USB C naar USB A Adapter

Op werkdagen vVoor 22u besteld, morgen in huis.
  • Kleur:
voorraad: 7.622
€ 3,99 (Incl. BTW)
Productcode: 2266918
Meer artikelen? Meer korting!
Aantal 1-9: € 3,99Aantal 10-49: € 3,85Aantal 50-249: € 3,51Aantal 250+: € 3,19
Meer informatie over dit product

Veel apparaten worden door middel van een USB-kabel verbonden met een computer. Dit zijn apparaten zoals printers, toetsenborden, muizen, scanners en harde schijven. De technologie voor dit type verbinding is sinds de invoering meerdere malen verbeterd en aangepast. Zo zijn er typen USB-aansluitingen voor snelle dataoverdracht en bestaan er veel verschillende soorten connectoren. Omdat veel laptops, tablets en smartphones tegenwoordig zijn uitgerust met een type C-aansluiting, kan er gebruik worden gemaakt van deze witte USB-C naar -A adapter. Hiermee is het mogelijk om een apparaat dat gebruikmaakt van een standaard A-connector aan te sluiten op een type-C-poort.

Technische specificaties

Dit product beschikt over een stekker en een ingang. De connector is zeer klein en compact met een afmeting van 8,4 millimeter in de breedte en een dikte van 2,6 millimeter. De connector zelf beschikt over een 24-pins aansluiting en kan aan beide zijden gebruikt worden. Doordat de onderkant en de bovenkant hetzelfde zijn, maakt het niet uit op welke manier de C-connector in de ingang wordt geplaatst.

Overige eigenschappen

Dat geldt niet voor de aansluiting aan de andere kant van deze USB-C naar USB-A-adapter. Dat is een type-A-aansluiting waarop de bekende connector kan worden aangesloten. De type A-stekker is het meest gebruikte model en kan maar op 1 manier worden aangesloten. Op deze vrouwelijke aansluiting kan een apparaat zoals een externe harde schijf, toetsenbord, muis of printer worden aangesloten. Voor de overdracht van gegevens wordt er gebruikgemaakt van USB 3.0. Dit maakt het mogelijk om bestanden over te zetten met een snelheid tot maximaal 5 Gbit per seconde. Hiervoor moet de connectie die gebruikt wordt wel geschikt zijn voor versie 3.0 of 3.1.

Overige informatie

Het is mogelijk om de adapter te gebruiken in combinatie met apparaten die voorzien zijn van versie 2.0. Hierdoor gaat de kwaliteit van de gegevens niet achteruit, maar zal de snelheid voor dataoverdracht wel stukken lager liggen dan 5 Gbit per seconde. De behuizing van de adapter is gemaakt van kunststof. Deze adapter is uitgevoerd in de kleur wit en via onze winkel is het ook mogelijk om dezelfde adapter te kopen die voorzien is van een zwart gekleurde behuizing.

Specificaties

Aansluiting inputUSB C male
Aansluiting outputUSB A female
KleurWit
MerkGoobay
Spanning5 Volt
Type stroomvoorzieningUSB
Max. overdrachtssnelheid5 Gb/s
KeurmerkCE
Productcode: 2266918
Andere producten in deze categorie