Kabels 
Overige Producten 
Account  

Seniorentelefoon

Een seniorentelefoon is een wat vreemde benaming voor een telefoonset met enkele handige functies die aan de standaard functies zijn toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan extra grote toetsen en een verlicht display. Je hoeft echter niet per se een senior te zijn om baat te hebben bij wat extra bedieningsgemak. Daarnaast vinden vele mensen het ook gewoon een echt eigentijdse vormgeving en het extra bedieningsgemak van een seniorentelefoon is dan een bonus. Zoekt u dus een echte “senioren”telefoon, dan zit u bij ons goed. Lees meer

Handige functies seniorentelefoon: toetsen en kabel

Waarom is een seniorentelefoon nu eigenlijk zo handig ten opzichte van een gewone telefoon? Een telefoon bedient u ook tegenwoordig in het digitale tijdperk nog steeds gewoon met behulp van meerdere toetsen. Omdat de meeste telefoonsets zo klein mogelijk worden ontworpen, kan dat nogal eens voor belemmeringen zorgen op het gebied van het bedieningsgemak. Bij sommige modellen seniorentelefoon wordt dit opgelost door te kiezen voor grotere toetsen. Een andere manier is om de toetsen anders te plaatsen op de telefoon, bijvoorbeeld in een overzichtelijk cirkel. Dit heeft dan met name betrekking op de cijfertoetsen. Snelkies toetsen zijn eigenlijk steeds programmeerbaar en hebben soms wat extra ruimte nodig. Behalve de toetsen is er nog een onderdeel bij de seniorentelefoon die extra ruimte goed kan gebruiken: de kabel. Deze is meestal langer dan een standaard telefoonkabel, of heeft een uitrekbare krulkabel. Ook mensen die minder mobiel zijn, kunnen hier beter mee uit de voeten dan met een gewone bekabelde telefoon. Behalve een verbeterde kabel en het uitbreiden van de mogelijkheden van de toetsen zijn we er echter nog niet.

Handige functies seniorentelefoon: display

Met het verbeteren van de toetsenfunctie en het aanpassen van de toetsen zelf is de seniorentelefoon er echter nog niet. Er zijn immers nog meer zaken die mensen met verminderd zicht belemmeren bij het bedienen van een telefoon. Een andere manier om het bedieningsgemak van een seniorentelefoon te verbeteren is door middel van een verlicht display en het gebruik van kleuren, zowel op de telefoon zelf als bij de bediening. Niet alleen kunnen de toetsen dan verlicht worden, er kan ook met diverse kleuren licht worden gewerkt. Komt er bijvoorbeeld een melding binnen, merkt u dat niet alleen aan een geluidssignaal maar ook bijvoorbeeld aan een rood lichtje dat gaat branden op het toestel. Er zijn ook uitvoeringen waarbij u elke toets kunt voorzien van een gepersonaliseerd plaatje. U ziet dan meteen wie belt of wie u wilt bellen. Eenvoudiger kan dus echt niet: u drukt op de toets met de foto van degene die u wil bellen, degene wordt direct gebeld. Voor de senior is dit een ideaal hulpmiddel bij het bellen dat menige seniorentelefoon inzet.

Handige functies seniorentelefoon: geluid

Niet alleen de visuele functie is bij een seniorentelefoon van belang, ook de auditieve functie speelt een rol. Bij een seniorentelefoon is het qua volume kunnen instellen van het geluid al eigenlijk een standaard functie. Vaak is het handig als het volume bijvoorbeeld wat harder kan, maar ook zachter komt voor. Dat heeft bijvoorbeeld ook te maken met het gebruik van een gehoorapparaat. Dit wil ook nog wel eens irritante bijgeluiden produceren. Een seniorentelefoon zorgt ervoor dat de geluidsfunctie en het gebruik van een gehoorapparaat prima samengaan. Maar niet alleen het volume van een telefoon is van belang, ook de kwaliteit van het geluid kan worden beïnvloed. Op hogere leeftijd verliest u een deel van het hoge geluidsspectrum, dat wordt bijvoorbeeld door middel van HD geluid gecompenseerd. Daarnaast kunt u bij een seniorentelefoon vaak kiezen welk geluid aan welk nummer u wilt koppelen. U hoort dan direct wie u op dat moment aan het bellen is. U kunt kiezen voor voorgeprogrammeerde geluiden of soms voor eigen geluiden.

Handige functies seniorentelefoon: geheugen

Een stukje automatisering speelt een rol bij veel digitale apparaten, dus ook bij een telefoon. Een smartphone is voorzien van alle toeters en bellen, maar zo uitgebreid hoeft een seniorentelefoon niet te zijn. Een aantal digitale functies is echter handig. Iets dat ook soms achteruit gaat bij ouderen, is het geheugen. Gelukkig kan een digitale seniorentelefoon daar prima op inspelen. De meeste telefoons hebben weliswaar een geheugenfunctie, maar een seniorentelefoon maakt er vaak net wat handiger gebruik van. U heeft immers niet altijd 100 geheugens nodig, maar enkele nummers regelmatig wel. U kunt dus bijvoorbeeld een tiental toetsen programmeren en als snelkiestoets gebruiken voor diegene personen die u vaak belt. Zoals hiervoor al vermeld, kunt u dit combineren met een specifiek geluid. Met een seniorentelefoon ziet en hoort u dus onmiddellijk wie u belt, als u althans onderscheidende geluiden koppelt aan personen. Overigens kan dat ook mis gaan, koppel nooit rare geluiden aan familieleden die licht geraakt kunnen zijn.

Uw seniorentelefoon online kopen

Een seniorentelefoon koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij iedereen graag verder bij de aankoop van een telefoon voor mensen met een verminderde zicht- dan wel auditieve functie. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een seniorentelefoon of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt. Aarzel niet, zeker als het om belgemak gaat.

Huistelefoon

Klantenservice & Informatie