Kabels 
Overige Producten 
Account  

Component Kabel

Hoe werkt een component kabel?

Een component kabel maakt het mogelijk om informatie over de helderheid van het beeld en het verschil tussen de rode en de blauwe kleuren te versturen, iets dat bijvoorbeeld bij een voorganger als composiet video niet of nauwelijks mogelijk is. De kabels maken hogere bandbreedtes mogelijk, zodat beelden in een hogere resolutie verstuurd kunnen worden. Daarnaast worden bij veel analoge verbindingen de signalen samengevoegd. De signalen kunnen dan aan het einde slecht worden hersteld in hun oorspronkelijke staat, waardoor het beeld minder scherp en kleurrijk is dan het oorspronkelijke beeld. Doordat bij component video de signalen worden gescheiden door het gebruik van 3 verschillende kabels, kan een hogere beeldkwaliteit behaald worden en is component de beste verbinding voor analoge video. Met component kabels haalt u dus goede kwaliteit beeld in huis, het is zelfs mogelijk om met component kabels een 1080i signaal te versturen.

Alleen beeld

Door een component kabel te gebruiken kunt u dus kwalitatief goed beeld verzenden, maar helaas blijft het bij een component aansluiting ook bij beeld. Met een component kabel kan geen audio verzonden worden, hiervoor zult u nog een extra aansluiting moeten gebruiken. In veel gevallen wordt het verzenden van audio in combinatie met component gedaan met een RCA kabel, een rood/witte tulpkabel (cinch kabel) die gebruikt wordt voor geluid. Andere audiokabels voldoen ook hiervoor, een uitgebreid assortiment aan audiokabels vindt u uiteraard ook terug bij Allekabels. Zo kunt u alles wat u nodig heeft voor uw component aansluiting in een keer bij ons bestellen.

Component vs. HDMI

Een aansluiting met een component kabel is een volledig analoge aansluiting, echter is het verschil in kwaliteit van het beeld in vergelijking met HDMI of DVI niet erg groot. Wilt u dus een ouder apparaat aansluiten, of heeft u geen HDMI ingang meer vrij, dan is een component kabel een goed alternatief. Het verschil met een HDMI aansluiting is dat HDMI wel een Full HD 1080p signaal kan versturen, terwijl dat met component helaas niet mogelijk is. Maar ook hierover hoeft u zich geen zorgen te maken. Met een component naar HDMI omvormer zet u het signaal net zo gemakkelijk om naar HDMI. En natuurlijk hebben we nog tal van andere omvormers in ons assortiment die het gebruik van component kabels haast met elke aansluiting mogelijk maken.

Uw component kabel online kopen

Een component kabel koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie