Overige Producten 
Kabels 
Account  

H7 lamp

Vrijwel alle koplampen die u bij allerlei verschillende voertuigen tegenkomt, zijn van het type H1, H4 en zeer vaak van het type H7. Deze lampen zitten aan de voorkant van het voertuig. Het licht van de koplamp wordt door een reflector gebundeld zodat u de weg goed kunt zien. U onderscheidt daarbij tussen groot licht en het meestal gebruikte dimlicht. Dimlicht is eigenlijk niet zozeer gedimd, maar omlaag gericht. Hierdoor verblindt een heldere H7 lamp toch niet uw tegenligger. Lees hierna meer over welke H7 lamp u het beste kunt kiezen. Lees meer

H7 lamp, welke moet u kiezen?

Verlichting op een voertuig is verplicht, daar kunnen we dus kort over zijn. Vroeger of later zult u dus uw koplampen moeten vervangen. Hoe goed en hoe helder die verlichting moet zijn, is een ander verhaal. In principe voldoet iedere H7 lamp die u kunt kopen aan de wettelijke eisen. Er is wel een beetje gesteggel over waar de H voor staat, genoemd worden headlamp en halogeen. Beide termen zijn van toepassing bij elke H7 lamp. Wilt u meer licht, dan is de deze lamp een goede keuze. Deze geeft minstens 30% meer licht dan bijvoorbeeld een H4 lamp. Er zijn ook bepaalde merken en modellen H7 die door het gebruik van een bepaalde technologie nog meer licht produceren. U kunt dus kiezen uit H7 lamp standaard of H7 lamp met extra licht. Echter voldoen alle H7 lampen, ook de minder felle of goedkopere modellen, aan de wetgeving rondom autoverlichting.

H7 lamp: kleur en kleurtemperatuur

Hoewel sommigen zich misschien nog de gele koplampen herinneren die met name in Frankrijk lang bijna de standaard waren, geven H7 lampen altijd wit licht. Althans, zo lijkt het. Er zijn ook H7 lampen met een wat geliger licht. Een beetje arbitrair dus: het ligt er maar aan wat u zelf als geel omschrijft. Om toch een vergelijking te kunnen maken, wordt de kleurtemperatuur weergeven in Kelvin, de K waarde. Een halogeen lamp heeft theoretisch een basiswaarde van 4000K, maar hiervan kan worden afgeweken. H7 lampen wit licht voor in de auto starten ergens rond de 3000K en lopen door tot tegenwoordig 4500K. Wit, witter, witst.

Levensduur autoverlichting

De eerste H lamp, de H1, werd al geïntroduceerd in 1962. Hoewel de focus tegenwoordig ligt bij LED met name vanwege de lange levensduur, gaat een moderne H7 lamp voldoende lang mee. Wel geldt: hoe feller de lamp schijnt, hoe korter de levensduur van een halogeenlamp is. Verder is het zo dat tegenwoordig veel automoblisten ook overdag met hun koplampen aan rijden. Dat vermindert de levensduur van een H7 lamp uiteraard ook. De verwachte levensduur wordt in uren weergegeven, idealiter vergezeld van een TC of B3 waarde. B3 geeft het uitvalpercentage tijdens testen aan (3%), terwijl TC een wat minder hoge standaard kent (63,2% van de geteste lampen moet de aangegeven verwachte levensduur halen. Het aantal branduren van een H7 lamp met TC waarde ligt dus hoger dan exact dezelfde lamp met B3 waarde. Opletten dus!

H7 lamp of toch een andere?

Het kan natuurlijk zo zijn dat u toch een andere lamp dan een H7 lamp nodig heeft. Of een extra lamp naast de H7 lamp. U vindt op deze pagina ook sets autolampen, waarin H7 lampen zijn inbegrepen. Elders in het assortiment van Allekabels vindt u uiteraard ook alle andere lampen die u nodig heeft voor uw auto. Ga daarvoor naar de groep auto-onderdelen, categorie autolampen. U vindt hier behalve de al eerder genoemde H1 en H4 lampen ook T4, T8 en LED koplampen. Voor de volledigheid ook een complete range achterlichten en alle mogelijke lampen voor interieurverlichting van een auto.

Uw H7 lamp online kopen

Een H7 lamp koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een H7 lamp of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Autolamp

Klantenservice & Informatie