Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB stick 8GB

Na de 4GB variant is de USB stick 8GB de uitvoering met de laagste capaciteit. Toch dient deze categorie niet onderschat te worden. Een USB stick 8GB is verkrijgbaar in zowel versie 2.0 als 3.0. Ook bijzondere eigenschappen als extra beveiliging tegen inbreken, extra degelijkheid tegen invloeden van buitenaf en connectoren voor zowel de reguliere maat als mobiele apparaten worden hier aangeboden. Lees meer

USB stick 8GB 2.0 en 3.0 - wat wil dit zeggen?

Van USB, een afkorting van “Universele Seriële Bus”, bestaan diverse versies. Deze versies zijn gekoppeld aan de data-overdrachtssnelheden die gehaald worden. Hierbij is een hoger nummer van de versie altijd sneller dan een lager nummer. In ons geval is een USB stick 8GB 3.0 tot wel tien keer sneller als een versie 2.0. Het mooie is dat er onderlinge compatibiliteit is. Op een computer met een 3.0 bus kan gerust een type met 2.0 aangesloten worden. De snelheid wordt dan bepaald door het apparaat met de laagste versie. Andersom is natuurlijk ook mogelijk. De USB stick 8GB 2.0 in ons assortiment kan, afhankelijk van het model, een leessnelheid halen van 28 MB/s en een schrijfsnelheid van 7,5 MB/s. Voor de USB stick 8GB 3.0 zijn dat een leessnelheid van 120 MB/s en een schrijfsnelheid van 20 MB/s. Het grootste snelheidsverschil tussen de versies is dus te zien bij het lezen. Zeker iets om rekening mee te houden als er grote bestanden opgeslagen en gelezen worden.

Laat uw opgeslagen data niet verloren gaan

Hoe veilig zijn mijn gegevens op een USB stick 8GB? Gelukkig zijn onze modellen degelijk van bouw en, afhankelijk van het type, uitgevoerd met slimme beveiliging tegen inbreken. Speciaal voor omgevingen waar trillingen, stof en vocht kunnen voorkomen is het raadzaam een USB stick 8GB te gebruiken met COB. Deze afkorting staat voor “Chip On Board” en betekent dat de geheugenchip direct op de printplaat zit bevestigd, dus niet via een sokkeltje. Het voordeel hiervan is dat de chip veel steviger zit, beter gekoeld wordt en minder gevoelig is voor mechanische invloeden van buitenaf. Wilt u optimaal beschermd zijn tegen inbraak op uw USB stick 8GB, kies dan een model met AES 256 bit hardware schijfversleuteling in de XTS modus. Als bijzondere feature geldt de automatische formattering na 10 mislukte inlogpogingen, waarbij uw opgeslagen data gewist worden en niet in ongewenste handen kunnen vallen.

Bijzondere uitvoeringen: multitalenten en leuke uitvoeringen

Vindt u het soms onhandig om data over te brengen tussen uw pc en uw mobiele apparatuur? Met de USB stick 8GB OTG is dit probleem opgelost. Dit type beschikt namelijk zowel over een connector voor uw pc als eentje voor uw mobiele apparaat. Data die u er op zet met uw pc kunt u probleemloos bekijken met uw tablet of smartphone, mits de juiste software geïnstalleerd, en omgekeerd. Een echte multi talent. Heel handig en geen gedoe meer met extra kabeltjes en dergelijke. Als u een normale USB stick 8GB te saai vindt, kijk eens naar onze collectie leuke sticks. Deze zijn uitgevoerd als een grappig figuurtje zoals bijvoorbeeld een tekenfilmpersonage of een smiley. Technisch gezien zijn het volwassen producten die qua functionaliteit niet onderdoen voor de conventionele modellen.

USB Stick

Klantenservice & Informatie