Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C Kabel - Muis

Een USB-C-muis heeft twee voordelen ten opzichte van een gewone muis. Ten eerste is de connector bijzonder klein, ten tweede is de connector omkeerbaar. Omdat een muis vaak wordt in- en uitgestoken, is dit handig. Welke USB-C-muis kunt u het beste kiezen? Lees meer

Andere artikelen van USB C Kabel

Kenmerken USB-C-muis

Een USB-C-muis is uitgerust met de nieuwste USB-connector en ook meestal voorzien van een moderne optische sensor. Het aantal DPI, dit is een afkorting voor dots per inch, heeft te maken met de gevoeligheid van de muis. Hoe hoger deze instelbaar is, hoe meer de cursor reageert op bewegingen. Hoe hoger de DPI, hoe sneller het reactievermogen. Dat is voor tekstverwerken niet nodig, voor gaming echter noodzakelijk.

Bedraad of draadloos?

Een draadloze muis was vroeger duurder dan een bedrade, inmiddels is dat verschil verwaarloosbaar. Het gaat er dus bij uw keuze om wat u fijner vindt. Bij de bedrade USB-C-muis is de muis direct met de USB-C-connector verbonden. Bij de draadloze variant is de draadloze ontvanger voorzien van de USB-C-connector. De bedrade variant is ook wel voorzien van een verloopstuk van USB-C naar USB-A, zodat u de muis op meerdere apparaten kunt gebruiken.

Handige stekker

Een USB-C-aansluiting kan door zijn kleine formaat in allerlei soorten apparaten worden ingebouwd, ook die met bescheiden afmetingen. Het is een kleine platte stekker die 8,4 millimeter breed en 2,6 millimeter dik is, piepklein dus. Dit is een groot voordeel bij apparaten die u regelmatig afkoppelt en weer aansluit, zoals een USB-C-muis.


Klantenservice & Informatie