Filters
Kabels 
Overige Producten 
Account  

Smartwatch

Meest verkocht Smartwatch

 
 

Wat zijn wearables?

U hoeft niet eens zo heel veel kennis van de Engelse taal te hebben om te begrijpen dat “wearable” staat voor “draagbaar”. Wearables zijn feitelijk dus draagbare elektronische, draadloze, gadgets, zoals een smartwatch. En dan niet draagbaar in de zin van “er zit een handvat aan”. Nee, een wearable wordt om de pols, op het hoofd of lichaam gedragen. Zoals gezegd is de smartwatch het meest bekende voorbeeld omdat de huidige wearable hype daarmee begon. Maar helemaal nieuw zijn ze zeker niet. Meer dan tien jaar geleden waren er namelijk al draagbare smartphone accessoires, zoals een ring of armbandje, die oplichtten of trilden wanneer een oproep of bericht binnenkwam. Dat werden alleen nog geen wearables genoemd, maar gewoon een bluetooth ring of armband. De huidige smartwatches en wearables hebben veel meer mogelijkheden en functies. Behalve het doorgeven van binnenkomende berichten, chats, telefoongesprekken, het weerbericht, beurskoersen en dergelijke, zitten de meesten ook al boordevol sensoren waarmee zo ongeveer elke stap, hartslag en ademteug geregistreerd en geanalyseerd kan worden. En dat is ook precies waar volgens veel experts de grootste toekomst voor de wearable ligt: medische toepassingen en de gezondheidszorg.

De smartwatch

Van alle wearables die wereldwijd verkocht worden is ongeveer 20% een smartwatch. Net als in de smartphone markt zijn op het gebied van smartwatches ook Samsung en vooral Apple de marktleiders. Twee derde van alle smartwatches is van deze twee merken afkomstig. Opvallend is dat het dragen van een horloge mede door de komst van de mobiele telefoon, waar datum en tijd direct op het display zichtbaar zijn, nagenoeg verleden tijd was. De smartwatch lijkt er nu eigenhandig voor te zorgen dat we weer vaker een horloge, een slimme variant dit keer, om onze pols dragen. De smartwatch moet wel altijd gekoppeld worden aan een smartphone, anders werken niet alle functies en features. De Apple Watch kan alleen in combinatie met een iPhone werken omdat Apple haar eigen besturingssysteem heeft dat niet werkt in combinatie met andere merken. Slimme horloges van Samsung en andere Android merken kunnen vaak wel met toestellen van andere fabrikanten gekoppeld worden. Echter, in de praktijk zullen dan niet alle functies en mogelijkheden van de smartwatch gebruikt kunnen worden en vaak moeten daarvoor ook nog speciale apps geïnstalleerd worden. Het verdient dus zeker de aanbeveling om een smartwatch te kopen van hetzelfde merk als uw smartphone.

Traditionele horlogemerken worden ook slimmer

Het was natuurlijk maar een kwestie van tijd voordat de traditionele horlogemerken tot de conclusie kwamen dat de smartwatch wel eens voor een comeback van het horloge aan de pols van veel mensen zou kunnen zorgen. Naast de bekende smartphone merken als Samsung, Huawei, Apple en Asus kunt u nu ook al smartwatches kopen van Fossil, Michael Kors, Swatch, Casio en Guess, om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar dat is nog niet alles. In de wereld van de peperdure horloges van merken als Tag Heuer, Montblanc en Breitling is de smartwatch ook doorgedrongen. Daarvoor dient u uiteraard een iets ruimer budget uit te trekken. Voordeel is dat de slimme horloges van deze merken goed gekoppeld kunnen worden met alle Android smartphones. Grappig is wel dat juist Omega, die van de James Bond horloges met ingebouwde fax, TV, (video)telefoon en de nodige handige spionnen gadgets, besloten heeft geen smartwatch te gaan maken. De 007-Omega’s blijven vooralsnog dus nog “filmfantasie”.

Wearables voor fitness en activiteiten

Verreweg de meest populaire wearables zijn de zogenoemde fitness- en activiteiten trackers. Drie van de vier verkochte wearables behoren tot een van die categorieën. Hoewel de meeste smartwatches ook veel van de functies van deze wearables bieden, zijn ze wel een stuk voordeliger en kunnen ze vaak uitgebreid worden met specifieke sport- en fitness accessoires. Denk aan professionele hartslagmeters, bijvoorbeeld. Er is, van Under Armour, ook al een complete ‘Health Box’ met daarin een fitness band, hartslagmeter én een connected weegschaal. In combinatie met de bijbehorende app kunt u op uw smartphone dan precies alle gezondheidsvorderingen op de voet volgen. Verder zijn fitness bandjes over het algemeen lichter en compacter dan een smartwatch en daardoor prettiger om te dragen tijdens het sporten. De meeste modellen zijn bovendien beter bestand tegen zweet en regenwater dan een smartwatch. Sommige fitness bandjes en activiteiten trackers zijn helemaal waterdicht en kunnen dus ook uw zwemprestaties bijhouden of met een gerust hart gedragen worden tijdens outdoor activiteiten in alle weersomstandigheden.

Handig of overbodig?

Een van de vragen die vaak gesteld wordt, is of smartwatches en wearables nu handig of overbodig zijn. Het antwoord is deels zeer eenvoudig. De meeste mensen die aan sport of fitness doen vinden het bijzonder handig en behulpzaam om bij te houden hoelang ze gesport hebben, hoeveel stappen gezet zijn, wat de afgelegde afstand was en hoeveel calorieën verbrand zijn. Daarvoor is een fitness bandje, activiteiten tracker of smartwatch ideaal. Bent u geen sporter, dan kan een smartwatch toch een waardevolle toevoeging aan uw smartphone zijn. U hoeft dan niet voor elk binnenkomend bericht en melding meer uw toestel uit uw zak te halen maar kunt gewoon even op uw pols bekijken. Bij sommige apps, zoals WhatsApp, kunt met een paar tikken op het scherm van het horloge, een standaard reactie versturen. In het verkeer is het vastpakken van een smartphone niet echt veilig en zelfs verboden. Even op uw slimme horloge kijken om te zien welk bericht, nieuwtje, of melding binnenkomt is een stuk veiliger. En tijdens het navigeren meldt de smartwatch wanneer u de volgende afslag moet nemen en kunt u uw ogen op de weg houden.

Een kijkje in de toekomst

De wearable wordt een voorspoedige toekomst toegedicht. De virtual reality bril, ook een wearable, is nu met name nog voorbehouden aan specifieke presentatie toepassingen en games. Google heeft echter al geëxperimenteerd met de Google Glass; een bril die ook buiten en tijdens het lopen gebruikt kan worden. Door naar producten of andere objecten te kijken wordt informatie daarover in het glas van de bril geprojecteerd. Dat is maar een voorbeeld van de mogelijkheden die dergelijke wearables gaan bieden. De medische wereld is ook volop bezig met het bedenken en ontwikkelen van wearable toepassingen. Patiënten kunnen straks voorzien worden van een smartwatch of bandje waarin alle mogelijke sensoren zitten die de behandelend arts voorzien van informatie over de status of het herstelproces van een ziekte. Dat maakt een betere en snellere aanpassing van medicatie mogelijk. Maar ook sensoren die het bloedsuiker- of zuurstofgehalte en de bloeddruk meten worden straks in wearables verwerkt. Het spreekt voor zich dat deze toepassingen goed zullen zijn voor effectiviteit en snelheid van de gezondheidszorg.

Accessoires voor uw wearables kopen bij Allekabels.nl

Uiteraard vindt u accessoires voor uw smartwatch en wearable ook in onze shop. Indien op voorraad en voor 22u00 besteld, dan heeft u ze morgen al in huis. Heeft u nog vragen over producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten elke dag tot 21u00 voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren bij de keuze voor een product.
Klantenservice & Informatie