Kabels 
Overige Producten 
Account  

iPad Air kabel

iPad Air kabels: de Lightning connector

Onder een iPad Air kabel of iPad Air 2 kabel verstaan de meeste mensen een kabel met aan de ene kant de zogenoemde Lightning connector en aan de andere kant een USB A connector. Deze kabel is op vrijwel alle USB opladers en powerbanks te gebruiken en is daardoor de meest voorkomende iPad Air kabel. De Lightning connector is ontworpen door Apple voor het overdragen van data en het opladen van hun producten. Het is een 8-pins connector die digitale signalen kan versturen en ontvangen. In tegenstelling tot de eerdere connector van Apple, de 30-pins Dock connector, heeft de connector van de iPad Air kabel geen duidelijke onder- of bovenkant, u kunt de kabel op beide manieren insteken. Hierdoor hoeft u niet na te denken voordat u de iPad Air kabel in een apparaat steekt. Onze iPad Air en Air 2 kabels behalen de USB 2.0 overdrachtssnelheid en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een iPad Air kabel met nylon coating voor extra stevigheid.

Opladers voor elke gelegenheid

Met een iPad Air kabel met USB A aansluiting kunt u niet alleen data overdragen naar bijvoorbeeld een laptop of pc, deze kabels worden voornamelijk gebruikt voor het opladen van apparaten met USB laders. Dit kunnen thuisladers zijn die u in het stopcontact steekt en vervolgens door middel van uw iPad Air kabel verbindt met het op te laden apparaat, maar ook powerbanks en autoladers met USB A aansluiting zijn in ons assortiment te vinden. Neemt u zo’n autolader en een iPad Air kabel mee onderweg, dan kunt u via de sigarettenaansteker in uw auto altijd uw iPad Air of iPad Air 2 opladen en komt u nooit zonder stroom te zitten. Met een opgeladen powerbank en een iPad Air of iPad Air 2 kabel heeft u zelfs niet eens meer een stopcontact of sigarettenaansteker nodig, u laadt uw iPad dan op elk gewenst moment op met de stroom op de powerbank. Uiteraard moet de powerbank zo nu en dan wel opgeladen worden, wat dan weer met een thuislader of met een autolader kan.

Ook iPad Air kabels: VGA, HDMI en Jack

Naast de oplaadkabels die de meeste mensen voor ogen hebben als het om iPad Air kabels gaat, vindt u in ons assortiment ook verschillende andere iPad Air kabels. Denk bijvoorbeeld aan 3.5 mm Jack kabels om uw iPad aan te sluiten op een geluidssysteem of autoradio met een aux uitgang. Deze iPad Air kabels zijn er ook in verlengde versie om grotere afstanden te overbruggen, zo hoeft u niet per se met uw iPad direct naar de geluidsinstallatie te blijven zitten. Wilt u niet alleen audio afspelen op een ander apparaat, maar ook video? Bekijk dan onze VGA en HDMI iPad Air kabels. Deze maken het mogelijk op de iPad aan te sluiten op een monitor, televisie of beamer. Een film kijkt op het grote scherm toch net wat lekkerder weg dan op de iPad. Met onze iPad Air kabels is dit allemaal geen probleem.

Uw oude apparaten, kabels en opladers gebruiken

Maakte u eerder gebruik van een oudere versie van de iPad, waarbij nog een 30-pins Dock connector van toepassing was? Of heeft u nog opladers met een micro USB aansluiting liggen? Niet getreurd, u hoeft deze apparaten niet zomaar weg te gooien. In ons assortiment vindt u namelijk ook iPad Air kabels met aan de ene kant een Lightning- en aan de andere kant een 30-pins connector, zodat u bijvoorbeeld uw oudere audio accessoires gewoon nog kun aansluiten (mits deze accessoires door de iPad Air ondersteund worden). Ook uw opladers met micro USB aansluiting hoeven niet verloren te gaan. In 2009 heeft de Europese Unie namelijk geprobeerd om de micro USB aansluiting in te voeren als nieuwe standaard. Dit werd met name geïntroduceerd om chemisch afval te reduceren door te voorkomen dat mensen al hun opladers weg moeten gooien als ze op een ander merk telefoon of tablet overstappen. Apple heeft uiteindelijk niet gekozen voor een iPad Air kabel met micro USB aansluiting, maar heeft in plaats daarvan een koppelstuk ontworpen waarmee u een micro USB kabel alsnog kunt aansluiten op de Lightning connector. Ook deze koppelstukken kunt u uiteraard bij ons bestellen.

iPad Air accessoires

Natuurlijk heeft u naast iPad Air kabels ook diverse accessoires nodig om het maximale uit uw iPad te halen. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een autolader en een iPad Air kabel om in de auto op te laden, dan is een tablethouder voor in de auto ideaal om de iPad in te klemmen. Deze houders hebben wij ook in uitvoeringen die aan de achterkant van de hoofdsteun in de auto bevestigd kunnen worden. Zet u een filmpje op, dan zijn de kinderen op de achterbank de hele reis stil. Liever zelf wat stilte om u heen? Schaf dan een goed paar iPad Air oortjes aan voor onderweg, maar ook voor thuis in de woonkamer. Zo heeft niemand last van uw geluid, maar nog belangrijker, u heeft ook geen last van geluiden in uw omgeving. Vindt u het werken met een touchscreen maar een gepriegel of bent u niet zo gecharmeerd van vette vingervlekken op het beeldscherm, dan is het verstandig ook een iPad Air stylus aan te schaffen. Deze en vele andere accessoires vindt u ook terug in ons assortiment iPad Air kabels.

Uw iPad Air kabel online kopen

Een iPad Air kabel of iPad Air 2 kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een iPad Air kabel of iPad Air 2 kabel of accessoires, of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie