Overige Producten 
Kabels 
Account  

Lichtschakelaar

Sorry, de pagina die je zoekt kan helaas niet gevonden worden.

 
 

Door deze ontbrekende pagina te melden kun je ons helpen om de gebruikerservaring van Allekabels.nl nog verder te optimaliseren.

Wellicht is de informatie die u zoekt te vinden op een van de volgende pagina's

Allekabels, veel meer dan alleen kabels!

Lichtschakelaar: effe dimmen?

Uiteraard zitten er lichtschakelaars met dimmer in ons assortiment, net zoals schakelaars met afstandsbediening. Verreweg het grootste deel is echter nog steeds de gewone huis-tuin-en-keuken aan-en-uitschakelaar. Bij een lichtschakelaar wordt dan vrijwel steeds het ontwerp voor een wipschakelaar gebruikt. U ziet dit zowel bij inbouw, bij opbouw als bij losse wipschakelaars terug. Bij een opbouw schakelaar kunt u ook kiezen uit enkele schakelaars, serieschakelaars en dubbele schakelaars. Check steeds de betreffende productpagina of de door u gekozen lichtschakelaar over een van deze functies beschikt. Overigens moet u de naam wipschakelaar niet verwisselen met tuimelschakelaar. Deze ziet u bijvoorbeeld bij richtingaanwijzers in auto’s terug.

Inbouw en opbouw

Veel types lichtschakelaar zijn opbouw of inbouw. Dat betekent onder meer dat ze vast aan het stroomnet zijn gekoppeld en deel uitmaken van het stroomcircuit in uw huis. Of u voor inbouw of opbouw kiest, hangt ervan af of u wel of niet in muren wilt of kunt gaan kappen bij de installatie van de lichtschakelaar. Hoe dan ook, let er bij het bestellen van uw inbouw lichtschakelaar vooral op of u een lichtschakelaar met het juiste maximale vermogen bestelt. Let er trouwens altijd op of de behuizing van de lichtschakelaar waterdicht is, bijvoorbeeld bij gebruik in vochtige ruimtes of zelfs buiten. U herkent dit aan de IP-codering.

Lichtschakelaar: met de voet of met het handje

De meeste schakelaars bedient u met de hand. Of de schakelaar nu aan de muur is bevestigd of los is gemonteerd bijvoorbeeld in het midden van het elektriciteitssnoer, u zet de schakelaar steeds om met de hand. Toch zijn er ook situaties waarbij bediening met de voet handiger is. Denk bijvoorbeeld aan een staande lamp. Dan kiest u voor een voet lichtschakelaar. Overigens treft u bij de dimbare schakelaars ook voet lichtschakelaren aan. Dat zijn dan geen wipschakelaren, maar een bepaald type schuifschakelaren die traploos de stroomvoorziening regelen. Let er dan wel op dat de voetschakelaar en de lichtbron met elkaar matchen.

Bewegingsmelder en afstandsbediening

De functie van een aan/uit lichtschakelaar kunt u ook creëren met een draadloze lichtschakelaar. U koppelt een of meerdere lampen met een draadloos stopcontact. U zet de lamp telkens in de aan stand. Wanneer u nu met de afstandsbediening het stroomcircuit van het draadloze stopcontact uitzet, gaan alle aangesloten lampen uit. Let bij het bestellen erop of het inbouw of opbouw stopcontacten zijn. Ten slotte kunt u er ook voor kiezen dat het licht aan en uitgaat bij beweging. De bewegingsmelder lichtschakelaar bouwt u bijvoorbeeld in een contactdoos in. Bij beweging wordt de verlichting ingeschakeld. U kunt ook gebruikmaken van universele bewegingsmelders, u hoeft hiermee natuurlijk niet per se enkel de verlichting te schakelen.

Uw lichtschakelaar online kopen

Een lichtschakelaar koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over verlichting of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie