Kabels 
Overige Producten 
Account  

Tablet

Meest verkocht Tablet

 
 
IPhone 5 - Lightning kabel - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 10,99
€ 8,99
Leverbaar: 6.913
Voor 22u besteld, morgen in huis!
Jack kabel - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 4,49
Leverbaar: 1.599
Voor 22u besteld, morgen in huis!
USB oplader - 2.400 mA
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 9,99
€ 8,99
Leverbaar: 3.111
Voor 22u besteld, morgen in huis!
Jack kabel - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 4,99
Leverbaar: 2.663
Voor 22u besteld, morgen in huis!
USB Micro B datakabel - 0.3 meter - Zwart - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 2,29
Leverbaar: 18.665
Voor 22u besteld, morgen in huis!
Micro USB kabel - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 3,99
Leverbaar: 14.233
Voor 22u besteld, morgen in huis!
USB-C datakabel - 2 meter - Zwart - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 13,99
€ 11,99
Leverbaar: 5.640
Voor 22u besteld, morgen in huis!
Tablet houder - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 12,99
Leverbaar: 411
Voor 22u besteld, morgen in huis!
Micro USB kabel - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 4,99
Leverbaar: 10.302
Voor 22u besteld, morgen in huis!
HDMI - 1.4 High Speed Kabel - Aanbieding - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 2,99
Leverbaar: 23.718
Voor 22u besteld, morgen in huis!

Het pré iPad tijdperk

De belangrijkste kenmerken van de moderne tablets zijn het relatief grote aanraak scherm, de meesten hebben een beelddiagonaal van rond de 10 inch, en de compacte behuizing waardoor ze licht en makkelijk mee te nemen zijn. Ver voordat de eerste Apple en Samsung modellen, medio 2010, in de winkels verschenen, bestonden er al laptops in tablet formaat. Dat waren feitelijk laptops met een aanraak scherm (touchscreen) dat 180 graden kon draaien om vervolgens met het beeld naar buiten op het toetsenbord ingeklapt te worden. Handig voor het werken in het veld, maar niet echt handzaam en handelbaar vergeleken met de huidige tablets. Daarnaast hebben de modellen van nu een eigen besturingssysteem dat vergelijkbaar is met dat van de smartphone. Apps die op de smartphone gebruikt worden zijn ook, soms met een aangepast schermformaat, geschikt voor de tablet. Daardoor wordt het gebruik van een tablet meteen een heel stuk eenvoudiger en prettiger vergeleken met de “tablet laptops” van weleer.

De tablet als laptopvervanger

Omdat tablets qua schermgrootte het meest te vergelijken zijn met laptops en ze door het design en de doorontwikkelde accu- en schermtechnologie een stuk lichter en compacter zijn dan de meeste laptops kregen ze al snel de bijnaam “laptopvervanger”. In de praktijk bleek echter ook al heel snel dat de eerste generaties iPad en Android tablets over te weinig processorkracht en geheugen beschikten om zwaardere programma’s zoals die op laptops vaak gebruikt worden, te kunnen draaien. Een tablet als laptopvervanger was eigenlijk alleen relevant wanneer de laptop voornamelijk gebruikt werd om teksten en spreadsheets te verwerken, browsen of e-mail af te handelen. Daarbij moest ook nog rekening gehouden worden met het feit dat het intikken van veel tekst met alleen een on-screen toetsenbord ook niet voor iedereen even makkelijk was. Inmiddels zijn er wel modellen met een zwaardere processor, meer geheugen en eventueel ook een groter scherm te koop die wel geschikt zijn als volwaardige laptopvervanger. Zeker wanneer u daarbij ook een gecombineerde standaard met toetsenbord aanschaft.

Films kijken en navigeren

De tablet wordt tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt om de TomTom in de auto te vervangen. Online navigatie apps, die zowel bij iOS (Kaarten) en Android (Google Maps) standaard meegeleverd worden, zijn veel actueler en bovendien vaak gratis in gebruik. U moet er dan wel voor zorgen dat de tablet via wifi of het mobiele netwerk gekoppeld is aan het internet. U kunt de kaartinformatie van de betreffende app eventueel vooraf downloaden en installeren op het toestel. Daarmee bespaart u data op uw abonnement. Ook populair is het kijken van films of video streaming diensten. Wanneer andere familieleden “Boer zoekt vrouw”, “Heel Holland bakt” of “Help mijn man is een klusser” willen kijken kunt u gewoon van “Game of Thrones”, “Nieuwsuur” of “Studio Sport” genieten. En vervelen de kinderen zich onderweg in de auto onderweg? Dan kunnen ze een video kijken of spelletje spelen terwijl u rustig doorrijdt. Dit zijn nog maar enkele van de vele mogelijkheden die een tablet u kan bieden.

Verbinding en dataverbruik

Wanneer u de tablet onderweg gaat gebruiken dan zal, zoals gezegd, voor de meeste toepassingen een verbinding met het internet of mobiele netwerk nodig zijn. Sommige modellen hebben een eigen ingang voor een simkaart. Daarvoor kunt u dan bij uw mobiele provider een apart data abonnement afsluiten of u vraagt een tweede, zogenoemde duo simkaart aan. In dat geval maakt u ook op de tablet gebruik van uw primaire mobiele abonnement (en databundel). Let wel: u kunt maar een van beide simkaarten tegelijk gebruiken. Die van de tablet óf die van de smartphone. Nog handiger is het om het toestel via wifi te gebruiken. Thuis of op kantoor, en in veel restaurants en openbare gebouwen, kunt u aan beschikbare wifi netwerken koppelen. Onderweg kunt u uw smartphone instellen als wifi hotspot. Uiteraard maakt u dan ook gebruik van de databundel van uw smartphone abonnement. Controleer dus goed of de bundel van dat abonnement genoeg datategoed heeft. Daarbij moet u zeker ook rekening houden met het feit dat tablets meer data verbruiken dan smartphones omdat de browsers en apps minder compressie (kunnen) toepassen.

Een kleine tablet of een grote smartphone?

Smartphones hebben de afgelopen jaren steeds grotere schermen gekregen terwijl er ook tablets op de markt verschijnen met een kleiner scherm. Feitelijk groeien de schermgroottes dus naar elkaar toe. In het grijze gebied dat daardoor ontstaat rijst steeds vaker de twijfel of een apparaat nu een grote smartphone of een kleine tablet is. Zeker wanneer u bedenkt dat sommige tablets, en dan niet alleen de kleinere modellen, ook een mobiele belfunctie aan boord hebben, en dan bedoelen we dus niet dat je er mee kunt skypen of facetimen. Welnu, feitelijk worden alle toestellen met een scherm dat 7 inch of groter is, ongeacht of er mee gebeld kan worden, in de categorie tablets geschaard. Toestellen kleiner dan 7 inch, met mobiele belfunctie, behoren tot de smartphones. Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar de meest ideale schermgrootte voor mobiele apparaten. De uitkomst daarvan is weliswaar aan verandering onderhevig, maar er is een duidelijk onderscheid tussen tablets en smartphones. Tablet gebruikers kiezen meestal voor een schermgrootte tussen 9.7 en 10.4 inch. Bij smartphones ligt de “sweet spot” bij 5.5 inch.

Groter is niet altijd handiger

Net als smartphones worden tablets ook in steeds grotere formaten gemaakt. Enige tijd geleden introduceerden Apple en Samsung beiden een 12+ inch model en veel concurrenten hebben daar inmiddels ook op ingehaakt. En dan te bedenken dat de 9.7 inch iPad in 2010 al gezien werd als een mega groot draagbaar gadget. Tablets met een scherm van 11 tot meer dan 13 inch zijn geen uitzondering meer. Samsung kwam in 2015 zelfs met een 18.4 inch “tablet” op de proppen. Die was wel draagbaar, met een apart handvat, maar kon natuurlijk niet echt een tablet genoemd worden. Het werd ook geen succes, zelfs niet nadat Samsung hem omgedoopt had tot draagbare web TV. Enfin, in de praktijk blijkt dat de meest handzame exemplaren een 8 tot 10 inch scherm hebben. Die zijn qua gewicht ook het prettigst mee te dragen. Bovendien bieden ze in het gebruik ook de beste verhouding tussen de grootte, of capaciteit, van de accu en het scherm. Een 9.7 inch iPad of 10.4 inch Galaxy Tab kan met gemak 6 uur onafgebroken, met het scherm continu aan dus, gebruikt worden voordat het toestel weer aan een oplader gekoppeld hoeft te worden.

Toetsenbord en andere accessoires

Het is al kort besproken, maar wanneer u een tablet ook gaat gebruiken om regelmatig veel teksten in te voeren, dan is de aanschaf van een standaard met toetsenbord zeker het overwegen waard. De originele toetsenborden hoeven niet apart via bluetooth gekoppeld te worden en hebben ook geen eigen voeding nodig. Die worden namelijk aangesloten op de zogenoemde pogo pins aan de zijkant van de tablet. Die zorgen zowel voor de technische verbinding als voeding. Een ander handig tablet accessoire is de bookcover omdat die het scherm tegen krassen beschermt. Gaat u de tablet in ruwe omgevingen gebruiken, overweeg dan de aanschaf van een robuuste beschermhoes waardoor het toestel tegen een stootje, val en opspattend water bestand is. Vaak hebben deze hoezen ook nog een ingebouwde accu voor extra power wanneer u lange tijd onderweg bent. Voor gebruik in de auto, als navigatie of TV voor de kinderen op de achterbank, zijn diverse auto houders te koop. Afhankelijk van de plek waar de tablet geplaatst wordt kunnen die op het dashboard, het middenconsole of aan de hoofdsteunen bevestigd worden. Houd wel rekening ermee dat vrijwel alle auto houders geschikt zijn voor tablets van 7 tot maximaal 10 inch.

Tablet accessoires en toebehoren kopen bij Allekabels.nl

Uiteraard vindt u alle tablet accessoires en toebehoren ook in onze shop. Indien op voorraad en voor 22u00 besteld, dan heeft u ze morgen al in huis. Heeft u nog vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten elke dag tot 21u00 voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren bij de keuze voor een product.