"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

HDMI kabel - Koppelstuk

Wanneer u HDMI-kabels met elkaar wil verbinden, dan kan dat met een HDMI-kabel koppelstuk. Ook kunt u met een koppelstuk ervoor zorgen dat een rechte aansluiting verloopt naar een haakse variant. We hebben diverse soorten koppelstukken op voorraad. Lees meer

Andere artikelen van HDMI kabel

HDMI-kabel koppelstuk en type connector

Bij een HDMI-kabel zijn er drie types veel gebruikte HDMI-stekkers:

  • standaard HDMI-stekker, of HDMI-A-stekker;
  • mini HDMI-stekker, of HDMI-C-stekker;
  • micro HDMI-stekker, of HDMI-D-stekker.

Deze drie HDMI-connectoren hebben dezelfde mogelijkheden, maar verschillende afmetingen. Let er bij het kiezen van een HDMI-kabel koppelstuk goed op dat u het juiste type connector kiest. U kunt verder verschillende HDMI versies met elkaar verbinden. Houd er rekening mee dat de minst geavanceerde kabel in de hele keten bepaalt wat de maximale performance is.

Maximum kabellengte

In de HDMI-norm is geen maximum kabellengte gedefinieerd. De afstand waarover een kabel het signaal zonder problemen kan overdragen, is echter kleiner bij een hogere HDMI-versie. In de praktijk worden de volgende maximale lengtes bij passieve kabels voor de verschillende versies aangehouden.

HDMI-versie praktische maximale afstand
1.4 20 meter
2.0 15 meter
2.0a 10 meter
2.1 5 meter

Wanneer haaks?

Een rechte HDMI-stekker kan moeilijk of zelfs niet plaatsbaar zijn. Denk aan een flatscreen tv die u vlak tegen de muur zet of aan een muur ophangt en aan home cinema apparatuur die zo opgesteld is dat er weinig ruimte aan de achterkant is. Met een HDMI-kabel koppelstuk kunt u er een haakse stekker van maken. Deze steekt niet meer uit, maar loopt vlak langs de achterkant van een apparaat. Let op: een haakse HDMI-stekker past meestal niet in apparatuur die van een verzonken HDMI-aansluiting is voorzien.