terwijl u aan het klussen bent.

Uw bouwradio online kopen

Een bouwradio koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie