Kabels 
Overige Producten 
Account  

Sony Xperia Z5 Compact

Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,79
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 7,39
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,43

Een verrassend, maar fris design

Met de komst van haar Xperia Z5 Compact heeft Sony er voor gekozen om de gladde achterkant van de voorganger (Z3 Compact) te vervangen door 'frosted glass'. Dit zorgt er voor dat het oppervlak (behoorlijk) minder glad aanvoelt. Bovendien valt ook meteen op dat het glas minder vingervlekgevoelig is. Dit zijn twee interessante voordelen, maar anderzijds moet er ook rekening worden gehouden met een opvallend nadeel. Door voorgaande vernieuwingen en afwerking voelt het toestel namelijk een behoorlijk stuk minder 'premium' aan. De verdere afwerking van het toestel bestaat aan de voorkant uit het zogenaamde Gorilla Glass welke een meer dan degelijke bescherming biedt voor het beeldscherm. De Sony Xperia Z5 Compact is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, namelijk Graphite Black, White, Coral en Lime. Hierdoor is er een ruimere keuze in kleur, waardoor u de kleur kunt kiezen die u het beste bij uzelf vindt passen of bij de rest van uw apparatuur dan wel kleding.

Een prima beeldscherm voor alledaags gebruik

Sony doet voor haar Sony Xperia Z5 Compact een beroep op hetzelfde beeldscherm als haar voorganger. Dit zorgt er voor dat de gebruiker bij dit toestel nog steeds een prima IPS LCD scherm voorgeschoteld krijgt met een diagonaal van 4,6" evenals een resolutie van 1280x720 pixels. Sony had er eventueel voor kunnen kiezen om een FULL HD-scherm in haar nieuwe smartphone te verwerken, maar dit had ook het scherpe prijskaartje de hoogte ingejaagd. Bovendien moet het gezegd dat het IPS LCD beeldscherm van de Z5 Compact meer dan geschikt is voor alledaags gebruik. Dit blijkt ook uit de schermhelderheid. Met een waarde van 625cd/m2 kunnen we niets anders dan te stellen dat dit echt dik in orde is. Of u nu in het felle zonlicht of op een donkere plek berichten op uw smartphone checkt, met dit toestel is dat allemaal geen probleem door de helderheid van het beeldscherm.

Compacte smartphone met een krachtige kern

Wanneer we de Sony Xperia Z5 Compact specificaties onder de loep nemen, valt er meteen een aantal zaken op. De keuze voor de Snapdragon 810 van Qualcomm heeft er in eerste instantie voor gezorgd dat potentiële gebruikers met de nodige argwaan naar de Sony Xperia Z5 Compact hebben gekeken. Sony garandeerde echter dat de problemen die er eerder wel waren bij de Z3+ niet meer de kop op zouden steken. Bij dat toestel was namelijk vooral oververhitting een issue waar zeer veel smartphonegebruikers last van hadden. Met de komst van de Sony Xperia Z5 Compact lijkt dit probleem inderdaad te zijn aangepakt. De behuizing wordt ditmaal niet warm, waardoor u dus niet bang hoeft te zijn op oververhitting op lange termijn met als gevolg een defecte smartphone. Bovendien moet het gezegd dat de kern van deze compacte smartphone behoorlijk krachtig kan worden genoemd. De Snapdragon 810 waarmee de Sony Xperia Z5 Compact is uitgerust is dan ook niet voor niets een octacore welke beschikt over vier zuinige Cortex A53-kernen. Bovendien zijn er ook vier Cortex A57-kernen aanwezig voor het uitvoeren van de meer intensieve taken waar de smartphone mee te maken kan krijgen. Op de SoC is verder ook nog een Andreno 430-gpu terug te vinden, tot dusver één van de meest capabele GPU’s die Qualcomm in haar SoC’s heeft geplaatst.

32GB aan opslagcapaciteit met de Sony Xperia Z5 Compact

Een belangrijk punt waar veel potentiële kopers van een smartphone rekening mee houden is de opslagcapaciteit. Op dit vlak heeft Sony er voor gekozen om de Xperia Z5 Compact standaard van 32GB te voorzien. Dat is meer dan degelijk, aangezien andere merken eerder standaard 16GB aanbieden, waarbij u met een beetje geluk wel nog uitbreidingsmogelijkheden hebt. Dat geldt niet voor deze Sony Xperia Z5 Compact. Buiten de standaard 32GB aan opslagcapaciteit is het namelijk mogelijk om met een geheugenkaartje de totale opslagcapaciteit uit te breiden. Hierdoor is er altijd plaats voor al uw favoriete foto's, muziek, video's en apps op uw smartphone. Bent u dus iemand die op zoek is naar een lekker compacte, maar toch krachtige smartphone met een ruim voldoende hoeveelheid aan opslagcapaciteit? In dat geval lijkt de Sony Xperia Z5 Compact voor u alvast een prima keuze!

23-megapixel front camera

Als u kiest voor de Sony Xperia Z5 Compact, krijgt u daarvoor niet één, maar twee uitstekende camera's. De back camera is aanzienlijk verbeterd in vergelijking met diens voorganger. De 23 megapixel-camera aan de achterzijde van het toestel heeft dan ook een erg snelle autofocus van amper 0,03 seconden. Daarnaast is ze uitgerust met een 1/2.3 Exmor RS-sensor. In het bijzonder deze laatste toevoeging gaat u merken in uw foto's. De aanwezigheid van deze sensor op de Sony Xperia Z5 Compact zorgt er namelijk voor dat ook de meest heftig bewegende beelden haarscherp op de gevoelige plaat vastgelegd kunnen worden. Aan de voorzijde van het toestel is een 5 megapixel-frontcamera terug te vinden. Zo maak je dus de mooiste selfies.

Snel uw Sony Xperia Z5 Compact opladen

Sony heeft er voor gekozen om bij haar Xperia Z5 Compact model de zogenaamde 'Quick Charge 2.0'-technologie toe te passen. Deze technologie maakt het mogelijk om het toestel binnen een tijdspanne van slechts 10 minuten op te laden. Na het opladen kan de smartphone zo'n 5,5 uur worden gebruikt. Er moet sowieso worden gezegd dat de Sony Xperia Z5 Compact over een meer dan degelijke accu beschikt. Voor een smartphone met een beeldscherm van 1280x720 pixels is een 2700 mAh-accu onder de motorkap dan ook uitstekend te noemen. Bij het uitvoeren van de zwaarste taken weet de Sony Xperia Z5 Compact het dan ook bij een volle accu moeiteloos 7,5 uur vol te houden bij continu gebruik. De mogelijkheid om de Quick Charge te gebruiken, zorgt er voor dat u in de praktijk eigenlijk haast nooit met een lege accu komt te zitten.

Tal van interessante accessoires voor de Sony Xperia Z5 Compact

Wilt u het maximale uit uw Sony Xperia Z5 Compact toestel halen? In dat geval is het altijd de moeite waard om even een kijkje te nemen in het beschikbare assortiment met Sony Xperia Z5 Compact accessoires. Voor het beschermen van uw toestel haalt u bij voorkeur altijd een kwalitatief hoesje in huis. Bent u bovendien iemand die de standaard opslagcapaciteit van 32GB toch wat aan de beperkte kant vindt? In dat geval zijn er meer dan voldoende geheugenkaarten te vinden om deze opslagcapaciteit uit te breiden. Bent u bovendien iemand die vooral een compacte smartphone wenst te kopen omdat u vaak onderweg bent? Wilt u daarbij op geen enkel moment zonder batterijduur komen te zitten? In dat geval is ook het kopen van een powerbank een absolute aanrader. Ook indien u onderweg uw smartphone wilt opladen tijdens het autorijden, dan zijn er voldoende keuze in autoladers, eventueel met meerdere oplaadopties omtrent USB.

De Sony Xperia Z5 Compact, een compacte en trouwe metgezel!

Het mag duidelijk zijn dat de Sony Xperia Z5 Compact een fantastische, compacte smartphone is die u goed van dienst zal zijn. De krachtige kern waar het toestel over beschikt zorgt er in combinatie met het 4,6” beeldscherm voor dat deze bijzonder aangenaam is in gebruik. De uitbreidbare opslagcapaciteit creëert bovendien voldoende ruimte voor alle data en daarnaast is er ook nog de uitstekende 23-megapixel backcamera waarmee u alles haarscherp vast kunt leggen. Het aanbod aan accessoires voor de Sony Xperia Z5 Compact zorgt er voor dat deze compacte krachtpatser aan de wensen van elke mobiele gebruiker tegemoet weet te komen.

Accessoires voor de Sony Xperia Z5 Compact kopen

Het spreekt voor zich dat u Sony Xperia Z5 Compact accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.