Overige Producten 
Kabels 
Account  

Werkhandschoen

Sorry, de pagina die je zoekt kan helaas niet gevonden worden.

 
 

Door deze ontbrekende pagina te melden kun je ons helpen om de gebruikerservaring van Allekabels.nl nog verder te optimaliseren.

Wellicht is de informatie die u zoekt te vinden op een van de volgende pagina's

Allekabels, veel meer dan alleen kabels!

Werkhandschoenen en veiligheidseisen

Weet u welk soort ongeluk op nummer 1 van bedrijfsongevallen staat? Handletsel. Dit komt omdat mensen niet met goede of zelfs helemaal zonder bescherming aan de slag gaan. Zo heeft een vuilnisman handschoenen nodig die hem beschermen tegen viezigheid. Maar dat is niet de enige reden voor een vuilnisman om ze te dragen. Hij loopt namelijk ook het risico snijwonden op te lopen. Als er tussen het vuilnis een scherp voorwerp ligt, kan hij zijn handen lelijk openhalen. Een loodgieter wil zijn handen beschermen tegen vies en onhygiënisch water, maar daarnaast komt hij ook in aanraking met chemische middelen en met verwarmingsbuizen die ontzettend heet kunnen zijn. Voor al deze gevaren dient ook hij geschikte werkhandschoenen te dragen. In fabrieken en de bouw zijn handschoenen vrijwel altijd een vereiste om de handen te beschermen tegen de risicovolle situaties die zich kunnen voordoen.

Meerdere functies

Werkhandschoenen kopen doet u vaak aan de hand van de prijs. We denken vaak dat de taak hiervan niet meer inhoudt dan het doel om onze handen te beschermen tijdens ons werk. Maar er zijn niet voor niets zoveel verschillende soorten ontworpen. Deze werkhandschoenen zijn speciaal gemaakt voor diverse specifieke werkzaamheden. Ze zijn er niet alleen ter bescherming van de handen, want dat is slechts één eigenschap. Er zijn namelijk ook handschoenen met meerdere functies, zoals het hebben van extra grip om iets vast te pakken of om producten hygiënisch tegen de handen van gebruikers te beschermen.

Waar moet u op letten als u de juiste werkhandschoenen kopen wil?

Bepaal voor welke klus u ze nodig heeft. Voor zware werkzaamheden zult u andere moeten aanschaffen dan voor lichtere klussen die u gaat doen. Waar u ook rekening mee moet houden is de pasvorm. Voor u maakt het in beginsel misschien niet veel uit als de werkhandschoenen net iets te klein of te groot zijn. Het is echter wel belangrijk dat deze goed passend zitten. Als u dagelijks met handschoenen werkt en er ook meer secuur werk bij komt kijken, dan is de pasvorm essentieel. Ten slotte kunt u allergisch zijn voor bepaalde stoffen die verwerkt zijn in het artikel, zoals de gepoederde latex uitvoering. Dit kan netelroos of galbulten opwekken. U dient dus ook rekening te houden met eventuele allergische reacties.

Voor de lichte klussen

Werkhandschoenen voor lichte werkzaamheden helpen je bij werk dat niet al te zwaar is. Het is dan ook niet nodig dat deze hoge beschermingswaarden hebben. U heeft dan meestal producten die weinig kwaad kunnen als ze in contact komen met uw handen. De handschoenen zijn eerder bedoeld dat ze handen dusdanig beschermen dat deze niet vuil worden of niet continu in aanraking komen met onhygiënische producten of vloeistoffen zoals wasmiddel of chloor. Allekabels heeft verschillende uitvoeringen die hier uitermate geschikt voor zijn. Heeft u zo’n lichte klus waarbij u twijfelt of u wel of geen bescherming nodig heeft? Daarvoor hebben wij ook nog de meest eenvoudige vinyl wegwerphandschoenen.

Voor het zware werk

Wilt u de juiste werkhandschoenen kopen voor het zware werk, dan moet u goed opletten welke geschikt zijn. Vroeger – en soms nu nog – dacht men dat lederen handschoenen voldoende geschikt waren voor diverse soorten zware werkzaamheden. Leer voelt stevig aan, maar met gevaarlijke stoffen kan het zijn dat het leer gewoon oplost. Allerminst geschikt voor werk met dit soort stoffen. Bij zwaar werk is het vaak ook nodig dat u goede grip heeft met uw vingers. Onder zwaardere werkzaamheden verstaan we bijvoorbeeld werken met gevaarlijke stoffen, olie of vetten. Denk daarnaast ook aan snijden, lassen en bijvoorbeeld werken in koude omgevingen zoals een koel- of vriescel.

Klantenservice & Informatie