Kabels 
Overige Producten 
Account  

Coax grondkabels

Wanneer een coax kabel op een plek gelegd moet worden waar deze blootgesteld wordt aan vocht, zoals onder de grond, dan kunt u hiervoor geen standaard coaxiale kabel gebruiken. Deze zijn namelijk niet goed bestand tegen een langdurige blootstelling aan vocht. Om deze reden moet u een coax grondkabel gebruiken. Deze speciale coax kabel voor in de grond heeft een dikke laag isolatiemateriaal die bestand is tegen de schadelijke invloeden van water en tegelijkertijd ook zorgt voor een optimale bescherming tegen storingen. Lees meer

Groene coax grondkabel

Coax grondkabels zijn makkelijk te herkennen aan het buitenste isolatiemateriaal dat groen van kleur is. Internationaal is afgesproken om de groene kleur te gebruiken voor dit type coax kabels. De coax grondkabel groen heeft een dikkere laag isolatiemateriaal om de binnen- en buitengeleiders tegen water en andere weersomstandigheden te beschermen. Als u een coax kabel onder de grond wilt leggen, dan is een bescherming tegen vocht noodzakelijk. Als water in aanraking komt met de metalen geleiders in de coaxiale kabel zal dit het verzonden signaal verstoren en tevens zorgen voor corrosie. Waar niet iedereen meteen aan denkt is het feit dat de coax grondkabel buitenshuis ook aan koude of hoge temperaturen kan worden blootgesteld. Omstandigheden die binnenshuis geen probleem vormen. De dikke laag isolatiemateriaal beschermt daarom ook tegen deze temperaturen. Een coax grondkabel weerstaat temperaturen van -20 tot 70 graden Celsius zonder dat dit problemen oplevert voor de kabel of het over te brengen signaal.

Niet alleen voor aanleg in de grond

De naam coax grondkabel geeft natuurlijk al aan waar deze voornamelijk voor gebruikt wordt. Namelijk voor de situaties waarin het nodig is een coax kabel onder de grond aan te leggen. Dit is onder andere het geval als u in een tuinhuisje de beschikking over een coax signaal wilt hebben om bijvoorbeeld hier een televisie te installeren. U laat dan een coax grondkabel vanaf het AOP (Abonnee Overname Punt) in de woning naar de gewenste locatie buitenshuis lopen en werkt deze netjes weg onder de grond. De coax grondkabel is echter niet alleen voor aanleg in de grond bedoeld. De bestendigheid tegen de verschillende weersinvloeden die onder de grond voorkomen kunnen zich namelijk ook op andere plekken voordoen. Zo kan het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om een coax kabel door de kruipruimte onder een huis te laten lopen. Daar heeft u soms met vochtiger omstandigheden te maken en daarom wordt ook daar een coax grondkabel gebruikt. Wilt u een kabel langs de buitenkant van uw huis laten lopen, kies coax grondkabel.

Coax grondkabel specificaties

De dikte van de buitenste laag isolatiemateriaal is niet de enige specificatie die belangrijk is bij het kopen van een coax grondkabel. Om er zeker van te zijn dat het signaal van uw kabelprovider zo zuiver mogelijk overgebracht wordt, moet u ook op andere specificaties letten zoals u dit ook zou doen bij het kopen van iedere andere coax kabel in onze webshop. Zo is bijvoorbeeld de impedantie van belang om te bepalen hoeveel signaalverlies er optreedt wanneer een lange kabel nodig is om het aansluitpunt te bereiken. De demping in dB die optreedt na 100 meter is om dezelfde reden van belang. Tevens is het handig om te weten voor welke frequenties de coax grondkabel geschikt is. Het frequentiebereik voor digitale televisie zal in de toekomst namelijk naar 1700MHz worden opgeschroefd. Om voorbereid te zijn op de toekomst moet u een kabel kopen die geschikt is voor minimaal deze en liefst een nog hoger frequentiebereik. Dit is belangrijk als de coax grondkabel in de grond wordt gelegd en niet makkelijk te vervangen is.

Aantal meters bestellen die u nodig heeft

Bestelt u coax grondkabel per meter, dan kunt u precies het aantal meters bestellen dat u nodig heeft. Indien u een zeer grote lengte nodig heeft, dan is het ook mogelijk om een complete rol te bestellen. Hier zit 500 meter kabel op gerold. Dit is dan ook de maximale lengte die als een enkel stuk geleverd kan worden. Houd overigens wel rekening met het feit dat een coax grondkabel door de dikke laag isolatiemateriaal niet in een scherpe bocht is te buigen. Als u een bocht moet maken in de kabel om de gewenste coaxiale verbinding tot stand te brengen, dan moet u hiervoor een aantal extra centimeters bij de lengte optellen. U kunt beter een extra meter coax grondkabel kopen, dan achteraf moeten constateren dat u lengte tekortkomt. Wanneer u de coax grondkabel thuis ontvangt en op de plek legt waar u deze wilt hebben, dan kunt u deze makkelijk op maat knippen en prepareren met een hiervoor geschikte coax stripper voor de montage van een IEC of F-connector stekker. De juiste coax stripper voor deze kabel bestelt u in een koop online mee.

Voordelen coax grondkabel met Kabel Keur

De coax grondkabel die u in onze webshop kunt kopen is Kabel Keur gecertificeerd. Dit wil zeggen dat de coax kabel voor in de grond voldoet aan de strenge eisen die de Nederlandse kabelbedrijven hebben opgesteld voor producten die gebruikt worden om het coax signaal naar een digitale televisie te verzorgen. De kabelbedrijven zijn er bij gebaat dat het signaal zo zuiver mogelijk wordt overgebracht, zodat u de beste beeldkwaliteit op uw televisie te zien krijgt en optimaal kunt genieten van de diensten die u bij het kabelbedrijf afneemt. Het voornaamste voordeel van een coax grondkabel met Kabel Keur is daarom dan ook dat u gegarandeerd een kwaliteitsproduct in huis haalt die aan de hoogste standaarden voldoet. Het keurmerk geeft u ook de garantie dat de kabel getest is of deze geschikt is voor het benodigde frequentiebereik en - zeker in het geval van een coax grondkabel - ook of deze voldoende en vooral ook de juiste bescherming biedt tegen vocht en temperaturen gedurende korte of langere tijd.

Uw coax grondkabel online kopen

Een coax grondkabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Coax Kabel

Klantenservice & Informatie