Netwerkkabel CAT 5e - U/UTP - 30 meter

Op werkdagen vVoor 22u besteld, morgen in huis.
Netwerkkabel - Wit,
Type: CAT 5e U/UTP - PVC,
Aansluiting 1: RJ45 male,
Aansluiting 2: RJ45 male,
30 meter.
Productcode: 1098193
voorraad: 1.161
€ 14,99 (Incl. 21% BTW)
Productcode: 1098193
Meer artikelen? Meer korting!
Aantal 1-9: € 14,99Aantal 10-49: € 14,47Aantal 50-249: € 13,19Aantal 250+: € 11,99
In winkelwagen
Koop  1 Artikel  voor € 14,99
Meer informatie over dit product

De Goobay CAT5e netwerkkabel 30 meter is een geleider om al uw apparaten met een netwerkpoort bedraad mee op uw (internet)netwerk aan te sluiten. Zijn forse lengte van 30 meter maakt hem uitermate geschikt voor bijvoorbeeld kantoren of als uw modem beneden in de meterkast staat en u op zolder wilt internetten. Het is een CAT5e U/UTP netwerkkabel, wat betekent dat deze een maximale snelheid van 1000 Mbit/sec heeft. Aan beide uiteindes zit een RJ45-connector die u in een netwerkpoort dient te pluggen. De mantel is gemaakt van PVC, hierdoor is hij stevig en gaat het snoer lang mee.

Via de kabel

Vandaag de dag moet alles draadloos zijn. Dit geeft minder problemen met snoeren die in de war raken of te kort zijn, en geeft de gebruiker meer vrijheid omdat hij/zij niet gebonden is aan de kabellengte. Maar bedraad, dus via een netwerksnoer, apparaten op het internet aansluiten geeft een aantal grote voordelen. Als u uw apparatuur bedraad op een netwerk aansluit, in plaats van bijvoorbeeld draadloos via de WiFi, zal de verbinding namelijk in veel gevallen stabieler, sneller en vooral veiliger zijn. De hogere snelheid en de stabiliteit worden behaald omdat u de netwerksnoer rechtstreeks in uw router plugt. Het signaal kan op deze manier niet verstoord worden door muurtjes, de deur van de meterkast of door de digitale signalen van elektronische apparaten. En het is tevens een stuk veiliger, omdat u niet weet wat er met uw data kan gebeuren als deze door de ether gaan. Criminelen en andere kwaadwilligen kunnen er op deze manier veel minder bij geraken.

Allerlei soorten netwerkkabels

Deze Goobay CAT5e netwerkkabel 30 meter is een 5e versie. Dit zegt iets over de datasnelheid die behaald kan worden en hoe lang een verbinding mag zijn om goed te kunnen blijven functioneren. Netwerksnoeren worden ingedeeld in zogeheten CAT-categorieën. Hoe hoger het getal achter het woord CAT, hoe sneller de verbinding in theorie kan zijn. Uiteraard heeft dit ook de maken met uw internetprovider, abonnement en apparaat waarmee u internet. Maar gemiddeld gezien kan een CAT5e kabel een maximale snelheid van 1000 Mbit/sec. behalen. Dit is dus genoeg voor een normale internetverbinding, omdat deze vaak gaan tot 500 Mbit/sec. Wilt u toch hogere snelheden behalen, bijvoorbeeld in professionele omgevingen, dan kunt u kijken naar type 6A of 7 uitvoeringen. Deze kunnen namelijk een maximale snelheid halen van maar liefst 10 Gbit/sec.

Specificaties

Netwerkkabel - Wit
TypeCAT 5e U/UTP - PVC
Aansluiting 1RJ45 male
Aansluiting 2RJ45 male
30 meter
Andere producten in deze categorie
Klantenservice & Informatie