Kabels 
Overige Producten 
Account  

Media Player

Mediaplayer, u kunt er van alles mee!

Een mediaplayer zou u met gemak kunnen verwisselen met een bluray speler, dvd-speler of cd-speler. Hoewel er overlappingen zijn, zijn er meer verschillen dan overeenkomsten. Zo werkt een mediaplayer niet met schijfjes zoals cd’s en dvd’s, maar met bestanden die de speler ofwel direct van internet haalt of van een harde schijf. Een media player is dan ook standaard via ethernet of draadloos met internet verbonden. Mediabestanden worden vervolgens afgespeeld op een extern apparaat dat video en/of audio kan weergeven. Zo kunt u audiobestanden middels een media player weergeven op uw stereo- of surroundinstallatie, terwijl u de videobeelden weergeeft op bijvoorbeeld een TV, plasmascherm of beamer.

PC on a stick

Miniaturisatie, of het verkleinen van apparaten, vindt tegenwoordig overal plaats, dus ook bij de mediaplayer. De voorlopig kleinste mediaplayer past op een stick en wordt ook wel PC on a stick genoemd. Die vlag dekt ook wel de lading: op een enkele USB stick zit een heel computersysteem. Zoals vrijwel alle computers, werkt ook de PC on a stick als mediaplayer. U kunt kiezen tussen diverse besturingssystemen, zoals Android, Windows 10 en Chrome OS. Sommige besturingssystemen komt u tegen op de USB sticks, andere zijn ingebouwd in de media player in een kastje. Uiteraard zijn er ook meerdere types media player met IOS voor Apple.

Mediaplayer: afstandsbediening, toetsenbord en muis

Een mediaplayer is per definitie een modern vormgegeven klein kastje. Om toch alle functies te kunnen benutten, maakt het apparaat vrijwel altijd gebruik van externe hulpmiddelen. De meeste mediaplayers worden geleverd met een afstandsbediening. U kunt er verder muizen en toetsenborden op aansluiten, via USB docks of via bluetooth. De meeste mediaplayers hebben de mogelijkheid om via USB sticks of SD kaarten ook bestanden uit te wisselen. Met bijvoorbeeld een PC on a stick gekoppeld aan een draadloze muis en toetsenbord haalt u een qua functionaliteit en uitbreidbaarheid uit de kluiten gewassen mediasysteem in huis dat met het grootste gemak in een schoenendoos past. Én alle denkbare mediabestanden kan afspelen.

GB en K

De kwaliteit van mediabestanden is ook anno nu nog steeds afhankelijk van de grootte van het bestand. Een mediabestand met meer detaillering vergt nog steeds meer data, die ergens opgeslagen moeten worden. Een media player heeft altijd een geheugenopslag. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mediaplayer met 32GB opslagcapaciteit. Deze capaciteit kunt u uiteraard uitbreiden, via SD kaarten en/of via internet. Waar u wel even rekening mee moet houden, is welke soort bestanden u weer wil geven. De recente 3D en 4k bestanden zijn dataverslinders. Lees altijd de betreffende productpagina goed door of de door u geselecteerde media player wel overweg kan met deze grote hoeveelheden data of dat u misschien een tussenoplossing moet kiezen, bijvoorbeeld een externe harde schijf of opslag in de cloud.

Uw mediaplayer online kopen

Een mediaplayer koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een mediaplayer of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie