Filters
Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Stick - 4 GB

De opslagcapaciteit van USB sticks is in de loop der jaren spectaculair gestegen. Wat echter vaak vergeten wordt is dat voor minder veeleisende toepassingen het helemaal niet nodig is om veel geld uit te geven aan een peperdure hoge capaciteit USB stick. Voor mensen die bijvoorbeeld vooral tekstdocumenten willen opslaan is een goedkope USB stick 4 GB al ruim voldoende voor een groot aantal bestanden. Dat geldt ook voor het uitwisselen van data zonder een netwerk. Bij Allekabels vindt u een aantal prima USB sticks van 4GB. Lees meer

USB versie in relatie tot lees- en schrijfsnelheid

Een USB stick 4GB werkt met USB versie 2.0. Wat betreft ons assortiment betekent dit dat, afhankelijk van het artikel, een leessnelheid tot 18 MB/s en een schrijfsnelheid tot 7,5 MB/s gehaald wordt. Voor de doeleinden waar deze producten voor gebruikt worden, de minder veeleisende toepassingen, zijn dit prima specificaties. Werkt de poort van uw computer met een hogere versie, bijvoorbeeld 3.0, dan kan het lonend zijn te kiezen voor een type dat met deze hogere versie werkt. Dit omdat met versie 3.0 hogere lees- en schrijfsnelheden gehaald kunnen worden. Een USB stick 4GB met versie 2.0 werkt overigens gewoon op een poort met een hogere versie. Ze zijn wat dat betreft volledig compatibel. Het is wel zo dat de laagste versie in de keten de snelheid bepaalt. Ook als u een nieuwe computer gaat kopen met een 3.0 poort, dan kunt u uw USB stick 4GB 2.0 gewoon blijven gebruiken. U maakt dan alleen geen gebruik van de mogelijkheid sneller data over te zetten.

Uw data goed beschermd

Een USB stick 4GB is via vrij toegankelijke software makkelijk te beveiligen tegen het wissen van de opgeslagen informatie. Waar ook over nagedacht dient te worden is de mechanische beveiliging en de beveiliging tegen verlies. Met de mechanische veiligheid worden de bouw en bescherming tegen invloeden van buitenaf bedoeld. Onze modellen zijn uitgevoerd met een solide behuizing en een beschermkapje over de contacten. Het kapje zorgt ervoor dat er geen viezigheid op de contacten gaat zitten, wat een verstoord signaal ten gevolg heeft. Om de USB stick 4GB te beschermen tegen verlies, het is immers maar een klein apparaatje, is deze voorzien van een oogje om een draagkoord aan te bevestigen. Wellicht een klein en onbeduidend detail, maar mensen die hun USB stick 4GB wel eens kwijt zijn geweest weten wel beter. Let er bij uw keuze dus op dat het gewenste artikel voorzien is van de nodige beschermingsmaatregelen.

Wanneer heeft u meer GB nodig?

Het kan zijn dat een USB stick 4GB ruimschoots voldoende voor u is. Dan is er uiteraard geen noodzaak om tot de koop van een duurder exemplaar over te gaan. Weet u niet zeker of een USB stick 4GB voldoende capaciteit voor u heeft, dan raden wij u altijd aan voor een type met een groter geheugen te gaan. Voor een minimale meerprijs kunt u al een stick met een capaciteit van 8 GB aanschaffen. Dubbel zoveel ruimte voor slechts een beetje meer geld. Neem daarom de tijd om specificaties en prijzen eens rustig met elkaar te vergelijken. In onze webwinkel vindt u ons assortiment sticks netjes gerangschikt en voorzien van een duidelijke weergave van de belangrijkste specificaties. Neem ook de tijd om eens rustig de adviesteksten te lezen. Blijven er nog vragen bestaan, dan bent u altijd welkom met uw vragen.

USB Stick

Klantenservice & Informatie