Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C Kabel - USB 3.1

Met de introductie van de USB C-kabel is USB 3.1 gelanceerd, inclusief hogere datasnelheden. De USB C-connector hoort bij deze overdrachtsstandaard, een USB C-kabel ondersteunt dan ook de USB 3.1-snelheden. Welke USB 3.1-kabel heeft u nodig? Lees meer

Andere artikelen van USB C Kabel

Kiezen aan de hand van snelheid

Door de komst van de USB-C-stekker met ingebouwde chip kan een fabrikant zelf kiezen tot welke maximale snelheid een kabel gebruikt kan worden. Die specificatie wordt vervolgens in de chip gezet. Let bij het kiezen van een USB C-kabel dus niet zozeer enkel op de USB-versie maar vooral ook op de maximale snelheid van de kabel.

Kiezen aan de hand van generatie

De maximale snelheid wordt ook aangegeven via de generatie-aanduiding. Er zijn drie generaties gen 1, gen 2 en gen 2 x 2, met een snelheid van 5, 10 en 20 Gb/s. In onderstaande tabel vindt u de maximale snelheid en de gebruikte benamingen terug om te bepalen welk type kabel u nodig heeft.

SNELHEID OUDE BENAMING NIEUWE BENAMING USB SPECIFICATIE
5 Gb/s USB 3.1 Gen 1 USB 3.2 Gen 1 USB 3.0
10 Gb/s USB 3.1 Gen 2 USB 3.2 Gen 2 USB 3.1
20 Gb/s niet van toepassing USB 3.2 Gen 2 x2 USB 3.2

Aanduiding en compatibiliteit

Bij elke USB C-kabel geven wij zoveel mogelijk direct de maximale snelheid van een kabel aan en indien bekend ook de generatie en USB-versie. Is een van deze niet aangegeven, dan kunt u met bovenstaande tabel altijd de maximale overdrachtssnelheid en generatie opzoeken. Tot slot: deze normen zijn backward compatible, een kabel met een hogere subnorm zoals 3.1 kan ook gebruikt voor een aansluiting met een lagere subnorm bijvoorbeeld 3.0. Er kan dan wel een lagere maximale snelheid bereikt worden.


Klantenservice & Informatie