Kabels 
Overige Producten 
Account  

Draadloze huistelefoon

Een draadloze huistelefoon is inmiddels het meest verkochte type telefoon voor thuis of op het werk, naast de smartphone. Draadloze huistelefoon is inmiddels een beetje een vreemde benaming voor dit type telefoon. Niet alleen zijn de meeste telefoons tegenwoordig draadloos en wordt de bedrade telefoon langzaam maar zeker de uitzondering. Ook wordt dit type telefoon niet enkel thuis gebruikt, maar overal waar telefonie zonder (al te veel) bedrading een uitkomst vormt geïnstalleerd. Wel zijn er verschillen tussen de diverse systemen. Lees meer

Draadloze huistelefoon en DECT telefoon

Elke draadloze huistelefoon heeft vaak toch nog wel wat snoertjes lopen. Het basisstation wordt meestal via een kabel met de netvoeding verbonden. Ook wordt dit station vaak nog via een kabel met het telefoonwandcontact of internetmodem van je telefonieprovider verbonden. U werkt dus, ook bij een draadloze huistelefoon, altijd met een vaste lijn of met een VOIP abonnement van de provider. De handsets vervolgens zijn bij een draadloze huistelefoon natuurlijk wel draadloos. Om dit op zo veilig mogelijke wijze te laten gebeuren, is elke huistelefoon in ons assortiment een DECT telefoon. Een DECT telefoon maakt gebruik van digitale versleuteling, zodat gesprekken via dit type draadloze huistelefoon niet af te luisteren zijn. Ook wanneer iemand precies hetzelfde type DECT telefoon heeft, kan hij of zij toch niet meeluisteren. Bij elke set DECT draadloze huistelefoon worden unieke encryptiesleutels gebruikt. Met een DECT huistelefoon maakt u dus voor elk gesprek gebruik van een afdoende beveiligde verbinding.

Draadloze huistelefoon: basisstation en satelliet

Elke set draadloze huistelefoon beschikt over een of meer handheld toestellen (soms ook nog wel satelliet genoemd) en over een basisstation. Vaak dient dit basisstation maar voor enkele functies zoals opladen en voor de verbinding met het wandcontact of modem. Soms heeft het station echter ook nog andere functies, waarover straks meer. Voor wat betreft de handhelds bij een draadloze huistelefoon zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf. Allereerst zijn dat de functies die te maken hebben met de accu van de draadloze DECT telefoon. Daarbij moet onderscheid worden gemaakt tussen standby tijd en spreektijd. Standby tijd is de tijd dat de handheld draadloze thuistelefoon opgeladen blijft wanneer het apparaat niet op de oplader van het basisstation is geplaatst. Spreektijd daarentegen is de tijd die de draadloze huistelefoon blijft werken wanneer u daadwerkelijk belt. Vaak is de standby tijd het belangrijkste, u belt meestal geen uren achter elkaar. Doet u dat wel, check dan de maximale spreektijd!

Aantal handhelds, variabel en uitbreidbaar

De meeste sets draadloze huistelefoon beschikken over meerdere handhelds naast een basisstation. Veelal kunt u de set echter uitbreiden met meerdere handhelds. Bij elke set staan niet alleen aangegeven hoeveel handhelds standaard worden meegeleverd, maar ook tot hoeveel handhelds het systeem maximaal uitbreidbaar is. U kunt dus starten met een setje met 2 telefoons en dat eenvoudig uitbreiden naar bijvoorbeeld 4. Maakt u gebruik van een draadloze huistelefoon set met veel handhelds, kunt u ook letten op enkele extra’s. Niet elke DECT telefoon heeft dezelfde functies aan boord, u zult dus even voor uzelf op een rijtje moeten zetten waar u precies behoefte aan heeft. Vervolgens maakt u een lijstje met prioriteiten en kiest u uw draadloze huistelefoon. Er zijn bijvoorbeeld sets met een conferentiefunctie waarmee u via de handhelds met elkaar kunt communiceren. Ook kunt u elke handheld DECT telefoon instellen met een eigen ringtone. In grote gebouwen of lange ruimtes herkent u dan aan het geluid of u actie moet ondernemen.

Extra functies draadloze huistelefoon

Ons assortiment DECT telefoon is vrij uitgebreid. Zoals hiervoor al vermeld, kunt u het beste een lijstje met wensen formuleren en aan de hand daarvan kiezen voor een specifieke set DECT telefoon. Veel van de types zijn voorzien van een antwoordapparaat, dat een beller automatisch te woord staat als u niet in staat bent de telefoon op te nemen. Ook kunt u gebruikmaken van nummerherkenning, zodat u in een oogopslag ziet via welk nummer er wordt gebeld. Heeft u namen in uw telefoonboek ingevoerd of gekoppeld met een namenbestand, dan kunt u ook lezen wie er precies belt. Ook kunt u soms gebruikmaken van een babyfoonfunctie, waarmee u een bepaalde ruimte kunt monitoren zoals bijvoorbeeld de babykamer of een andere slaapruimte. De laatste generatie draadloze huistelefoon is voorzien van beter geluid, zoals bijvoorbeeld HD geluid. De verstaanbaarheid van spraak wordt daarmee beter.

Duur of toch niet?

VOIP staat voor Voice Over Internet Protocol, of in gewone Nederlandse taal: bellen over het internet. Internettelefonie is in Europa mogelijk sinds 2000, de eerste aanbieder in Nederland heette destijds RitsTele.com. Zoals u inmiddels wellicht weet, is telefoneren via internet goedkoper dan via een vaste lijn of via een “gewoon” mobiel GSM abonnement. Dat heeft er onder meer mee te pakken dat enkele slimme algoritmes de digitale gesprekken zo hebben weten te comprimeren en verpakken dat er zeer weinig capaciteit op het netwerk nodig is. Het zogenoemde digitale bellen heeft het “analoge” bellen bij veel huishoudens en bedrijven dan ook inmiddels vervangen. Als je de kosten van de aanschaf van een draadloze huistelefoon, digitaal bellen en analoog bellen tegen elkaar afzet, zal zeer vaak de aanschaf van een nieuwe set draadloze huistelefoon verantwoord zijn.

Uw draadloze huistelefoon online kopen

Een draadloze huistelefoon koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een draadloze huistelefoon, DECT telefoon of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij altijd online bereikbaar.

Huistelefoon

Klantenservice & Informatie