Kabels 
Overige Producten 
Account  

VoIP telefoon

De term VoIP telefoon is de afkorting van “Voice over IP” telefoon. Spraak over internet dus. Het meer duidelijke internettelefonie is hiervoor dan ook in principe een betere formulering, nog duidelijker is gewoon te verwijzen naar skype bellen of alternatieven als VoIPbuster. Bellen met een VoIP telefoon is daarmee de derde techniek waarmee u kunt telefoneren, naast gewoon analoog of digitaal bellen. Er is nogal wat verwarring over het onderscheid tussen met name digitaal bellen en VoIP bellen. We leggen de voor- en nadelen hierna voor u uit. Lees meer

Waarom een VoIP telefoon kopen?

Minder kosten, meer gemak. Dat zijn de twee drijvende factoren achter de populariteit van de VoIP telefoon. Minder kosten omdat meegelift wordt op de mogelijkheden die internet biedt en de kosten van de infrastructuur toch al worden gemaakt. Meer gemak omdat een VoIP telefoon veel flexibeler is dan een “gewone” vaste telefoonlijn en daardoor uitermate geschikt is voor maatwerk voor met name het MKB. Vreemd genoeg echter wordt de VoIP telefoon nog steeds aangeduid als huistelefoon, terwijl met name de opmars in kantooromgevingen en andere werkgerelateerde situaties onomkeerbaar lijkt. Dat laatste heeft er vooral mee te maken dat VoIP de domeinen van spraak en data samenvoegt. Voorheen waren deze strikt gescheiden en (letterlijk) ook afzonderlijk bekabeld. Het gemak van bellen via een VoIP telefoon laat zich dan ook uitdrukken in meters, namelijk in de meters bekabeling die niet meer nodig zijn.

Werkplekonafhankelijk bellen met een VoIP telefoon

Hoewel het lijkt alsof IP bellen, zoals VoIP bellen ook wordt genoemd, de laatste ontwikkeling is op telefoniegebied is dat niet zo. Bellen via een netwerk (wat VoIP telefonie in de basis is) is al vanaf het begin van de jaren 70 in gebruik. Niet zo vreemd, computer- dan wel datanetwerken met alle digitale mogelijkheden zijn immers bij uitstek geschikt hiervoor. Bijna elke bedrijfsmatige omgeving waar veel gebeld wordt, maakt inmiddels gebruik van op VoIP gebaseerde telefooncentrale. IP telefonie heeft als fiks voordeel dat een telefoonnummer gekoppeld kan worden aan een IP adres. Op die wijze kan een VoIP telefoon gebruikt worden voor het “nieuwe” (of inmiddels al bijna oude) werken, waarbij een vaste werkplek in een specifiek gebouw niet meer nodig was. Een andere benaming hiervoor is ook wel telewerken. Met een en hetzelfde nummer kunt u werken op elke willekeurige plek, ook thuis dus.

Een VoIP telefoon voor thuis

Hoewel u dus een VoIP telefoon meestal in een bedrijfsmatige omgeving tegenkomt, is het gebruik ervan in een huiselijke omgeving bepaald geen gek idee. U bespaart er kosten mee en het gebruiksgemak is vele malen fijner dan wanneer elke huisgenoot afhankelijk is van zijn eigen mobieltje. Ook wanneer u vanuit thuis werkt, is het investeren in een VoIP telefoon de moeite waard. Een basisstation is al voor een relatief klein bedrag beschikbaar, het is dan slechts een kwestie van rekenen of en hoe u kunt besparen op uw telefoonkosten door bijvoorbeeld het gebruik van uw mobiele telefoon aan banden te leggen. In grotere huizen en in woningen met meerdere etages is een huistelefoon altijd een goed idee. Het aantal handsets is immers uitbreidbaar. Check wel altijd de productinformatie of het maximaal aantal handsets (en andere opties) voor uw basisstation in uw situatie voldoende is.

Handsets, contacten en andere opties

We noemden hiervoor al het aantal handsets dat vaak bepalend is voor het gemak waarmee u uw VoIP telefoon kunt gebruiken. U kunt dat het beste in verhouding brengen met het aantal telefoonlijnen dat gelijktijdig beschikbaar is én gebruikt gaat worden. Een andere optie waar veel waarde aan wordt gehecht is het aantal contacten in het telefoon- dan wel adresboek. De benedengrens ligt ongeveer bij maximaal 500 contacten, maar diverse types VoIP telefoon in ons assortiment kunnen er veel meer aan. Nummerherkenning is meestal ook aanwezig, althans voor nummers die herkend willen worden. Koppeling met een pc is ook een functionaliteit die steeds vaker terugkeert. Op die manier heeft u ook visueel inzicht in het aantal gesprekken, soort gesprekken, doelgroepen etc.

Diverse technieken achter VoIP

De techniek achter IP telefonie wordt - gezien de grote vlucht die het gebruik van de VoIP telefoon de laatste jaren heeft genomen - nog steeds verder ontwikkeld. Dat betreft niet alleen het internetbellen zelf, maar ook andere zaken. Onder andere wordt de audiokwaliteit van de gesprekken steeds beter. Steeds vaker ziet u bijvoorbeeld HD geluid vermeld. Inmiddels is deze standaard zo goed, dat het lijkt alsof u “live” met iemand in gesprek bent. Ook op het gebied van veiligheid wordt de lat steeds hoger gelegd met veiligheidsnormen TLS, SRTP, HTTPS, 802.1x, Open VPN en AES-encryptie. Een koppeling van een VoIP telefoon met een computer kan ook voor analysedoeleinden worden gebruikt, zodat de bedrijfsvoering optimaal profijt heeft van investeren in IP telefonie.

Uw VoIP telefoon online kopen

Een VoIP telefoon koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een VoIP telefoon, bijvoorbeeld over de uitbreidbaarheid en eventuele abonnementsvormen? Of heeft u concrete vragen over de exacte bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Huistelefoon

Klantenservice & Informatie