Kabels 
Overige Producten 
Account  

PS4 controller

Verschillen PS3 en PS4 controller

Wanneer u een nieuwe PS4 controller nodig heeft, dan kunt u helaas niet het oude exemplaar van uw PS3 erbij pakken. De Playstation 3 controllers zijn namelijk niet compatibel met de nieuwe gameconsole van Sony. Dit komt door een aantal significante verschillen tussen de PS3 en PS4 controller. Voor de PS4 wordt de Dualshock 4 controller gebruikt. Het voornaamste verschil valt direct op wanneer u de Playstation 4 controller voor het eerst onder ogen krijgt. In het midden van de controller zit namelijk een groot touchpad dat u kunt bedienen door hier met uw vingers overheen te swipen. Een ander verschil is dat de Start en Select buttons verdwenen zijn. Hiervoor in de plaats zijn de Share en Options buttons gekomen. Dit zijn de verschillen die ervoor zorgen dat u per se een Playstation 4 DualShock controller nodig heeft om in staat te zijn om op de console te gamen. Er zijn nog meer verschillen in deze verbeterde versie van de PS4 controller. Zo zijn bijvoorbeeld de analoge sticks en de schouderknoppen sterk verbeterd.

Playstation 4 controller uitvoeringen

In het assortiment van Allekabels vindt u PS4 controllers in verschillende uitvoeringen. Zo is bijvoorbeeld de originele DualShock 4 controller van Sony in verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om uit verschillende modellen te kiezen. Je keuze kan onder andere vallen op de originele PS4 controller Dualshock gemaakt door Sony zelf en een alternatief is een Playstation 4 controller die niet door Sony is gemaakt, maar door een externe fabrikant met een officiële licentie voor de productie van PS4 controllers. In dit laatste geval zijn dit vaak afwijkende modellen met geavanceerde extra opties die de besturing van een game makkelijker kunnen maken. Dit is echter niet altijd het geval. Er zijn ook externe fabrikanten die juist een versimpelde versie van de PS4 controller maken. Een budget uitvoering die enkele tientjes goedkoper is dan het origineel van Sony. Zit hier nog niks naar uw smaak tussen, dan koopt u een skin of een accessoirepakket waarmee u een unieke uitvoering van uw PS4 controller maakt.

Originele PS4 controller Dualshock

De meeste mensen die een PS4 controller kopen, kiezen voor het originele model zoals Sony dat ook standaard bij de gameconsole levert. Een populaire keuze want de officiële controller voor de Playstation 4 is op veel punten verbeterd van het vorige model. De PS4 en dus ook de Playstation 4 controller zijn nu een aantal jaren oud en daardoor is er ook al een tweede versie van de Dualshock 4 controller op de markt gekomen. De originele PS4 controller is samen met de console in 2013 gelanceerd en heeft het modelnummer CUH-ZCT1. In 2016 heeft Sony de Slim en Pro versie van de PS4 uitgebracht en daarbij ook een verbeterde uitvoering van de Playstation 4 controller. Deze uitvoering heeft het modelnummer CUH-ZCT2 en wordt ook wel een Playstation 4 Pro controller genoemd. Qua uiterlijk verschillen de twee modellen nauwelijks van elkaar. De enige verschillen zijn dat de lightbar een andere positie heeft gekregen, bedrade communicatie is nu mogelijk via een USB kabel en analoge sticks zijn bedekt met een betere kwaliteit rubber om de grip te verbeteren. Dit was namelijk een van de weinige klachten die gebruikers hadden over het eerste model PS4 controller.

Externe fabrikant met officiële licentie

Naast de originele Sony modellen kunt u ook een Playstation 4 controller kopen die gemaakt is door een externe fabrikant. Deze third party leveranciers hebben wel een officiële licentie voor het fabriceren van de PS4 controller. Uiteraard mogen zij niet het product van Sony een op een kopiëren. Zij moeten hun eigen twist aan de controllers geven. Daardoor krijg je een PS4 controller met unieke karakteristieken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een luxe model te kiezen dat is gemaakt in samenwerking met enkele van de beste e-sporters ter wereld om u de best mogelijke gebruikservaring tijdens het gamen te bieden. Deze Playstation 4 controller is een stuk duurder dan het originele model, maar komt wel met verschillende extra functionaliteiten. Zo is onder andere het design aangepast waardoor de controller beter in uw handen ligt en verder heeft u de beschikking over extra knoppen waarvan u zelf kunt instellen wat de functie hiervan is. Daarnaast zijn er nog externe fabrikanten die juist ervoor hebben gekozen om een goedkopere PS4 controller op de markt te brengen. Let wel op dat deze budget opties meestal geen touchpad hebben, soms lastig voor een game.

Controller voor Playstation 4 Pro

Door de komst van de Playstation 4 Pro is bij veel mensen ook het vermoeden ontstaan dat er een PS4 controller pro is uitgekomen. Dit is echter niet het geval. Met de komst van de Playstation Pro en Slim is er door Sony wel een nieuwe controller op de markt gebracht. Dit is echter de tweede versie van de standaard DualShock 4 controller. Het is geen speciale Pro uitvoering, alhoewel de PS4 controller soms wel zo door mensen genoemd wordt. De waarheid is dat Sony geen Pro controller heeft, zoals Microsoft de Xbox One Elite controller heeft. Wanneer u graag een professionele standaard voor uw PS4 controller wilt, dan kan u het beste kiezen voor een van de highend Playstation 4 controllers van een externe fabrikant. Deze zijn speciaal gemaakt voor gamers die het spelen op een PS4 als een professional willen benaderen. Deze PS4 controllers zijn dan ook vervaardigd uit hoogwaardige materialen en komen met allerlei extra functionaliteiten die je niet tot je beschikking hebt op de Playstation 4 controller gemaakt door Sony.

PS4 controller draadloos of bedraad

De standaard PS4 controller die door Sony bij de gameconsole geleverd wordt, is draadloos. Dit is makkelijk tijdens het gebruik want u heeft dan geen last van draden die in de weg zitten tijdens het gamen. Bovendien kunt u gemakkelijk waar u maar wilt in de kamer gaan zitten, omdat de afstand niet gelimiteerd wordt door de lengte van de kabel die naar de PS4 controller loopt. De vernieuwde tweede versie van de Playstation 4 controller is nog altijd draadloos, maar heeft ook de optie om het gebruiksvoorwerp bedraad te gebruiken. De directe aansluiting met de gameconsole heeft vaak de voorkeur vanwege een aantal voordelen die dit met zich meebrengt. De voornaamste reden is dat u door deze directe verbinding geen last heeft van zogenoemde “lag” tijdens het gamen. Dit is een lichte vertraging in de reactiesnelheid. Het gaat om een minuscuul verschil van honderdsten of duizendsten van een seconde. De lag kan echter bij het spelen van shooter games wel het verschil zijn tussen een extra kill of zelf gedood worden. Een ander voordeel van een bedrade PS4 controller is dat u niet onverwacht met een lege accu te maken krijgt, omdat u vergeten bent om deze op de Playstation 4 controller oplader te plaatsen. Zoals elke gamer weet, komt dat nogal eens voor in de hitte van het gevecht.

Headset op PS4 controller aansluiten

Een verschil tussen de PS3 en PS4 controller die we tot nu toe nog niet besproken hebben is de mogelijkheid om een headset op de controller aan te sluiten. Dit is een handige feature die goed van pas komt tijdens het gamen. Aan de onderzijde van de Playstation 4 controller zit een 3.5 mm jackaansluiting. Dit is de standaard pinaansluiting waar de meeste koptelefoons en headsets gebruik van maken. Het aansluiten van de headset is zeer eenvoudig. U duwt simpelweg de jackplug aan het uiteinde van de kabel van uw headset, in de aansluiting aan de onderzijde van uw PS4 controller. Vervolgens kunt u in het menu van de Playstation 4 nog instellen of u enkel de chat audio of alle audio van de game door uw koptelefoon wilt horen. De chat audio optie is handig als u een headset heeft met mono geluid. U hoort dan namelijk de game audio nog door de speakers van uw televisie of surround set en de chat van uw medespelers door het oor dat bedekt wordt door de koptelefoon. Doordat de PS4 controller draadloos is, kunt u met deze setup ook met uw bedrade headset gewoon door de kamer bewegen.

Accessoire sets, skins en starter pack van een Playstation 4 controller

Wilt u uw PS4 controller een uniek uiterlijk geven of voorzien van extra bescherming tegen beschadigingen? Dan kunt u bij ons ook een accessoire set of skin voor de PS4 controller kopen. Een Playstation 4 controller accessoire set bestaat uit onder andere een skin die u over de Dualshock 4 kunt plaatsen en enkele andere losse onderdelen zoals nieuwe rubberen thumb grips voor de analoge sticks. Het is daardoor ook een goede aankoop als deze onderdelen van uw PS4 controller versleten zijn. Tijdens het gamen zal de Playstation 4 controller onvermijdelijk beschadigingen oplopen. Het gebruiksvoorwerp wordt intensief gebruikt en valt ook regelmatig een keer op de grond. Wat extra bescherming voor de PS4 controller is daarom geen overbodige luxe. Deze bescherming kunt u realiseren met een PS4 controller silicone skin. Niet alleen biedt deze skin bescherming tegen krassen en stoten. De Playstation 4 controller krijgt hierdoor ook een mooi uiterlijk en zal beter in de hand liggen door het silicone materiaal. Dan is er nog de PS4 starter pack. Hierin zitten verschillende onderdelen die u kunt gebruiken met de PS4 controller. Onder andere de silicone hoes, thumb grips, een micro USB oplaadkabel en een mono headset zijn onderdeel van de starter pack.

PS4 controller aanschaffen

Als u duidelijk heeft voor u zelf welk type PS4 controller u wilt aanschaffen, of deze draadloos of bedraad moet zijn en welk design Playstation 4 controller uw voorkeur heeft, dan kunt u een vergelijking maken van de verschillende modellen PS4 controller. Allekabels heeft een breed assortiment waaruit u kunt kiezen, een geschikte Playstation 4 controller is dan ook zo gevonden. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een PS4 controller of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u het juiste product bestelt.

Playstation 4 kabel

Klantenservice & Informatie