Kabels 
Overige Producten 
Account  

Huistelefoon met antwoordapparaat

De nostalgische tijden van draaien aan een schijf zijn reeds lang voorbij, we zijn aanbeland bij de huistelefoon met antwoordapparaat. Eerst hadden we nog de vervanging van de draaischijf door de toetsen. De volgende stap was: ‘weg met dat kabeltje’, opeens kon je door het huis wandelen met de telefoon in je hand. Weer een stap verder kwam de digitalisering en niet één telefoon maar meerdere. Driedelige ‘huistelefoon met antwoordapparaat’-sets zijn tegenwoordig standaard. De steriele LCD-displays zijn vervangen door touchscreens met smartphone faciliteiten. De huistelefoon met antwoordapparaat is ook bruikbaar als babyfoon en om apparatuur te besturen. Lees meer

”Vrij” bellen in huis: huistelefoon met antwoordapparaat

De huistelefoon met antwoordapparaat wordt gewoonlijk ook aangeduid als DECT-telefoon. Waar staat DECT voor? DECT is het acroniem voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Letterlijk ‘digitaal verbeterde kabel-loze communicatie’. Het betreft hier een draadloze telefoonverbinding op de korte afstand. Hier wordt, net als bij GSM, gewerkt met frequenties. Daar waar de mobiele telefonie gebruik maakt van de 2,4 GHz frequentieband, is dat bij DECT de 1,88-1,9 GHz band. Dit is gedaan zodat ze niet interfereren met andere apparaten of anders gezegd, niet andere apparaten storen. Een ‘huistelefoon met antwoordapparaat’-set bestaat uit een basisstation via welke de losse telefoontoestellen communiceren met elkaar of met een gesprekspartner elders in de wereld, net zoals bij de oude vertrouwde telefoon. Het lijmmiddel tussen handsets en basisstation van de huistelefoon met antwoordapparaat bestaat uit een protocol, digitaal voorschrift, waaraan alle fabrikanten zich moeten houden. Op die manier kunt u een huistelefoon met antwoordapparaat van een willekeurige fabrikant kopen en er toch mee bellen met gesprekspartners die een huistelefoon met antwoordapparaat van een andere fabrikant hebben. Dat protocol luistert naar de naam GAP, Generic Access Profile of ‘algemeen toegangsprofiel’. De huistelefoon met antwoordapparaat is niet beperkt tot thuis, u vindt ze ook op het werk.

DECT dekt de lading!

DECT dekt de lading volledig. Het is inderdaad een verbeterde draadloze communicatievorm. Niet alleen verbeterd in technische zin, maar ook in sociaal-communicatieve zin. Je al telefonerend vrij door het huis bewegen maakt het een stuk makkelijker te bellen. Het ‘een momentje, ik moet je even neerleggen’ is niet meer nodig. Maar dit vernuftige huistelefoon met antwoordapparaat is tot meer in staat. Je kunt ermee faxen, ja ook dat bestaat nog anno nu, en internetten. Tegenwoordig wordt de nieuwe DECT-standaard, de New Generation DECT, toegepast die internettelefonie oftewel Voice over IP, VoIP, mogelijk maakt via de huistelefoon met antwoordapparaat. Daarnaast ook IP-diensten als baby monitoring en audio streaming. IP betekent overigens internet protocol, simpel gezegd de voorschriften volgens welk het internet werkt. Bij een huistelefoon met antwoordapparaat testen de handsets, de telefoons waarmee u rondloopt, continu het kanaal dat door het basisstation wordt uitgezonden en dat voor hen bestemd is. Dit heet polling of scanning. U kunt dit versimpeld zien als dat u iedere 30 seconden naar de voordeur rent om te kijken of er iemand voor de deur staat. De tegenhanger is handshaking: je wacht gewoon totdat iemand aanbelt en rent dan naar de deur. DECT gebruikt dit echter niet.

Huistelefoon met antwoordapparaat: ons assortiment

Een DECT telefoon met antwoordapparaat uitzoeken is als het wandelen door een jungle met navigator: je raakt toch de weg kwijt. Daarom navigeren wij u door ons assortiment en nemen u bij de hand door onze wereld van handsets. In grote lijnen zitten de verschillen in de grootte van de beeldschermen, de tijdsduur van de accu, mogelijkheden, aantal handsets en wel of niet eco(nomische stand). De kern van elke huistelefoon met antwoordapparaat is de accu. Dat is altijd weer een thema ongeacht welk product. De kwaliteit van de accu, het aantal keren opladen/ontladen, de gebruiksduur: het zijn terugkerende thema’s waar fabrikanten ook niet altijd al te scheutig zijn met informatie of anderzijds geïdealiseerde informatie. Toch kan men door de bank genomen zeggen dat de accu’s van de ‘huistelefoon met antwoordapparaat’-sets ruim voldoen aan de eisen. Daarbij is er wel nog een onderscheid te maken tussen standby-tijd en spreektijd. De standby tijd is de tijd dat de handset bruikbaar is voordat de accu leeg is, terwijl de spreektijd voor zich sprekend de tijd is dat men daadwekelijk aan één stuk kan bellen. De kwaliteit van de beeldschermen van de ‘huistelefoon met antwoordapparaat’-sets is behoorlijk te noemen. Toetsenborden zijn verlicht en er zijn exemplaren met grote toetsen voor ouderen.

Huistelefoon met antwoordapparaat: mogelijkheden en accessoires

Niet alleen in de hardware onderscheiden zich de toestellen, ook in de software. Onder software worden hier niet alleen de apps verstaan, maar ook het adresboek, de veelheid aan beltonen die u vast kunt leggen, snelkiesfunctie, nummertoekenning voor gesprekken, conferentieschakeling, eco-stand (vermindering van verbruik en nauwelijks straling in standby modus), persoonlijke screensaver, eigen beeldschermachtergrond bepaling, het aantal contacten die u kunt opslaan, nummerherkenning, antwoordapparaat functie, vertrekbewaking, optische oproepnotificatie, logging van gesprekken en de lijst is nog lang. Soms kunnen zelfs die 300 meter die u met een standaard huistelefoon met antwoordapparaat kunt overbruggen niet voldoende zijn. Niet omdat u een kasteel heeft, waar de het toilet 40 kamers van de eetsalon verwijderd ligt, maar omdat wanden met metaal erin een stoorfactor vormen. Die verkleinen namelijk het bereik. Daarom zijn er DECT repeaters. Deze kastjes versterken het verzwakte signaal zodat het ook door handsets die zich verderaf bevinden van het basisstation wordt ontvangen. Daarnaast kunt u bij Allekabels ook terecht voor losse kabels! Wat een toeval. We hebben deze zogenaamde RJ11 telefoonkabels, waarmee u het basisstation verbindt met het telefoonnetwerk, in allerlei lengtes. We hebben zelfs gereedschap en meetapparatuur voor ‘huistelefoon met antwoordapparaat’-sets.

Plaatsing van het basisstation: de stralende kant van DECT

Een minpunt aan de ‘huistelefoon met antwoordapparaat’-sets oftewel DECT-sets is, dat het basisstation zowel zender, ontvanger als oplader is. Deze straalt 24 uur per dag met toch een hoge intensiteit, omdat een afstand van enkele honderden meters tussen het basisstation van de huistelefoon met antwoordapparaat en de handsets moet kunnen worden overbrugd. Niet voor niets staat in de handleiding van een huistelefoon met antwoordapparaat dat het beter is het basisstation niet in de slaapkamer te zetten, een ruimte waar u normaliter minimaal acht uur aan één stuk doorbrengt. Dit vanwege de straling. Niettemin, de ‘huistelefoon met antwoordapparaat’-sets worden al jaren gebruikt en voldoen bovendien aan Europese normen. Maar vertrouwt u het desondanks niet: er zijn inmiddels ‘huistelefoon met antwoordapparaat’-sets verkrijgbaar die alleen stralen als er ook daadwerkelijk gebeld wordt.

Huistelefoon met antwoordapparaat

Een huistelefoon met antwoordapparaat koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een huistelefoon met antwoordapparaat of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar.

Huistelefoon

Klantenservice & Informatie