Overige Producten 
Kabels 
Account  

Metaal Detector

Wat kun je met een metaaldetector?

Metaaldetectie is een onderzoeksmethode voor de opsporing van metalen voorwerpen. Meestal gebeurt dat speurwerk net onder de grond, maar soms ook in het water bijvoorbeeld bij het duiken naar wrakken. Het vaak draagbare instrument wordt metaaldetector genoemd en het werkt door middel van elektromagnetische inductie en wervelstromen. Het bereik van een gemiddelde hobbydetector is ongeveer 25 cm en sterk afhankelijk van grondsoort en vochtigheid en geleidende eigenschappen van het te detecteren voorwerp. Hobbymatig zijn er in Nederland bijna 50.000 mensen in de weer met een metaaldetector. Akkerzoekers vormen de grootste groep, naast strandzoekers, militariazoekers, schatzoekers en stortzoekers.

Detectiebereik en frequentie van een metaaldetector

Allekabels heeft metaaldetectoren met een detectiebereik tot 35 cm. De meest eenvoudige types kennen een detectiediepte van 1 tot 15 cm. Deze laatste zijn bijvoorbeeld ideaal als startmodel metaaldetector kind voor de jeugdige schatzoeker. De iets duurdere modellen werken met wat meer snufjes. Zo zijn er modellen met 3 frequenties, zodat u nauwkeurig kunt zoeken. Een snelle zoekfrequentie geeft ook een snelle respons en bespaart u onnodig graafwerk.

LCD scherm en learnfunctie

Diverse modellen hebben een handig LCD scherm aan boord waarmee alle gevonden info overzichtelijk getoond wordt. Verder worden de batterijspanning aangegeven en de gevonden voorwerpen al zoveel mogelijk geïdentificeerd. Ook zijn er types metaaldetector met een aansluiting voor een hoofdtelefoon, zodat u nog beter kunt horen wat uw metaaldetector u wilt verklappen. Let wel even op: er zijn modellen met een kleine koptelefoonaansluiting (3,5mm) en een grotere (6,35mm).

Accessoires

Met enkel een metaaldetector bent u er natuurlijk nog niet. Heeft u iets gevonden in de grond, moet het er ook nog uit worden gehaald. Allekabels heeft hiervoor een handig setje accessoires, met daarin een grote schep, een kleine schep en een koptelefoon met 3,5mm jackaansluiting. Dat alles in een handig tasjes verpakt dat prima past bij uw metaaldetector. Verder hebben wij ook beschermhoesjes voor de schotel in ons assortiment, evenals reservehandvaten. Over het algemeen zijn dat de onderdelen die het snelste slijten bij een detector.

Uw metaaldetector kopen

Een metaaldetector koopt u online bij Allekabels. Of u nu er een voor uw hobby wilt kopen of hem beroepsmatig wilt inzetten, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een metaaldetector of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie